16 Mart 2019 Cumartesi

CHP'nin SEÇİM BİLDİRGESİNDEKİ Yanlışlar


 CHP'nin SEÇİM BİLDİRGESİNDEKİ yanlışlar



Dostlar, Tuncay beyin tamamına katıldığım eleştirilerini sizlerle paylaşmak istedim. Aynı konuda yazmayı düşünüyordum ama Tuncay bey benden önce davranarak benim düşündüklerimi de benden daha iyi ifade etmiş, sağolsun.

İyi çalışmalar, saygı ve sevgiler
 Murat M. Binzet
 Mailto: m100...@gmail.com

Von: Tuncay Erciyes
Gesendet: Sonntag, 27. Mai 2018 07:04
An: Kemal Kılıçdaroğlu <kemal.kil...@chp.org.tr>; Muharrem İnce <muharr...@tbmm.gov.tr>
Cc: Cumhuriyet Halk Partisi <c...@chp.org.tr>; HALK TV <in...@halktv.com.tr>; CHP Halkla İlişkiler <halklai...@chp.org.tr>; Bekir Coşkun <bco...@sozcu.com.tr>; Yılmaz Özdil Sözcü <yoz...@sozcu.com.tr>


Betreff: CHP'nin SEÇİM BİLDİRGESİNDEKİ yanlışlar ERDOĞAN'I BAŞKAN YAPAR Tuncay Erciyes

CHP'nin SEÇİM BİLDİRGESİNDEKİ bu yanlışlar MİLLET İTTİFAKINA seçim kaybettirir, ERDOĞAN'IN BAŞKAN YAPAR

Tuncay Erciyes 
27 Mayıs 2018

CHP'nin Seçim Bildirgesinden alıntıladığım aşağıdaki maddeler, Kılıçdaroğlu'nun CHP'yi Atatürkçülük'ten uzaklaştırıp ABD güdümünde SOSYAL DEMOKRAT bir Parti haline getirdiğini ispat etmektedir.

Zaten Kılıçdaroğlu bu yılın başında Türkiye'nin Afrin harekâtına karşı bildiri yayınlayan SOSYALİST ENTERNASYONAL'e tepki gösterip Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden CHP'Lİ Umut Oran'ı yalnız bırakıp SUSKUN kalarak Türkiye’nin milli meselelerinde güvenilmez biri olduğunu göstermişti. Üzüldüğüm şey ise, istifa duyurusunda CHP'yi tepki göstermeye davet eden Umut ORAN ve şu an CB adayı olan Muharrem İNCE dahil medyada adını duyduğumuz hiçbir CHP'linin, (hepsinin özeline mesajlar gönderip uyardığım halde) bu konuyu Kurultayda'da dile getirmemesi, hiçbirinin Kılıçdaroğlu'na, "Sen Atatürkçü değil Sosyal Demokratsın. Onun için böyle davranıyorsun" dememesidir.

**

Sayfa 110, 111

• CHP, KÜRT SORUNU’NUN çözümünü TBMM bünyesinde kuracağı bir TOPLUMSAL MUTABAKAT KOMİSYONU ile gerçekleştirecektir.

• TBMM içinden ve dışından geniş temsil platformu oluşturarak kurulacak bir ORTAK AKIL HEYETİ ile sorunu tüm boyutları ile ele alacak, toplumsal barışın düşünsel ve psikolojik altyapısını oluşturacaktır.

Sayfa 112

• KAYYUM uygulamasına DERHAL SON VERECEĞİZ. Yerel yönetimleri atanmışların değil seçilmişlerin idaresine bırakacağız. (Bu vaat çok tehlikeli. Kayyum atanan Belediyeler HDP'in kazandığı Kentlere ait Belediyelerdir. PKK'nın silahlı işgali altındaydı. Türk Ordusu şehitler vererek bu kentlerimizi geri aldı)

Sayfa 113, 114

KÜRT SORUNU’NA EŞİT YURTTAŞLIK TEMELİNDE ÇÖZÜM

• Kürt Sorunu’nu EŞİT YURTTAŞLIK ilkesi (Dikkat ederseniz; KANUN ÖNÜNDE EŞİTLİK temelinde denmiyor, PKK/HDP ağzıyla konuşuluyor) ve diyalog temelinde, salt güvenlikçi anlayışa teslim olmaksızın, cesaret ve kararlılıkla çözeceğiz.

• Kamu hizmetlerinin EŞİT YURTTAŞLIK temelinde tüm yurttaşlarımıza eksiksiz olarak götürülebilmesi için ANADİLİ TÜRKÇE OLMAYAN yurttaşlarımızı da gözetecek bir anlayışı hayata geçireceğiz.

(Türkiye’de RESMİ DİL tektir ve TÜRKÇEDİR. Türkçe bilmeyenlerin kamu hizmetlerinden yararlandırılmadığını iddia edenler, Yerel Yönetimlere ÖZERKLİK ve EŞİT YURTTAŞLIK isteyen PKK/HDP'dir.)

• Okullarımızda, KÜRTÇE DERSLERİYLE ilgili altyapı sorunlarını çözecek ve seçimlik dersleri çeşitlendireceğiz.

• KÜRTÇE’NİN yanı sıra Türkiye’deki tüm kardeş dillerle ilgili araştırma enstitülerini YAYGINLAŞTIRACAĞIZ. Kapatılan tüm enstitüleri kadro tahsis ederek yeniden açacağız.

• YEREL YÖNETİMLERİN ÖZERKLİKLERİNİ AB standartlarına kavuşturacağız.

• TBMM tarafından 8.5.1991 tarihinde kabul edilen AVRUPA YEREL YÖNETİMLER ÖZERKLİK ŞARTI’NI uygulayacağız.

(Türkiye AB'nin bu şartı ÇEKİNCE koyarak imzalamıştır. Kılıçdaroğlu önceki konuşmalarında, "İktidara geldiğimizde Türkiye'nin koyduğu muhaşefet şerhini kaldıracağız" vaadinin bulunmuş olup şimdi bu vaadini tekrarlamaktadır)

Sayfa 115

• ANADİLİN (kast edilen Kürtçe'dir) ÖĞRENİMİ hakkından tüm yurttaşlarımızın yararlanabilmesi için gerekli YASAL ve kurumsal ALTYAPIYI KURACAĞIZ.

• KORUCULUK SİSTEMİNİ kademeli olarak KALDIRACAK, korucular için yeni istihdam olanakları yaratacağız. (Bu Güneydoğu’daki köyleri PKK'ya terk etmek demektir)

• Yer ve YÖRELERİN ÖZGÜN (Yani, Kürtçe, Rumca, Ermenice) İSİMLERİNİ İADE EDECEĞİZ. (Çözüm süreci esnasında AKP de aynı şeyi yapmıştı. Belli ki AB, ABD'nin yeni çözüm süreci görevlisi KK ve CHP olmuştur)

• GEÇMİŞTE YAŞANAN ve kamu vicdanında ağır yaralar açan hak ihlallerinin ve TOPLUMSAL TRAVMALARIN (Mesela ERMENİ TEHCİRİ ve DERSİM İSYANI gibi acı olayların) tüm boyutlarıyla açığa çıkması için MECLİS ARAŞTIRMA KOMİSYONU Kuracağız. Mağduriyetlerin giderilmesini ve zararların TAZMİN edilmesini sağlayacağız.

• Faili KAMU GÖREVLİSİ olan ve insan haklarını ihlal eden tüm suçlarda ZAMAN AŞIMINI KALDIRACAĞIZ.

• DERSİM OLAYLARI ile ilgili tüm devlet arşivlerini bir araya toplayarak araştırmacılara açılmasını sağlayacağız.

(Bu son 3 madde, "DERSİM ayaklanmasını bastıran ATATÜRK ve o dönemin Devlet adamlarını YARGILAYACAĞIM. Mağdur Seyid RIZA ve arkadaşlarının İTİBARINI İADE EDECEĞİM, mirasçılarına TAZMİNAT ödeyeceğim" anlamında yorumlanmaya çok müsaittir. Ve bu maddeler, “Bir Sosyalist olmama rağmen hemşerim Kılıçdaroğlu tarafından CHP’ye davet edildim MV yapıldım” diyen Tuncelili Av. Hüseyin Aygün'ün seçim bildirgesinde, daha açık ve net ifadeler ile yer almaktaydı. Okuyunca beynimden vurulmuşa döndüm ve ilk defa o seçimde CHP'YE OY VERMEDİM, Cumhuriyet Güç birliğinin bölgemdeki Bağımsız adayı Ümit Ülgen'e oy verdim. Benim CHP Genel Başkanından beklediğim, Türkiye Cumhuriyetini, ATATÜRK'Ü ve CHP'nin eski  yöneticilerini suçlu çıkarmaya yarayan araştırmalar başlatması, ERMENİ SOYKIRIMINI anma yürüyüşüne katılan birini İstanbul İl Başkanı olmasına sessiz kalması değil tam tersini yapmasıdır. Ama bunu, "BEN DERSİMLİ KEMAL" diyen Sosyal Demokrat birinin yapması mümkün değildir)

Sayfa 121

• ABD ile stratejik ve askeri ilişkilerle sınırlı olmayan, başta ekonomik, bilimsel ve kültürel etkileşime açık YENİ ORTAKLIKLAR TESİS EDECEĞİZ.

Sayfa: 142

GÜÇLÜ YEREL YÖNETİMLER

• TÜRKİYE’NİN İDARİ YAPISINI yerel yönetimleri daha GÜÇLÜ ve ÖZERK hale getirecek şekilde yeniden yapılandıracağız. Yerel yönetimlere bu doğrultuda daha fazla kaynak ayıracağız.

• AVRUPA YEREL YÖNETİMLER ÖZERKLİK Şartı’ndaki ÇEKİNCELERİ KALDIRACAĞIZ.

**

Sevgili Dostlarım,

KILIÇDAROĞLU'NUN önceki konuşmalarında da konu ettiği;

- ANA DİLDE Eğitim,

- EŞİT YURTTAŞLIK ve

- YEREL YÖNETİMLERE ÖZERKLİK gibi üniter yapımıza zararlı uygulamalar PKK/HDP'nin isteği olup bunların nelere yol açabileceği, Bedri BAYKAM'IN 29 Aralık 2015 Tarihinde yayınladığı,

"GÜNEYDOĞUDA AYRILIKTAN DAHA KÖTÜSÜ: ÖZERKLİK"


başlıklı makalesinde çok güzel açıklanmıştır.

KILIÇDAROĞLU ve ekibindekilere soruyorum,

- CHP'nin bu vaatlerinin ÇÖZÜM SÜRECİ esnasında ERDOĞAN'IN söylediklerinden bir FARKI VAR MI?

- AKP'nin KÜRT AÇILIMI sonrasında ne oldu? Türk milleti Kürt Açılımı yapılması yanlışın faturasını, şehitler vererek kentlerini PKK'nın elinden almak suretiyle ödemedi mi? 

- 1991 seçimlerinde Kürt Açılımı yapan, PKK'nın uzantısı HEP ile ittifak yapan Erdal İnönü'nün SHP'si önceki seçimde 2. parti iken, iktidara gelmeyi beklerken 3. parti olmadı mı?

- CHP'nin bu seçim beyannamesi İNCE'YE mi yoksa ERDOĞAN'A MI YARAR?

Bence Muharrem İNCE bu seçim bildirgesini RET etmeli, SAADET ve İYİ Partiden 2.turda gelecek en az %20 OYU KAYBETME riskini göze almamalıdır.
Eğer İNCE birkaç HDP'li seçmenin vereceği oya tamah eder de bu seçim bildirgesini benimserse, Erdoğan'ın başkan olmasını istemeyenler, hangi partinin üyesi veya sempatizanı olurlarsa olsunlar, ilk turda AKŞENER'E OY vererek Erdoğan'ın 2.turdaki rakibi olmasını sağlamalıdır. Tersine davranış Kılıçdaroğlu’nun yanlışının benimsenmesi olur. Bundan hem CHP hem de Türkiye büyük zarar görür.

Sevgi ve Saygılarımla.

Tuncay Erciyes.


***

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder