14 Mart 2015 Cumartesi

Sadettin Tantan,





Sadettin Tantan,


21 Mayıs 2000 Pazar 

Sadettin TANTAN ismi Emniyet Genel Müdürlüğü'nün birbiri peşisıra sıraladığı başarılı operasyonlardan sonra çok sık duyulmaya başlandı. Başarılar devam ettikçe dahada çok duyacağımız kesin. Aslında Türk kamuoyu uzunca bir süredir görevini en iyi şekilde yerine getiren dürüst, namuslu ve devlet adamı ciddiyetine sahip bürokratların sudan bahanelerle yıpratılıp bir köşeye atılmalarına ve yaygın tabiri ile kızağa alınmalarına çok alışmıştı. Sayın TANTAN; halen bulunduğu görev ve konumu ile bu izlenimi düşüncelerden silip attı. İnşallah bu durum örnek teşkil edecek ve vatandaşlarımız köşelerinde hizmet için görev bekleyen binlerce TANTAN benzeri başarılı Türk insanını layık oldukları mevkilerde görecektir.

"SİYASET ve SİYASİ AHLAK" başlıklı yazımızda milli güç unsurlarımızı yöneten ve yönlendiren siyasi güç ve siyasetçilerimizin içine düştüğü durumu sebepleri ile ortaya koymaya çalışmıştım. Acil tedbir olarak, lügatlarda " Devlet işlerini yürütme ve yönetme sanatı " olarak geçen siyaset kavramı'nın; gerçekten bu işi yapabilecek yetenekli, dürüst, namuslu, bilgili, vatansever, ciddi, vakur, kalbi vatan ve millet aşkıyla yanan layık evlatlarımıza teslim edilmesini vurgulamıştım.

Evet siyasi kadrolarımız teker teker Sayın Tantan benzeri isimlerle dolup taşmadıkça, Sayın Tantan'ın büyük özveri ile yürüttüğü hizmetlerinin ülkemizin her alanda dev gibi büyüyen sorunlarının karşısında fazla bir önemi olmayacağı açık ve kesindir.

Sadettin TANTAN ismini Türk Kamuoyu 1980'lerde İstanbul Mali Şube Müdürü iken kendisi gibi bir avuç gözüpek polis ile yaptığı başarılı çalışmalarla duydu. Bu korkusuz , cesur ve namuslu polis müdürü; kaçakçılar, hırsızlar, yolsuzlar, kara para aklayıcılarının korkulu rüyası oldu. Vatandaşlarımız demekki böylede oluyormuş dediler. Rahatı ve huzuru kaçan, istedikleri gibi çalışamayan kanun kaçakları bu başarılı polisi safdışı kılmak için çok uğraştılar. Fakat bütün çabaları boşa çıktı. Hiçbir açığını bulamadılar ve ona bir kulp uydurup karalayamadılar. Fakat nüfuzlu siyasileri devreye sokarak aktif konumdan pasif görevlere atanması başarısını gösterdiler. Bir müddet aktif görevlerde bulunmayan Sadettin Tantan'ın bir diğer başarılı yönü de bu dönemde ortaya çıktı. Kendiside gerçek bir sporcu olan ve sporculara büyük destek verdiği bilinen Sayın Tantan'ı bu defa İstanbul Güreş Klüplerinin yönetimindeki başarıları ile tanıdık. Disiplinli,özverili çalışmaların her yerde iyi sonuçlar verebileceğini isbat etti.

Sadettin TANTAN'ı Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü görevi esnasında ayni yerde 8 nci P.Tümeni Kurmay Başkanı olarak bulunduğum sırada yakından tanımak fırsatını buldum. Emniyet camiasının sahip olduğu böyle bir değerin neden Tekirdağ gibi ülkemizdeki suç oranının en az olduğu bir şehirde görevlendirilmesine ise bir türlü akıl erdiremedim. Her başarılı insanımızın başına geldiği gibi aktif ve sorumluluğu fazla olan makamlara getirilmekten sakınılan Sayın Tantan'ı bu defa siyasetin içinde görüyoruz.

ANAVATAN Partisi kadrolarından İstanbulun en sorunlu bölgelerinden olan Fatih İlçesine Belediye Başkanı olarak seçilir. Bu görev yeri Sayın Tantan'ın belkide hiç anlamadığı bir alandı. " Burada kaybolur gider, oda düzene ayak uydurur ve bu düzen onuda kendine benzetir "diyenler bir kere daha yanıldılar. TANTAN ismi; dürüst ve namuslu insanların kendilerine ne görev verilirse verilsin en iyi şekilde yapabileceklerini isbat etti. En azından bu işi ben biliyorum diye ortaya atılan şarlatanlardan çok daha başarılı olduğunu gösterdi.

Son seçimlerde TANTAN isminin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak geçmesine rağmen kendisini bu defa İstanbul milletvekili olarak T.B.M.M.'de gördük. Bu ilk deneyiminde Sayın Mesut YILMAZ siyasi hayatında en önemli kararlarından birini vererek Sayın TANTAN'ı İÇİŞLERİ BAKANI olarak atadı. Bu atama; azmin, iradenin, doğruluğun, dürüstlüğün ve ilkeli çalışmanın bir neticesiydi.

Sonuçları hep birlikte İçişleri Bakanlığımızdan gelen başarılı haberlerle görüyoruz. Ciddi bir devlet adamının ülke yararına yaptığı çalışmaların meyvalarını hep birlikte topluyoruz. İnşallah siyasi bir komploya uğramadan bu şekilde hizmete devam etme imkanı sağlandığı takdirde Türkiye Cumhuriyeti Devleti dünyanın en huzurlu ve güvenli bölgesi olacaktır. Hukuk ve kanun hakimiyeti ülkemizin en ücra noktasında hakim kılınacaktır.

Evet, başarının tek sebebi Sadettin Tantan'dır.

Evet başarı tek maalesef tek bir ismindir.

"EFENDİM BU BİR KADRO İŞİDİR. SİSTEMLİ VE BİLİMSEL ÇALIŞMANIN İŞİDİR. BİR KİŞİ NE YAPABİLİR Kİ?" diyenleri şimdiden görüyor ve duyuyorum. Evet haklısınız ama! "bu kadrolar, bu kanunlar ve yönetmelikler, bu sistemler, bu araç ve gereçler öncedende vardı" . Bunları Sayın Tantan evinden getirmedi. Bunların hepsi vardı. Fakat bütün bunları istenilen hedefe yönlendirecek yeterli irade ve bu iradeyi temsil eden bir baş yoktu. Şimdi bu baş bulunmuştur. Sayın Tantan'ın önderliğinde ülkemiz ve insanlarımız laytık oldukları huzur ve güven dolu ortama çok kısa bir sürede ulaşacaktır. Buna inanıyorum ve İçişleri Bakanımımıza güveniyorum.

Teşekkürler Sayın Tantan .Türk Milleti başarılarınızı gözlüyor ve sizi sonuna kadar destekliyor. Bu desteğe layık olduğunuzu da biliyor.Başarılarınızın daim olmasını diliyor.

Dr. Tahir Tamer Kumkale
21 Mayıs 2000 Pazar


http://www.kumkale.net/yazi.asp?id=40

.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder