19 Nisan 2020 Pazar

Gökçe Fırat genç, atılgan, ileri görüşlü, sağlam düşünceli, çalışkan bir Atatürkçüdür,


Gökçe Fırat genç, atılgan, ileri görüşlü, sağlam düşünceli, çalışkan bir Atatürkçüdür,




Yekta Güngör Özden
13 Şubat 2017,


Toplumsal yaşamın iç karartan görüntüleri insanın yaşama gücünü ve kıvancını kırıyor. Kimilerinin tutum ve davranışlarındaki çelişkilerle aykırılıklar, kendilerinden beklenmeyen ve kendilerine yakıştırılamayan söylem ve eylemleri duygularımızı gölgelemekten öte karartıyor. Üstelik, halk dilinde “yaşını almış” nitelemesiyle olgunluklarına yollama yapılan kişilerin umulmadık durumları iyice sarsıyor. Kendileri gibi düşünmeyenleri, kendilerine katılmayanları ya da kendilerinden ayrılanları karalayıp suçlamak yarışına girmeleri büsbütün üzücü oluyor. Ulusal Parti Genel Başkanı, Atatürkçü Gökçe Fırat ÇULHAOĞLU hakkında yürütülen kovuşturmada polisin savcılığa verdiği suçlama nedenlerinin ciddiye alınması düşündürücüdür. Siyasal etkilerin, baskıların konuşulduğu, yargıya güvenin tartışıldığı ortamda adaletin erdemini tatmanın güçlüğü açıktır.
 Ben, Gökçe FIRAT’ı 20 yıla yaklaşan bir süre önce tanıdım. Genç, atılgan, ileri görüşlü, sağlam düşünceli, çalışkan bir Atatürkçü olarak değerlendirdim. Çelişkilere, aykırılıklara, iki yüzlülüklere, yalancılıklara, siyasal gelgitlere katlanamayan, doğru bildiklerini çekinmeden söyleyen saygılı bir kişiliği vardı. Bugüne değin yayınları (kitapları, Türk Solu dergisindeki yazıları) ile de çizgisini hiç değiştirmemiş, oraya-buraya yaslanmamış, uşaklık ve uyduluklara karşı çıkmış, demokrasinin bir hukuk devleti olarak benimsenip yerleşmesine çalışmıştır.

İnsan nezaketi, yanına geleni kovmaya, birlikte fotoğraf çektirmek isteyenleri geri çevirmeye elvermez. Görüntüde birlikte olanlarla duygu ve düşünce birlikteliği olduğu var sayılamaz. Gökçe’yi Fetöcülükle suçlamanın hiçbir haklı ve uygun yanı yoktur. Böyle bir belirti görseydim, suçu ve suçluyu doğrulamamak için ben de görüşmekten kaçınırdım.

 Gökçe FIRAT, tutarlı, gerçek ve içtenlikli bir Atatürkçüdür. Atatürkçü olan, Atatürk’ten başkasının yanında, yöresinde olamaz. Böyle bir kimseye başka birinin etiketi yapıştırılamaz, yapıştırılmak istense de tutmaz. AKP’lilere karşı olanları Fetöcülükle suçlamak, büyük bir yanlışlık ve yanılgıdır. Yurttaşlar, iktidarı eleştirdiği, iktidara karşı çıktığı, onun değişmesi için çalıştığı suçlamasıyla cezalandırılamaz. Günün suçlama nedeni “Fetöcülük” yaygınlaştırılarak ilgisizler suçlanırsa ilgililer sevinir. Yürürlükteki kurallara aykırılık saptanıp kanıtlanırsa kimsenin bir diyeceği olamaz. Elbet yargının yansız çalışması ve vicdanları rahat ettiren önyargısız, etkisiz, bağımsız kararı ile.

 Yargılamanın sonucuna değin bekleyip etki çabalarından uzak kalarak adalete saygı ve bağlılığın örneklerini vermek gerekir. Mahkemeye sunulan iddianamenin içeriğini bilmiyoruz. Hukuksal değinmeler elbet yansızlıkla yapılır. Ancak Gökçe’ye yöneltilen suçlamaların gerçekle uyuştuğu kanısında değilim. Duyduğum kadarıyla söylüyorum. Onun terörle, terör örgütüyle, onlardan yana olmakla, onları övmek ve desteklemekle, yasadışı bir durum ve eylemle ilgili olduğu görüşünde ve kanısında değilim. Hukukdışı bir durumu ve tutumuna tanık olmadım. Hukuk güvenliğinin giderek yitirildiği bir ortamda sağlam kanıtlar olmadan varılacak sonuçlar kimseyi doyurmaz, tersine hukuk devletine inancı yıkar. Toplumun yaşam güneşi olan adalet, hiç kimsenin buyruğuna, keyfine, amacına âlet edilemez.

 Bizim de aklımız, mantığımız, sağduyumuz var. Gökçe Fırat Fetöcü olsa bizimle olmazdı, biz de onunla olmazdık. Çok kimseden önce Fetö’yü tersleyip ona karşı çıkan birisi olarak onunla ilişkide olanlarla asla ilişki kurmaz, görüşmezdim.
 Beklediğimiz ve istediğimiz adaleti tadacağımız umuduyla Gökçe’ye olan özlemimizi belirtiyorum. Onun insancıl yanı ve seçkin kişiliği ile aklanacağı kanısındayım.

http://www.turksolu.com.tr/gokce-firat-genc-atilgan-ileri-goruslu-saglam-dusunceli-caliskan-bir-ataturkcudur/


***

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder