15 Kasım 2017 Çarşamba

" Bahoz Erdal Öldürüldü " Oyunu ile Gerçek Suikasti Kim Önledi?



" Bahoz Erdal Öldürüldü " Oyunu ile Gerçek Suikasti Kim Önledi?


BEHOZ ERDAL ÖLDÜRÜLDÜ HABERİ  İLE KİMLER KORUNDU.,
Açık İstihbarat
www.acikistihbarat.com
14 07 2016 
15.07.2016

Bahoz Erdal için ülkenin gündemi ilk kez karıştırılmıyor. Bir öncekini hatırladınız mı?

Uludere vakası.

Onlarca vatandaşımızın ölümü ile sonuçlanan bu vahim olayda PKK'lı olduğu zannedilen bir kaçakçı kafilesi bombalanmış ve 34 vatandaşımız hayatını kaybetmişti.

Olay sonrası bu hatanın kaynağında kafilenin içinde Bahoz Erdal'ın olduğu yolundaki bir istihbaratın gelmesi ve bunun üzerine harekete geçilmesi olduğu yazılmıştı.

"Paralel", "KÖZ", "Otokratik Kilik", "Milli Damar" derken damar damar üstüne binen Devlet içindeki klikler savaşı Bahoz Erdal'ın hayatını kurtarırken onlarca masumun canına mal olmuştu.

Bahoz Erdal'ın PKK denklemindeki ağırlığı ve Suriye kuzeyinde yükselen yeni konjonktürde ABD-Rusya-İsrail üçgenindeki değerini ayrıca irdelemeye gerek yok.

Onca "Analistin"  cirit attığı ekranlarda sorulmayan bir soruyu sormak lazım:

Bahoz Erdal 'ı " öldürme " senaryosu ile kim esas suikastten korudu?

Bu sorunun cevabı Devlet içinde yeni bir alan kavgasının kamuoyu kıyısına vuran dalgalarından okunabilir mi?

Uzun zamandır Devlet içinde dengelerin TSK lehine tekrar evrilmesi ve RTE'nin bu çerçevede yeni bir zemine kayması ile birlikte  RTE'yi özellikle Özel Kuvvetlerle özel pozlar verirken görüyoruz. 

Bu arada Suriye politikasındaki U dönüşü ile birlikte MİT'te Hakan Fİdan'In günlerinin sayılı olduğu iddiaları ile birlikte eski bir Özel Kuvvet Albayı Levent Göktaş'ın isminin MİT müsteşarlığı için konuşulduğu günlerden geçiyoruz.

Ekranlarda MİT referanslı "uzmanlarla", TSK / Özel Kuvvetler referanslı "uzmanların" birbirine ince dokundurmaları da gözlerden kaçmıyor değil.

Velhasıl bu uzaklıktan bile belli, bu sefer " Ergenekon " yerine "Paralel" masalları altında Devlet çarşısının altan alta YİNE karıştığı.

Suriye politikasında U dönüşü yapılırken birilerinin RTE'nin üzerlerine yıkacağı dosyalardan sıyrılması veya minimum zararla atlatması gerekmekte.  Ve tabi Suriye'de kullanılan ve ittifak yapılan onca çetenin bu süreçte kimin tarafında kalacağı dengeleri belirlemeye aday.

Bu denge oyunları sürecinde satranç tahtasında feda edilecek ve harcanacak taşlar mevcut. Bahoz Erdal birileri açısından feda edilemeyecek kadar değerli, diğerleri için ise harcanması gereken taşlardan biri.

Ve tam bu noktada bir haber ajansından çok bir Devlet organının uzantısı gibi çalışan A.A 'da Bahoz Erdal'ın öldürüldüğü haberi yayınlanıyor.

Günlerce teyit edilemeyen bu haber A Haber ve Ömer Turan gibi araçlar aracılığı ile köpürtülerek Bahoz Erdal'in Suriye'de Tel Hamis isimli bir grup tarafından öldürüldüğü , bir aracın patlama görüntüleri ile birlikte servis ediliyor.

Bu görüntünün daha sonra eski bir patlama görüntüsü olduğu ortaya çıksa da; ElCezire muhabirinin Erdal'le sesli röportajı günler sonra yayınlansa da bu kiralık kalemler Erdal'in öldürüldüğü konusunda ısrarcı.

Burada özellikle Ömer Turan'ın yazılarında iki vurgu dikkati çekiyor.

1) Yanlış olduğunu bal gibi bildiği halde Tel Hamis'in Arapça'da Beş tepe anlamına geldiğini vurgulayarak suikastte okları RTE'ye çeviriyor.

2) Ve konu ile ilgili yazılarında araya hep

"aslında bu işi yapabilecek bir kişiyi ve ekibini  tahmin ediyorum"
cümlesini sıkıştırıyor.

Şimdi bir an için Ömer Turan'ın MİT'in kalemi olduğunu , sözettiği ekibin de özel kuvvetler orjinli bir ekip olduğunu varsayalım.

Ve Türk Devleti'nin son 30 yıllık tarihinde Öcalan'ı öldürmek isteyenlerle, onu koruyan kliklerin en az 3 kez karşı karşı karşıya geldiğini bir kere not edelim.  

Bu durumda Devlet içindeki NATO kliğinin Erdal'ı korurken daha bağımsız bir kliğin de Erdal'ı hedefe koymuş olabileceği çok da uzak bir ihtimal değil.

Peki bu durumda adamınızı suikastten nasıl korursunuz?

Suikast planı yapan ekibi deşifre ederek.

Tabi bu deşifrasyonu sözkonusu ekibi kahraman konumuna oturtmadan yapamayacağınıza göre daha dolambaçlı bir yola ihtiyacınız var.

İşte bu yol son günlerde gözümüzün önünde sergilenen "Bahoz Erdal Öldürüldü" oyunudur.

Bu oyunu adım adım açalım...

1) Rakip kurumun korumanız altındaki Bahoz Erdal'i öldürmek için bir timi sahaya sürdüğünü haber alırsınız.

2) Bu suikast gerçekleştiği takdirde sadece sahadaki en kritik adamlarınızdan birini kaybetmekle kalmayacak aynı zamanda rakip kurumun Devlet içindeki ağırlığı tartışılmaz bir noktaya ulaşacaktır. Bu sizin tasfiyenizi de kolaylaştıran bir adım demektir.

3) Bunun yerine sahte bir ölüm haberini medyada patlatırsınız ve bu noktada adamınız haberin mesajı yerine ulaşana kadar ortadan kaybolur. Haber ne doğrulanır ne de yalanlanır bir noktada belli bir süre havada asılı kalır.

4) Bu sırada sizin  kiralık kaleminiz olduğu herkesçe bilinen isimlere içi mesaj yüklü yazılar yazdırırsınız.

5) Bu yazılar aracılığı ile rakip kuruma "Tel Hamis" (Beştepe) emri ile sahaya özel bir tim saldığınızı biliyoruz , oyununuzu gördük" mesajını verirsiniz.

6) Oyun bozulur , adamınız haberdar olur ve çevresindeki önlemleri arttırır ve tabi rakip kurum işi yüzüne gözüne bulaştırmış olur.

7) Zamanında Suriye'de onca girişime rağmen bir türlü öldürülemeyen "Öcalan"'ı birileri nasıl son anda kurtardı ise, yine Suriye merkezli bir NATO-katilinin hayatı küresel dengeler adına uzatılmış olur.

Şimdi Uludere'de Bahoz Erdal kaçakçıların arasındaydı istihbaratını kimin verdiği tartışmalarını...

Ve tabi "MİT'in başına RTE'ye yakın özel kuvvetlerden albayı geçirecekler", "Fidan gitti gidiyor" haberlerini tekrar hatırlayın.

Bu haberleri U dönüşü yapılan Suriye politikasını arka plana alarak tekrar canlandırın.

Sizce Bahoz Erdal'ı kim öldürmeye çalıştı, kim korudu?

Açık İstihbarat

http://acikistihbarat.com/Haberler/10601-Haberler-"Bahoz%20Erdal%20Öldürüldü"%20Oyunu%20İle%20Gerçek%20Suikasti%20Kim%20Önledi?%20-%20Açık%20İstihbarat#

***


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder