21 Ekim 2020 Çarşamba

Suriye'de Ölen yabancılar Paralı Ajanlardır.,

Suriye'de Ölen yabancılar Paralı Ajanlardır.,


Doç. Dr. Sait Yılmaz: Suriye'de ölen yabancılar paralı ajanlardır.,

02.09.2016

Milli Güvenlik ve Dış Politika Uzmanı Doç. Dr. Sait Yılmaz, Suriye krizini ve Fırat Kalkanı Harekatı'nın uluslararası boyutunu Ulusal Kanal'a değerlendirdi. ABD'nin IŞİD'le mücadele etmediğini vurgulayan Yılmaz, bölgede yaşanan sorunların Amerika kaynaklı olduğunu ve Türkiye'nin Rusya, İran ve Suriye ile yakınlaşması gerektiğini söyledi.



https://youtu.be/YMeEqe9dxKU
Doç. Dr. Sait Yılmaz: Suriye'de ölen yabancılar paralı ajanlardır.,

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin liderliğinde yürütülen Fırat Kalkanı Harekâtı 10. gününde... Milli Güvenlik ve Dış Politika Uzmanı Doç. Dr. Sait Yılmaz, Suriye'deki kaosu ve harekâtın uluslararası boyutunu Ulusal Kanal'a değerlendirdi. 
Suriye sahasındaki durumunu analiz eden Yılmaz, ABD'nin bölgede farklı kanallardan çeşitli unsurları yönettiğini belirtti.

Yılmaz, YPG'nin temel gücünü Amerika olduğunu söyledi.

ABD'den Fırat Kalkanı Harekâtı'na yapılan eleştirilere değinen Yılmaz, Cerablus'a yapılan operasyonun gerçek müttefikleri ortaya çıkardığını belirtti. 
ABD'nin bölgede IŞİD'le mücadele etmediğini söyleyen Yılmaz, Türkiye'ye yapılan mücadele çağrısının yalan olduğunu vurguladı.
Yılmaz, yaşanan gelişmeler karşısında Türkiye'nin milli çıkarları dikkate alarak Rusya ile yakınlaşması gerektiğini dile getirdi.

Haber: Emrah Kaya 
Kamera: Canberk Hazar
ulusalkanal.com.tr


***

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder