26 Şubat 2015 Perşembe

APO & DOĞU PERİNÇEK İŞÇİ & VATAN PARTİSİ , ERMENİSTAN DİYALOĞU - FRANSA


APO & DOĞU PERİNÇEK İŞÇİ & VATAN PARTİSİ DİYALOĞU - FRANSA






Ermenistan’a yaptığı ziyaret sonrası sözde soykırımdan yana tavır alan Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, “Soykırımı inkar eden, 1 yıl hapis ve 45 bin euro para cezasına çarptırılır” ifadesine yer veren kanun taslağına da yeşil ışık yaktı.

Fransa’da Ermeni tasarısı yeniden gündemde

Fransa Meclisi Genel Kurulu, geçen hafta Yasalar Komisyonu’nda kabul edilen, iktidardaki Halk Hareketi Birliği Marsilya milletvekili tarafından hazırlanan yasa teklifini, 19 Aralık’ta genel kurulda oylayacak. Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkzoy, tasarıya yeşil ışık yaktı. Yasalar Komisyonu’nda kabul edilen yasa teklifinde, “Fransız yasaları tarafından tanınan soykırımların inkarı, bir yıl ile 45 bin euro para cezasına çarptırılır” ifadesi yer alıyor. Fransa parlamentosu, 2001’de, “Fransa, 1915 yılındaki Ermeni soykırımını tanır” ifadesiyle kaleme alınan bir yasayı onaylamıştı. Daha önce Sosyalist Parti tarafından sunulan bu tarzdaki başka bir yasa teklifi mecliste kabul edilmiş, ancak senatoda oylanamadığı için yasalaşamamıştı. Hükümetin ve Sarkozy’nin karşı çıkması yüzünden söz konusu yasa teklifini senato gündemine getirilmesi engellenmişti. Uzun süre bu tür bir yasa teklifine karşı çıkan Sarkozy, son olarak Erivan’a yaptığı ziyaret sırasında önemli tavır değişikliği içine girmiş ve bu yönde bir yasa teklifine artık sıcak baktığı mesajını vermişti.

Sarkozy destekliyor

Fransız basında çıkan haberlerde, “Sarkozy’nin, kapalı kapılar ardından iktidar partisi milletvekili ve senatörlerine bu tür bir yasa teklifine artık olumlu baktığı yolunda konuşmalar yaptığı” bildirilmişti. Yasa teklifinin ardında Sarkozy’nin olduğu yorumu yapılıyor.
Mavi bandrollü yer Sarkozy'nin 2007 seçim merkezi 


Sarkozy nin kucaginda THY Fransa ve Star Alliance Genel müdiresi - Iliski 2003'te baslamistir.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder