18 Kasım 2019 Pazartesi

AKP LİLER AÇ DEĞİL, HALK AÇ.

AKP LİLER AÇ DEĞİL, HALK AÇ. 


Faruk Arslan

20 YERDEN HAYBEDEN MAAŞ ALAN HARAMİLER AÇ OLUR MU? 

Halk aç ama nereye kadar devam edecek ülke toz duman içinde uçurumdan düştü medya üç maymunu oynuyor millet uyuyor asıl gerçekleri bu millet ne zaman görecek medyanın pof poflaması ile iyi görünüyor ülke ama bütün tv lerden tiksiniyorum artık hepsi yalakalık yapıyor…
Fırat’ın batısındaki radikal/cihatçı ve terör gruplarının sorumluluğunu Rusya nasıl Ankara’nın sırtına yüklediyse, sanırım şimdi de Fırat’ın doğusunda ABD, IŞİD esirleri/savaşçılarının sorumluluğunu Ankara’nın omuzlarına yükleyecek. Türkiye, bu bataklığa daha fazla girmemeli. Ortadoğu’dan çıkan ABD’ye karşılık Ortadoğu’ya dönen Rusya… O bölgedeki IŞİD’lilerden artık Türkiye sorumlu olacak. Uyku yok, kulağıma gelen şeyler uykumu daha da kaçırıyor. Meğerse İdlib, FK ve Afrin’deki Öso grupları Fıratın doğusu için değil İdlib için birleştirilmişti ve birden doğu tarafa Kürtler üzerine sürüldü. Rusya ve Esad kovduğu için Idlibte ve Afrinde tutunma girişimi imkansız. ABD destek vermedi ve yalnız kaldılar. Rojawa ABD bölgesi ve buradan da kovulacaklar.
Ukrayna skandalı nedeniyle zaten zorda olan Trump’ın süren bir başka davaya müdahil olduğunun ortaya çıkması, meclis gündeminde olan azil tartışmalarını körükleyecek. Üstelik sıkı Trump destekçilerinin bile günlerdir sorguladığı ‘Erdoğan-Trump ilişkisi’ daha da tartışmalı hale gelecek. Öyle ki Cumhuriyetçiler bile Trump ile  Erdoğan arasında yapılan görüşmelerin kaydının açıklanması gerektiğini söylüyorlar.

Bir başka ifadeyle; 
Trump’ın Erdoğan ile görüşmeleri ve bunun sonunda Kürtleri yüzüstü bırakarak Türkiye’nin operasyonuna yeşil ışık yakması ile Zarrab davasına doğrudan müdahale edip davayı düşürmeye çalışması Cumhuriyetçilerin bile tepkisini çekti.

Normal şartlarda Demokratların azil sürecine destek vermeyecek Cumhuriyetçiler şimdi ‘Trump çizgiyi çok aştı’ dediler ve 2 tasarı geçti. 

Trump sorgulanacak ve bu onun sonudur.

Erdoğan’la olan ilişkisi Trump’ın başını yakacak gibi. Olayın bir de şu boyutu var; Ukrayna skandalı için birden fazla ihbarcının çıkması, 2017 de yaşanan Zarrab olayının 2 yıl sonra ortaya dökülmesi ‘devletin bir kesiminin’ de Trump’a karşı birleştiğini gösteriyor.
Görünen o ki ABD başkentindeki kavga daha çok su götürecek ve Erdoğan ile olan ilişkisi Trump’ın başını daha çok ağrıtacak. 

Zındıka kendi kuyusunu kendi kazıyor.

https://www.academia.edu/40887588/RED_BOOK_S%C4%B0L%C4%B0NEN_T%C3%9CRK%C4%B0YE_EK%C4%B0M_2019_Nefretinde_bo%C4%9Fuluyor_Fa%C5%9Fizm_?email_work_card=title


***

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder