22 Temmuz 2017 Cumartesi

MHP'li Vural: Tasarının Kabul Edilmesi ABD İçin Yüz Karası

MHP'li Vural: Tasarının Kabul Edilmesi ABD İçin Yüz Karası

6 Mart 2010 Cumartesi 15:57

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, 'Ermeni Soykırımı' İddialarına İlişkin Tasarının ABD Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesi'nde Kabul Edilmesinin ABD İçin Yüz Karası Bir Durum Olduğunu Söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, 'Ermeni Soykırımı' iddialarına ilişkin tasarının ABD Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesi'nde kabul edilmesinin ABD için yüz karası bir durum olduğunu söyledi. 

Bunun ABD için kara bir gün olduğunu belirten Vural, "Orada üç beş adam toplanacak, benim tarihimi yargılayacak. Siz kim oluyorsunuz? Sizler tarih yapacaksanız o zaman tarihçilere gerek yok. Utanmalıdırlar. Türk milleti olarak bütün bu oynanan oyunların farkındayız." dedi. 

Çeşitli temaslar ve ziyaretlerde bulunmak üzere Afyonkarahisar'a gelen Vural, partisinin il başkanlığında basın mensuplarının sorularını cevapladı. Vural, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde Ermeni tasarısının kabul edilmesini eleştirdi.

Ermenistan ile Türkiye arasında imzalanan protokollerin geri gönderilmesini isteyen Vural, "Şimdi saatli bomba Türkiye'nin elindedir. Yapılması gereken bu saatli bombanın meclisten atılmasıdır." dedi. 

Her 24 Nisan öncesi Türkiye'nin 'ABD başkanının ağzından ne çıkacak' diye baktığını ileri süren Vural, Türkiye'nin kaderinin 'bu adamın iki dudağının' arasında olamayacağını ifade etti. Vural, asıl olanın Türkiye'nin menfaatleri olduğunu kaydetti.

Vural, İl Başkanlığı ziyaretinin ardından şehirde bulunan sivil toplum temsilciklerine yönelik ziyaretlerde bulundu. Ziyaretlerde Vural'a MHP Afyonkarahisar Milletvekili Abdülkadir Akcan da eşlik etti.

(CİHAN)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder