10 Ekim 2017 Salı

48 CELSE DURUŞMA TUTANAĞI BÖLÜM 4

48 CELSE  DURUŞMA TUTANAĞI BÖLÜM 4



Sanık Hayrettin Ertekin " efendim tanımadığım değil, emniyet genel müdürü Necati Altıntaş’ı tanıyorum ve emniyet genel müdürlüğünden çok tanıdığım insan var, ama bana sordukları isim, bu terör örgütü ile ilgili yani terör örgütü ile ilgili kimlerle irtibatlısınız diye sordular tanıdığım olmaz olur mu efendim, biraz önce anlattım “
Mahkeme Başkanı " bunları verirken avukatınız yok muydu yanınızda”
Sanık Hayrettin Ertekin " hayır bakın efendim ordaki sorguyu anlatayım size, önce geldiler yazısız falan sorgu aldılar kasette, beni çıkardılar yukarıya sorgu aldılar, soruldu konuşuldu bütün konuşmalar yapıldı, daha sonra bunlar hazırlandı geldi, benim avukatım geldiğinde sorgu yapacağımız sırada dediler ki, saat gece 7, adli tıpa gideceksin ve sabahta hemen duruşmaya çıkıyorsunuz, yani şeye çıkıyorsunuz, yani mahkemeye sevk edildiniz dendi, avukatımda dedi ki madem verilmiş bir bakalım dedi baktık hepsine bakmadık tabi çünkü hazırlanın çabukun çabukun diye birileri bağırıyor ve avukatım Lütfi bey dedi ki imzalayalım bir şey yok hayrettin bey nasıl olsa savcılıkta bunları bize yine soracaklar dedi, yoksa gün alacağını uzatacağını söyledi ben katılıyorum onların hepsine, ben imzaladım, ama bazı eksiklikler var orda bazı yanlışlıklar var mesela sonradan getirdikleri, savcılık makamına sonradan getirdikleri bir dosya var, o dosya bizim sonradan imzaladığımız, savcının koridoruna “
Mahkeme Başkanı "Muzaffer Tekin’i sormuşlar size, Bu şahsı tanımıyorum. Ancak rahmetli olan Bahadır TETİK' in devre arkadaşıymış. Tarihten 4-5 yıl önce bir çay bahçesinde kendisi ile oturuyorduk. Bu sırada Bahadır TETİK, Muzaffer TEKİN ile telefonda konuşuyordu. Yanımda bir kuyumcu arkadaşım var, tanış dedi. Bende telefon ile kendisi ile merhabalaştım. Bu şahıs ile başka bir görüşmem yoktur, dediniz”

Sanık Hayrettin Ertekin " o Muzaffer Tekin bu Muzaffer Tekin değil, Azerbaycan’da iş yapan bir başka bir Muzaffer Tekin efendim rahmetli Bahadır Tetik’in tanıdığı, ama bahsi geçen Muzaffer Tekin ile konuşmamışım, kendiside bunu söyledi, kendisine de sordum ben, o kişi değil bir merhaba Azerbaycan’da iş yapıyormuşsunuz inşaat işi diye o Muzaffer Tekin Azerbaycan’da bir trafik kazasında vefat eden bir işadamı efendim, aynı şahıs değil”

Mahkeme Başkanı "el konulan siyah renkli ajanda içersinde nöbetçi amiri, tuzlada teğmenleri, 72 muzaffer tekin, sarışın tuzlada, babası mitte çalışıyordu, Salih Raşit Tekin şeklinde not yazdığı görülmüştür. Yukarıdaki beyanınızda muzaffer tekin'i tanımadığınızı beyan etmektesiniz, tanımadığınız bir kişi ile ilgili bu özel notları niye tuttunuz diye sordular size, Ben televizyoncuyum. Televizyonumdaki haber servisinde çalışanlar, benden bilgi istemişlerdir. Onu hatırlamıyorum. Yazıyı da ben yazıp yazmadığımı hatırlamıyorum dediniz, demin açıkladınız, onu Oktay Yıldırım’ı tanımıyorum dediniz Alparslan Arslan’ı tanımıyorum, ancak medyadan duydum dediniz, olay sebebiyle. Semih Tufan Gülaltay ve Emre Gülaltay'ı tanıyıp tanımadığınız soruldu size Semih Tufan GÜLALTAY'. ı tanımam. Emre GÜLALTAY’ ı tanırım. Kendisini tarihten iki ay önce Çin de fuarda tanıştım. Benim Çin de tercümanlığımı yapan Murat KILIÇ vasıtası ile tanıştım. Murat KILIÇ Emre GÜLALTAY'ın enişteleri olduğunu söyledi. Semih Tufan GÜLALTAY' ın kardeşi olduğunu bilmiyorum. Beni sadece Emre diye tanıştırdı. Kendisi ile hiçbir ilişkim yoktur. Ara sıra telefonda görüşürüz. Hal hatır sormak için arar. Bir kere Çin de Çin Türk iş adamları derneği kuralım demişti. Ancak ben kabul etmedim dediniz.” 

Sanık Hayrettin Ertekin " doğrudur efendim “


Mahkeme Başkanı " Tuncay Güney’i tanıyıp tanımadığınız soruldu size, Tuncay Güney'i tanımıyorum. Bana sorulan şekilde bir rapor düzenlemedim. Bu şahsıda tanımıyorum. Hakkında bir rapor mu düzenlendiniz diye sordular size “

Sanık Hayrettin Ertekin " işte biraz önce söylediğim efendim altında ismim yazan 2000 tarihinde düzenlenen raporu Tuncay Güney’e verildiği söyleniyor ki, ben Tuncay Güney ile sadece bir televizyonun kapısında “
Mahkeme Başkanı " işte o rapor okundu size, hani böyle bir rapor var üstelikte tanımadığınızı söylüyorsunuz diye soruldu size, Ben böyle bir belge hazırlamadım. Tuncay GÜNEY' i de tanımıyorum. Ben 2000 yılında da depremden dolayı hastanede idim. Yalova depreminden dolayı eşimi, kayınvalidem, kayın pederim vefat etti. Oğlum ile birlikte 9 ay tedavi kaldım. Böyle çıkıp rapor hazırlamam mümkün değildir. Bu şeklide raporlar yazılıp internet ortamında değiştirilebilir, böyle bir rapor yazmadım dediniz”
Sanık Hayrettin Ertekin " yazmadım, sayın başkanım “
Mahkeme Başkanı "belgenin içeriğinde, susurluk çetesi, Mesut Yılmaz'ın cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e bazı devlet görevlilerinin uyuşturucu kumarhane, haraç gibi konulardan bilgileri var o raporda diye Bu konulardan hiçbir bilgim yoktur. bu beni de ilgilenmem. Bu bilgiler internet ortamlarında da mevcuttur dediniz”

Sanık Hayrettin Ertekin " evet sayın başkanım yani Kutlu Savaş’ın raporu yazmış olduğu sizinde dosyanıza başbakanlıktan istediğiniz rapor o”

Mahkeme Başkanı "Tuncay Güney'i tanımadığınızı söylüyorsunuz diye sordular size ancak ajandanızda telefon fihristlerinde Tuncay güney telefon numarası yazılmış, nedir bu bunu çelişkiyi açıkla diye sormuşlar. Ben Tuncay GÜNEY diye birini tanımıyorum. Benim televizyon kanalımda 140 kişi çalışır. Eğer böyle bir şey varsa televizyonumun harddiskidir. Haberler için internetten alınmış olabilir”
Sanık Hayrettin Ertekin " o an Tuncay Güney’in kim olduğunu bilmiyordum, orda bir Tuncay Güney diye bir yazı var eski bir ajanda da sekreterim not tuttuğu not tuttuğu ajanda da Tuncay Güney bizi aradı o zaman televizyona davet etti, konuşmaya parlamenterler birliği genel sekreteri olarak biz kabul etmedik o programa çıkmadık, çıkmayınca da bir takim böyle ileri geri konuşmuştu, ama ben tabi 10 yıl önceki mesele efendim yani 99 yılındaki mesele 10 yıl önceki meseleyi benim Tuncay Güney’i tanıyıp tanımamam böyle bir şey yani “
Mahkeme Başkanı " tekrar ajanda gösterildi size bu nedir diye tekrar size sordular size Şimdi hatırladım dediniz Gazeteci olarak 1996 yılında röportaj yapmak için gelmişti. Mali Şube de gözaltına alınıp serbest kaldıktan sonra bir bayan ile gelmişti. Bana telefonunu vermişti. Bende röportajı kabul etmedim. Kanal 7 ile röportaj yapmıştım. Hatta Kanal 7 de program yaptığım için bana telefon açıp neden kendisi ile röportaj yapmayıp kabul etmeyip başkası ile yaptığım için hakaret ve küfür etti. Ondan sonra kendisin bir daha kendisini görmedim. 

Sanık Hayrettin Ertekin " doğrudur başkanım doğrudur böyle bir olay da oldu “

Mahkeme Başkanı "Develiler derneğinde görevli misiniz diye sordular size, var mı böyle bir dernek Develiler Derneğinde herhangi bir görevim yoktur. İnternette böyle bir haber var. Tamamen uydurma ve benim ile hiçbir alakası olmayan bir kötülemek ve karalamak maksadı ile yapılmış bir haberdir. Onun ile ilgili Fatih Cumhuriyet Başsavcılığına tarihten 3 ay kadar önce suç duyurusunda bulundum. Bu konu ile ilgili dilekçem ve ifadem Bilişim Suçları Şube Müdürlüğündedir, dediniz”

Sanık Hayrettin Ertekin " doğrudur”


Mahkeme Başkanı "yalnız develiler derneğinin bilgisayarında sizle ilgili öz geçmiş raporu şekli gibi olabilecek bilgiler varmış onlar sorulmuş size Bu yalan bir haberdir. Tamamen kompledir. Bu haberi Metin isimli bir gazeteci yapmıştır. Çünkü bu gazeteci ile hakkımda faşist diye yapmış olduğu haberden dolayı husumetimiz vardır. Bu nedenle yapmıştır. Bu kişi polis tarafından öldürüldüğünü biliyorum. Bu şahsı polisin neden öldürdüğünü bilmiyorum demişsiniz doğru mu bu “


Sanık Hayrettin Ertekin " doğrudur başkanım, Metin Göktepe”


Mahkeme Başkanı "Milli savunma bakanlığından bakanlığında hangi dönemlerde özel kalem müdürlüğü yaptığınız sorulmuş size”

Sanık Hayrettin Ertekin " kalem müdürlüğü yapmadım yardımcılığı yaptım”
Mahkeme Başkanı "Milli Savunma Bakanlığında 1983 yılında yani askerliğimi yaptığım dönemde Ceyhun Fikret ARAT' ın yardımcısı idim dediniz”
Sanık Hayrettin Ertekin " doğrudur”
Mahkeme Başkanı "NATO ve Brüksel NATO karargahlarında hangi sıfat ile görev yaptığı soruldu. Milli Savunma eski Bakanı Haluk BAYÜLKEN ile beraber karargâha çok ziyaretlerimiz oldu. Bende danışman olarak katılıyordum dediniz”
Sanık Hayrettin Ertekin " doğrudur biraz önce verdiğim size teşekkür şeyi o yaptığım o danışmanlık Brüksel’de toplantılara katıldığımızda işte bahsettiğim konu biraz önce efendim”
Mahkeme Başkanı " Melahat Üzümcü sorulmuş size aranızda bir husumet var mı. tanıyorum. Kendisini eski Mali Şube Müdürü Salih GÜNGÖR emekli olduktan sonra onun sayesinde tanıdım. Herhangi bir husumetim yoktur demişsiniz. Bu bir tehdit olayı var nedir. Ben sadece bir iddiadır. Çünkü Melahat ÜZÜMCÜ kocasından boşanmak isteyip kocası tarafından tehdit edildiğini tarafımıza ima ederek Amerika’da boşanıp yüklü miktarda tazminat almak için bir senaryo yaptı. Mahkeme bunu anladı. Biz beraat ettik. “
Sanık Hayrettin Ertekin " doğrudur başkanım beraat ettik”
Mahkeme Başkanı " tarihi eserlerle konusunda Melahat Üzümcü ile konular sorulmuş size tablo olarak biliyorum. Melahat ÜZÜMCÜ' nün kocası daha sonradan babasına ait yağlı boya tablolarını eşinin çaldığı yolunda suç duyurusunda bulunmuştur. Bu gazete haberidir. Detayını bilmiyorum Bu 5 yıl önceki bir olaydır. Hatırlamam mümkün değil, mahkemesi görülmüş, davası sonuçlanmıştır demişsiniz. Ben Melahat ÜZÜMCÜ' yü 10 dakika gördüm. O kadar. Bu konuları bilmiyorum demişsiniz. Ergenekon terör örgütü kapsamında gözaltına alınan Veli Küçük'ün Üsküdar’daki yerinde yapılan aramalarda, Melahat Üzümcü ve kocası ile ilgili değerli tablolar konusunda,  mahkeme kararları ve itiraz dilekçeleri bulunarak el konulmuştur. bu durumu açıklaması sorulmuş size, Ben Veli KÜÇÜK' ün evini bilmiyorum. Aynı zamanda karşılaşmadım. Bu durumu bilemiyorum dediniz”

Sanık Hayrettin Ertekin " doğrudur”


Mahkeme Başkanı " yine Salih Güngör’ün ifadesi okunmuş size. Bu bilgiler tamamen yalandır. Kendisi uydurmuştur. Elinde birkaç fotoğraf makinesi ile sağ solun resmini çekmiş, bir paşanın eviydi diye, karşı tarafa yalan söyleyip 60 bin dolar para aldığını ismini vermek istemediğim Salih GÜNGÖR' ün en yakın arkadaşı söyledi demişsiniz. Tabloların yerini bildiğini alınan ifadesinde sizin hakkınızda tabloların yerini bildiğinizi hatta tabloların bir askeri birlikte saklandığını bu bilgileri çevrenizdeki askeri personelden öğrendiğinizi beyan etmektedir. Salih Güngör’ün beyanı bu yalan söylemiştir demişsiniz”

Sanık Hayrettin Ertekin " hayır efendim mahkeme dosyasını buraya celp edelim mahkemenin verdiği karar Salih Güngör bir şirket kurmuş, bu şirkette güvenlik şirketi ve bu tabloları”

Mahkeme Başkanı " sizin hakkınızda böyle bir beyanda bulundu mu? “

Sanık Hayrettin Ertekin " hayır efendim bulunmadı öyle bir bayan hayır bulunamaz öyle beyan yani böyle bir şey olabilir mi”
Mahkeme Başkanı " böyle bir soru sormuşlar size “
Sanık Hayrettin Ertekin " yalan efendim işte onların hepsi benim görmediğim o kendilerinin sonradan oralara sıkıştırmış olduğu şeylerdir onları kabul etmiyorum öyle bir soru sormadılar böyle bir cevapta vermedim ne tablo ne böyle bir şey haberim yok”

Mahkeme Başkanı " bu sizinle Ali Rıza Atak ve Musa isimli biri arasında bir görüşme olmuş bu görüşme sorulmuş size, telefon görüşmesi Musa ÖZTÜRK'tür. Kendisi Anavatan partisi eski Adana milletvekilidir. Kendisi yaklaşık 30 yıldır arkadaşımdır dediniz”


Sanık Hayrettin Ertekin " doğrudur efendim rahmetli Özal’ın koruma müdürüydü “

Mahkeme Başkanı "Musa'nın yanındaki şahıslar ile arasında ne gibi bir ilişkinin var diye soruldu size. Bu görüşmeyi yaparken benim yanımda Ali Rıza vardı. Ali Rıza'ın yanında da 2 tane Musa ÖZTÜRK'ü tanıyan emniyet müdürleri vardı. Ama şu an isimlerini hatırlamıyorum. Bu şahıslar Ali Rıza ile birlikte beni ziyarete gelmişlerdi dediniz”

Sanık Hayrettin Ertekin " evet efendim “


Mahkeme Başkanı " sezer kimdir demişsiniz. Sezer isimli  şahsın soyadını bilmiyorum.  Bu  şahıs Ali Rıza ATAK'ın arkadaşıdır. Musa Beyin arkadaşıdır. Musa Bey kendisi ile görüşmek istemediği için bana Musa Bey ile barışmak için aracı olmamı söylüyordu, demişsiniz”

Sanık Hayrettin Ertekin " doğrudur”
Mahkeme Başkanı " Ali ve Çağrı arasında yapılan bir görüşme var teknede misiniz kim var oğlunuz mu bu “
Sanık Hayrettin Ertekin " Çağrı oğlum”
Mahkeme Başkanı "Çağrı benim öz oğlumdur. Ali isimli şahıs ile teknemin temizlik işini yapan şahıstır demişsiniz”
Sanık Hayrettin Ertekin “doğrudur”
Mahkeme Başkanı "bu görüşmenin benim telefonumdan yapılması şu şekilde olmuştur. Ben telefonumu teknede unutmuştum. Bu şekilde yurt dışına gitmiştim. Bu yüzden oğlum veya Ali telefonumu kullanmışlar kendi aralarında tamamen şaka amaçlı  konuşmadır dediniz. Benim MİT'ten çok sayıda tanıdığım kişiler vardır. Bunlar benim arkadaşlarım ve müşterilerimdir. Oğlumun da ayrıca kuyumcu mağazası olduğu için onunda çevresi çok geniştir. Oğlumun da MİT’ten çok sayıda tanıdığı vardır dediniz. Müşteri olarak tanıdığım vardır. MİT'in merkezi Beşiktaş'tadır. Bende 30 yıldır Beşiktaş'ta kuyumculuk yaptığım için kendilerini tanırım demişsiniz. Bir x şahısla yaptığınız görüşmede işte abi hayırlı akşamlar en iyi Kürt ölü Kürt tür şeklinde bir beyanınız var açıklamışsınız onu. Bana PKK adına sürekli tehditler gelmektedir. Bu mesajlarda Kürtler senin ananı bilmem ne yapacaklar şeklinde küfür ve tehdit içerikli mesajlar gelmektedir. Bu mesajı da bana küfür ve hakarete yazan kişiye karşılık yazdım. Bu şahsın kim olduğunu bilmiyorum dediniz”
Sanık Hayrettin Ertekin "yazı yazacaktım o yazıya böyle bir yazı yazsam suç olur mu diye avukata sordum dedi ki böyle bir yazı suç olur, yazma dedi, sonra bende yazmadım, böyle bir yazıyı”
Mahkeme Başkanı" ayrımcılık yapıyorsunuz diye suçladılar sizi. Ben ayrımcılık yapmıyorum, gebereceksin pis Türk diye mesajlar gelince, bende bu şekilde karşılık verdim diyorsun. Yine x şahıs ile yaptığınız görüşme soruldu size bu kişiyi hatırlamıyorum dediniz. Genelkurmay ile ilgili bir görüşme bu, Kimse bir bilgi vermediği için bilmiyorum.Ercüment'in de kim olduğunu hatırlamıyorum,.Donatlar'ın kim olduğu, soruldu size”
Sanık Hayrettin Ertekin " Ercüment Ankara emniyet müdürü Ercüment Yılmaz efendim“
Mahkeme Başkanı " bilmiyorum demişsiniz, burada “
Sanık Hayrettin Ertekin " ama Ercüment diyor ama sonradan Ercüment Yılmaz olduğunu “
Mahkeme Başkanı " Donatları'da hatırlamıyorum demişsiniz. Güler Kömürcü ile x şahıs arasında bir telefon görüşmesi sorulmuş size, işte organize olunan güç değildir ben bir numaranın kankasıyım deyip dolandırmadığı adam kalmamıştır, onun döneminde 
Sanık Hayrettin Ertekin " Güler Kömürcü’nün yapmış olduğu konuşma “
Mahkeme Başkanı "bak hayrettin Ertekin araştırdım ya hani o gün diyordu ya gideceği yerde o ne yapıyormuş biliyor musun şimdi bazı çok detay vermeyeyim sana bende numaranın kankasıyım deyip dolandırmadığı adam kalmamış son dönemde dediği x şahsın biliyorum dediği, Hayrettin Ertekin’in bilmem kim hala ordaymış dediği. Güler Kümürcü ile herhangi bir ortamda görüştünüz mü konuştunuz mu diye sordular size Güler KÖMÜRCÜyü tanımıyorum. Hiçbir şekilde görüşmüşlüğüm yoktur dediniz”
Sanık Hayrettin Ertekin " hiçbir konuşmam yok, Güler Kömürcü Ethem Erdağ, bizim yönetim kurulunda çalışan bir emekli generalle ilgili bizim ulaştırma bakanıyla bir randevumuz vardı, bir televizyon frekansı ile ilgili gidecektik, o konuyla ilgili sanki kendisine vazife gibi Güler Kömürcü benim hakkında araştırma yapmış, bir numaranın kankasıyım diyor muşum, acaba kimi dolandırmışsam bir numara kimse onu öğrenmek istiyorum, kendisinin burada açıklamasını istiyorum, ama polisler Güler Kömürcü ile ilgili önüme 100 sayfa yazı koydular, bunun altına imza atar mısın, madem bu sana hakaret etmiş, sende buna diye ben hayır dedim tanımadığım insan hakkında yorum yapmam ve konuşmam, kendisi yapmış”
Mahkeme başkanı “niçin böyle hakkında araştırma yapılmış diye sorulmuş size, Can ATAKLI, televizyonda bir program yapmak istedi. Bende Can ATAKLI' ya bu kadını televizyona sokmamasını söyledim. O da benim aleyhime bu şekilde davranmış olabilir dediniz”
Sanık Hayrettin Ertekin " doğrudur bizim kanalımız siyasi kanal değildir. Can Ataklı dedi ki akşamları dedi bir iki saat program koyalım, bizim dedi gazetede köşe yazarı olan işte Güler Kömürcü bir takım isimler verdi, hayır ben burası ekonomi kanalıdır, bu kanalda böyle bir program yapmasın diye söyledim, belki ordan bana karşı bir kin duymuştur diye düşünüyorum, yoksa beni tanımayan biri hiç hayatımda karşılaşmadığım biri, kendisi burada sorabilir, hiç karşılaşmış mıyım, konuşmuş muyum, ben sordum eşine dedim ki beni tanıyor mu acaba diye hayır dedi öyle bir başkasıyla karıştırmış dedi, sizi dedi, ama kendisini açıklama yapmasını istiyorum”
Mahkeme Başkanı " bu konuda Güler Kömürcü’nün alınan ifadesinde, sizin hakkınızda çeşitli iddiaları olan Business TV’nin ortağı ve yöneticisi olduğunuz. Hakkınızdaki iddialarla ilgili emekli tümgeneral Rıfkı Durusoy ile yaptığını beyan etmiştir, bu durumu açıklaması istenmiş sizden. Rıfkı Durusoy’u tanımam Business Tv’nin ortağı ve yöneticisiyim hakkımda herhangi bir iddia yoktur. Sadece Business tv'de program yaptırmadığım için bu şekilde konuşmuş olabilir. Güler KÖMÜRCÜ, generalleri televizyona getirip program yapmak istediğini bana Can ATAKLI söyledi, televizyonumuz ekonomi kanalı olduğu için kabul etmedim. Bu nedenle bu şekilde konuşmuş olabilir demişsiniz, sizinle bir bayanla aranızda bir konuşma, x bayanla işte derin devletten bahsedilmiş burada konuşmada “
Sanık Hayrettin Ertekin "efendim benim danışmanım, televizyondaki danışmanım”
Mahkeme Başkanı " Görüşme yaptığın kimdir demişsiniz. Görüşmeyi yaptığım kişi Çağla GÜLEÇ'tir. Televizyon danışmanımdır. Yaklaşık 1 ay önce televizyondan ayrıldı. Kendi şirketini kurduğu için ayrıldı. Görüşmeyi yaptığım gün, sabah gazetesinde benimle ilgili business tv hakkında haber çıktı, Business Tv ve Can ATAKLI ile ilgili haberler vardı. Can ATAKLI'da Business Tv için, bunlar derin ilişkiler içindedir diye bir söz kullanmış, bununla ilgili esprili bir şekilde konuştuk demişsiniz”
Sanık Hayrettin Ertekin " evet tamamen espri ve gülerek konuştuğum bir şeyi”
Mahkeme Başkanı " derin devletten neyi kastettin diye soruldu size. Espri ve şaka mahiyetinde dediniz”
Sanık Hayrettin Ertekin " şaka efendim tamamen şaka “
Mahkeme Başkanı "telefonlarının dinlendiklerini nereden ve ne şekilde öğrendikleri soruldu size, Ben iyi bir elektronik ve bilgisayar uzmanı olduğum için telefonumun dinlendiğini anında anlarım. Nasıl anladığımı şu anda size açıklamak istemiyorum dediniz. Ali Turan ile yaptığınız bir telefon görüşmesi. Ali Turan isimli kişi ile yaptığınız bir telefon görüşmesi kim diye sormuşlar size Ali TURAN Business Tv'nin Hukuk müşaviridir. 25-30 yıldır tanırım. Avukat ve hukuki ilişkimiz vardır, başka herhangi bir ilişkimiz yoktur dediniz”
Sanık Hayrettin Ertekin " doğrudur başkanım”
Mahkeme Başkanı "Ali Turan'dan DTP’nin kapatılması talebi ile ilgili televizyonda yorum yaptırtmak istemesinin sebebi soruldu. O gün şehitlerimiz vardı, çok yoğun bir duygu yüklüydüm. Başsavcının da o gün dava açtığını öğrendim. Ankara'daki televizyonumuzun muhabiri olan Hakan beni arayarak durumu bildirdi ve haber yapıp yapamayacağımızı sordu. Bende tamamen başsavcımızın arkamızda olması için bu şekilde televizyona çıkıp program yapmasını istedim. Bu şekilde program yaptık. Çok da iyi oldu. Programa Ali TURAN ve başka bir ismini bilmediğim bir avukat ile birlikte yaptılar dediniz”
Sanık Hayrettin Ertekin " doğrudur başkanım, Sayın Başsavcımızın anayasa mahkemesine malum parti ile ilgili açmış olduğu dava, yani Ak parti değil efendim malum PKK’nın partisiyle ile ilgili o dava açıldığı gün sayın Başsavcımıza televizyonda destek verilmesi için hukukçuların toplanarak televizyonda program yapmasını istedim, sayın Başsavcımızın yalnız kalmamasını, çünkü bende gerçekten o partinin bir yıkıcı ve bölücü faaliyetlerde olduğuna inanıyorum ve hala yargılamaları devam ediyor, anayasa mahkemesinde ve bir vatandaş olarak en doğal hakkımı kullanarak kendi hukukçularımız değerli hukukçularımıza o programın yapılmasının talimatını ben verdim o konuşma odur”
Mahkeme Başkanı " birde soruyu size Güler Kömürcü’nün siyasi görüşme konuşma yapacağı için ben yaptırmadım, ona dediniz, ama şimdi bu bir nevi siyasi görüşme buna nasıl izin verdiniz diye soruldu size, Güler KÖMÜRCÜ, akşam yayınlarında konuk olarak gelmek istemiş olabilir, oysa yukarıdaki bahsettiğim kişiler öğlen haberlerinde bu haberin arasına yorum şeklinde girmişlerdir dediniz”
Sanık Hayrettin Ertekin " doğrudur başkanım yani hukuki yorum yaptılar”
Mahkeme Başkanı " yine bir bayanla yaptığınız görüşme x bayanla sorulmuş size. Kaya VAROL benim arkadaşımdır. Sohbet babında görüştüm. Diğer konuları açıklamak istemiyorum dediniz”
Sanık Hayrettin Ertekin " doğrudur Kaya Varol emekli bir generaldir. Benim güvenlik şirketi olan şu an “
Mahkeme Başkanı " burda YÖK’ten bahsedilmiş içerden bahsedilmiş “
Sanık Hayrettin Ertekin " efendim sohbet iki kişi arasında kaya Varol benim”
Mahkeme Başkanı " Yargıtay, Danıştay kaldı şeklinde falan yani detaylı bir konuşma hatırladınız mı bu konuşmayı”
Sanık Hayrettin Ertekin " hatırlıyorum sayın başkanım konuşmanın içeriğine katılıyorum”
Mahkeme Başkanı " açıklama yapmadınız yani”
Sanık Hayrettin Ertekin " içeriğine katılıyorum bir günlük konuşmaları her gün arar bende ararım görüşürüz, konuşuruz çok yakın bir arkadaşımdır. Sohbet ederiz içeriğini kabul ediyorum her gün görüşürüz çıkınca da yine görüşceğiz yine bu konuşmaları yapacağız burada bir suç unsuru yok ülkeyle ilgili milli meselelerle ilgili konuşma”
Mahkeme Başkanı " bu aşamada ifadenizi bitirmişler, avukatınızın mazereti varmış ayrılmış diğer avukatınızla başlanmış tekrar, yine x şahıs bir ile görüşme çok geniş bir şekilde 22.12.2007 tarihli muhtıralardan, yine kara kuvvetleri düşünüyor demişsiniz, çok geniş bir kaydı iki sayfa üç sayfa konuşma telefon görüşmesi “
Sanık Hayrettin Ertekin " emekli bir orgeneral, doğrudur, iki saat konuştuk”
Mahkeme Başkanı " Bu görüşmeyi hatırlamıyorum, bu görüşmeyi başka biri yapmış olabilir demişsiniz”
Sanık Hayrettin Ertekin " yo benim o efendim, ben sonradan okudum onu, o görüşmeyi o gün okumamıştım, ben cezaevinde okudum, o görüştüğü kişi emekli bir orgeneral komutanımızdır. İki saat bir sohbet etmişiz, ülke meseleleriyle ilgili kendisi odur yani, başka bir şey yok “
Mahkeme Başkanı " yine bir x bayanla yaptığınız görüşme var, onu hatırlamıyorum demişsiniz”
Sanık Hayrettin Ertekin " efendim çok yorgun ve hastaydım, o 4 gün soğuk bir hücrede”
Mahkeme Başkanı " 31.12.2007 günü Yılmaz isimli bir kişiyle yaptığınız görüşme soruldu size, Görüşmeyi yaptığım kişi öz dayımın oğlu Yılmaz KIRICI'dır Kendisi Etlikte Eczacılık yapar. Akrabalık ilişkisi haricinde başka bir ilişkim yoktur. Yalçın Paşa, Yalçın ÖZŞER'dir. Busines tv kanalında yönetim kurul üyesidir. Ali bey, Ali BARANSEL'dir. Kendisi müsteşarlığa yakıştırdığımız için bu şekilde hitap ederiz”
Sanık Hayrettin Ertekin "evet müsteşar diye hitap ediyoruz, kendisine”
Mahkeme Başkanı” Tayyib ERDOĞAN'ın politikalarını beğendiğim için ve memlekete için hükümet yanlısı programlar yapılması için karar aldım demişsin “
Sanık Hayrettin Ertekin " evet”
Mahkeme Başkanı "Yılmaz, yönetim kurulunda Yalçın ÖZŞER, Ali BARANSEL ile birlikte yemek yemişler, bende daha önceden yöneticilerime bu fikrimi söylediğim için bunları söylemişler, başta Rıza KÜÇÜKOĞLU olmak üzere, başka kanallara çıkıp hükümet aleyhtarı konuşmalar yapmamaları için ikaz etmiştim. Onlardan bi tanesi olan Rıza KÜÇÜKOĞLU, bu şekilde bir televizyon kanalına çıktığı için, Rıza'nın işine son verdim”

5 Cİ BÖLÜM İLE DEVAM EDECEKTİR..,

***

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder