19 Mart 2015 Perşembe

Anlaşılmak ve Anlamak,




Anlaşılmak ve Anlamak,


18 Temmuz 2000 Salı 

Değerli ülkü adamı, kalbi memleket ve millet aşkıyla dolu, mümtaz bir Türk milliyetçisi olarak tanıdığım Hamit AKDERE Bey; ülkemizin içinde bulunduğu hassas ortamı çok kısa ve özlü olarak birkaç cümlede sitemizin "ÖZEL YORUMLAR" bölümünde özetlemiş. Aynen iştirak ettiğim değerli fikirlerini bütün iyi insanların hizmetine sunmak için "GÜNÜN YORUMU" bölümüne aktarıyorum.

Ayni şekilde Ilgaz UZUN Bey'in ülkenin içinde bulunduğu duruma ilişkin kendi görüş açısından ortaya koyduğu değerli fikirlerini de " GÜNÜN YORUMU" bölümüne aktararak İyi İnsanların istifadesine sunuyorum.

Sitemizin "ÖZEL YORUMLAR" bölümüne gönderilen değerli fikirler sitemizin kuruluş safhasındaki inanç ve duygularımı pekiştirmiştir. Çok yakınlarımdan gelen" bir ayda bıkar ve bırakırsın" şeklindeki eleştirilerin ne kadar boş ve anlamsız olduğunu göstermiştir.

Bu kutsal vatanın ve bu toprakların sahibi olan asil milletin kalkınması ve güçlenmesini hedef alan değerli fikir ve düşüncelerinizi " İYİ İNSAN " sitesi iç ve dış kamuoyuna ve asıl ihtiyacı olan yöneticilerine aktarmaya devam edecektir. (T.T.K.)

Anlaşılmak ve Anlamak
Gonderici Hamit AKDERE (212.252.6.233) 15 Temmuz 2000, 09:15:02:

Sayın Ağabeyim ve Komutanım:
Sitenizi öğrendiğim günden beri heyecanla takip ediyor, zevkle okuyor ve fikirlerinizden istifade ediyorum. Günümüz hernekadar milliyetci entellektüel kesim yerine, törpülenmiş kafalar, mandacı zihniyetin değişik versiyonları ile itibar kazanıyorsada Cumhuriyet Türkiyesinde sizi anlayacak bir kesimin olacağını bilmenizi istirham ediyorum.

İstismarın her türlüsünü yoğun bir şekilde yaşandığımız devrimizde, artık Atatürkçüyüm diyen Atatürk'ün ilkelerinden bahsedilmeyen ilkesiz bir Atatürkçülük peşinde, Milliyetçiyim diyen milliyetsiz bir milliyetcilik peşinde, Dindarım diyen din birliğimizi tefrikalandırarak ikilik çıkarıp kin ve nefret tohumları atma peşinde bulunmalar çoğunluktadır.

Bu güzel yurdumuzun harcını teşkil eden ATATÜRK ANAYASASI diyebileceğimiz cumhuriyetimizim ana çatısı bir bir aşındırılmağa çalışılmaktadır.Ülkemizin gururu ayaklar altına alınarak verilen tavizleri Atatürk Türkiyesi haketmiyor. Bu ülkeyi 50 yıldır idare eden beceriksiz iktidarların günahını yıkacak yeri bulmuşcasına ülke değerleri ayaklar altına alınıyor.

Beyler yaptığınıza ad koyacaksanız! Neolur ağzınıza yakışmayan, AtatürkÇülüğü kullanmayın. Demirelcilik deyin, Demirelcilikten Ecevitciliğe geçiş deyin , kendinizi saklıyorsanız başka birşey deyin. Ama Ülkemizin mimarı Atatürkü kötü emellerinize alet ederek bu milleti birdefa daha yaralamayın.

Değişımciler ülkesi haline gelen, bahtı kara haline getirilmek istenen ülkemizde GELİŞİMCİ'lik boğulmakta, kimse sahip çıkmamaktadır.

Sizler gibi entellektüğel kesimin bu topluma ses vermesi dileği ile saygılar sunarım.
Hamit AKDERE


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Türkiye ve Gümrük Birliği ve Yeni Dünya Düzeni
Gönderici ILGAZ UZUN (212.57.28.210) 1 Temmuz 2000, 11:06:21

Merhaba bu sayfayı hazırlayanlara teşekür ederek başlamak istiyorum yazıma. Magazinel bir Türkiyede televole ile sınırlandırılmış güdük hayatlar kendini geliştirmeyen Amerikan aksanlı özenti gençler cep telefonu markası ve polo t- shirt leri ile kişilikleri değerlendirilen 80 sonrası depolitize olmuş gençlik adına böyle düşündürmeyi özendiren sitelerin yararlı olacağını düşünüyorum.

Türkiye gibi jeopolitik bakımdan bu kadar önemli bir konumda bulunan ülkelerin etkin bir dış ve iç politika geliştirmeleri gerektiğine inanıyorum. Bugün yeni dünya düzeni masalı altında 3.dünya ülkelerine sahte bir liberalizm empoze eden uluslararası finans kapital emperyalist hedeflerine ulaşmak üzeredir.

Büyük tekeller küçük işletmeleri yutmakta ve onlara yaşama şansı vermemektedir. AB ülkeleri işbirliği içinde gümrüksüz Türkiye'ye mal sokup bunun adınında sermayenin serbest dolaşımı koymuşlar . Peki hani işçilerin ve yurttaşlarımızın serbest dolaşımı .Bunu istemiyorlar. Çünkü geri kalmış ülkelerde işçiler ucuz çalışıp o tekellerin istediği malları üretiyorlar. Mesela bir mercedesin Almanyada değil de Türkiye'de üretimi işçi maliyetleri açısından onlara çok şey kazandırıyor. Aynı otomobil,Almanyada 45 000 DM.ye mal olurken Türkiye'de 30.000 marka mal oluyor. Fakat satış rakamı değişmiyor. Yine 100.000 DM. gibi astronımik rakamlara satılıyor.

Buradan da anlaşıldığı üzere büyük karlar ancak küçük ülkelerde üretim yapmaktan geçiyor. Nitekim mercedes bütün Ortadoğu ve Avrasya bölgesi otobüslerini Türkiye'de yapıyor. Ve bunada "sizi sanayileştiriyoruz, ülkenize yatırım yapıyoruz" diye kalıp bulmuş. Eğer işçiler serbest dolaşıp Avrupa'da çalışırsa bu düzenyürümez. O halde ne yapalım. Sermaye serbestçe vergisiz dolaşsın. İşçiler ve binlerce işşiz ise kendi ülkerinden dışarı çıkamasın. İşte bunu adı çifte standart ve sömürüdür.

Bizim ülkemizde her türlü malı devletimize vergi vermeden satsınlar. Gümrük Birliğinde tarım ürünlerini muaf tutsunlar ve Türkiyeyi zarara uğratıp bunun adınada" batı ile entegre olma ve Kopenhag kriterleri" desinler.Size birşey söyleyim mi. Bunun adı düpedüz" ikinci kapütülasyonlar ve Sevr Anlaşmasının yeniden hortlaması"dır. Başka bir şey değil. Türk gencinin uyanık olması gereklidir.Bu konularda bilgi için ATATÜRK VE AVRASYA (ANIL ÇEÇEN) TÜM KİTAPÇILARDA BULABİLİRSİNİZ. İyi günler. Sağolun

Dr. Tahir Tamer Kumkale
18 Temmuz 2000 Salı
http://www.kumkale.net/yazi.asp?id=57


http://siyasetin-pusulasi.blogspot.com.tr/2015/03/anlaslmak-ve-anlamak.html

.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder