30 Nisan 2020 Perşembe

GERÇEK ULUSALCILAR NEREDE.,

GERÇEK ULUSALCILAR NEREDE.,


Yekta Güngör Özden'den hükümete çağrı: 
Ne yapacağını açıkla



ANAYASA Mahkemesi eski Başkanı Yekta Güngör Özden, Antalya'da katıldığı panelde hükümetin Kürt açılımı çalışmalarını eleştirerek, “Türkiye'de kimse, bırakın gözyaşını, kimsenin yüzünün asılmasını istemez. Ne yapacağınızı söyleyin, eğer az bulursak daha fazlasıyla biz destek verelim. Eğer açıkladığın şey, hiç evet diyemeyeceğimiz bir şeyse. Uyanık sen misin?” dedi

Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Yekta Güngör Özden ve Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ünsal Yavuz, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Atatürk'ün istediği Türkiye’ konulu panele katıldı. Antalya Kültür Merkezi'nde gerçekleşen panele CHP Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü, Antalya Barosu Başkanı Zafer Köken ve parti yöneticileri dinleyici olarak katıldı.
CHP'nin kuruluşunun 86'ncı yıldönümünde düzenlenen panelde Prof.Dr. Yavuz, parti tarihini ve parti bayrağını oluşturan 6 okun tarihsel gelişimini anlattı. Prof. Dr. Yavuz, şöyle konuştu:
“Saltanat ve hilafet makamlarının yerine gücünü halktan alan bir yönetim mekanizmasını devreye sokuyorsunuz, toplumu 15 sene içinde çağ atlatıyorsunuz. Ama toplum kendisine getirilen yenilikleri kavrayamamış hep elindekilerin gittiği yolundaki bir düşünceye sahip olmuştur. Yazının değiştirilmesine, şapkaya, miras hukukuna, medeni kanuna hepsine tepki vardır. Büyük Atatürk bu tepkilerin üzerinden silindir gibi geçmiş modern Türkiye'yi bize miras bırakmıştır. Atatürk'ün bize örgütsel mirası CHP'dir.”
Türkiye'nin siyasi iktidar tarafından bir takım olumsuzluklara doğru götürülmekte olduğunu ileri süren Prof.Dr. Yavuz, “Grup toplantılarında iyi bağırtılar, çağırtılar var ama meydanlar bomboş. Bizim cumhuriyete sahip çıkma gibi görevimiz var. Halk liderini arıyor. Bu kişi olur, dernek olur, parti olur. Anadolu’nun her tarafında halk hazır. Kırıp dökmeden, yasal haklarımızı meydanlarda kullanmaktan öte bir yapacağımız olduğuna inanmıyorum” diye konuştu.

BUGÜNLERİ DE ARAYACAĞIZ

Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Yekta Güngör Özden, konuşmasına “Atatürk'ün istediği Türkiye bu Türkiye değildi” diyerek başladı. “Kadınları Arap ümmetçiliğin koluna atan, iktidarın devlete ve rejime karşı olduğu bir Türkiye istemiyordu. Arife tarif gerekmez” diye konuşmasını sürdüren Özden, Atatürk'ün değerinin bilinmediğini iddia etti. Özden, “Atatürk'ün değerini bilmiyoruz. Namuslu adam yalan söylemez. Bizimkiler utanmasalar Atatürk'e küfredecek. Size yaşamayı Atatürk ihsan etmiştir. Cumhurbaşkanı, başbakan, meclis başkanı olmuşlarsa onun sayesinde olmuşlardır” diye konuştu. Konuşmasında Atatürk'e ‘diktatör’ sıfatını yakıştıranlara ‘dangalak’ benzetmesinde bulunan Özden, “Bugünleri de arayacağız. Benim endişem bu. Atatürk 57 yaşında öldü, şimdi kemikleri sızlıyordur. Keşke ona tanrı 1950 yılına kadar yaşama olanağı tanısaydı, Amerika Türkiye'nin kuyruğundan nasıl geliyordu. Atatürk'ü sevmek Atatürk'le anlaşmak, büyümek güçlenmek ve sonsuzlaşmak zorundayız” diyerek konuşmasını sürdürdü.
Türkiye'de herkesin inancını dilediği gibi özgürce yaşadığını ifade eden Özden, “Türkiye'de kim namazını kılamamış, orucunu tutamamış ve daha da kötüsünü ifade edeyim kim bunlara engel olmuş? Türkiye'yi ziyaret eden Azerbaycan gibi ülkelerin liderlerinin eşlerinin başları açık. Onlar gavur mu ki bizimkilerin başları kapalı” diye konuştu.
Devletin kurumları arasında yanaşma ve yalakalığın alıp başını gittiğini ifade eden Özden “RTÜK'üne, YÖK'üne bakın, bir yanaşma çabası var. Yalakalık almış yürümüş. Adamı göreve getirirken karısının başına bakıyorlar, açık mı kapalı mı diye. Başını örtünce her türlü haltı işliyorlar. Başını örtünce Müslüman oluyorlar. Ne güzel iş” diye konuştu.

NEREDEYDİN ŞİMDİYE KADAR?

Hükümetin Kürt açılımına yönelik eleştirilerde de bulunan Özden, “Aramızda eşitsizlik olsaydı cumhurbaşkanı, başbakan, meclis başkanı, bakan ve hatta milletvekili olabilirler miydi? Nerede eşitsizlik var? Holdingler, büyük oteller bunlarda. Yaşadığınız, suyunu içtiğiniz toprağın hakkını vermek zorundasınız. ‘Bize eşitliğimizi verin’ söyleminin altında istenilen şey ayrı bir devlet, toprağı parçalamak, alıp götürmektir” diye konuştu.
Konuşmasında herkesin bu konuda uyanık olmak zorunda olduğunu ifade eden Özden, önemli olanın toplumsal barış ve uzlaşma olduğunu söyledi. Özden, “Türkiye'de kimse, bırakın gözyaşını, kimsenin yüzünün asılmasını istemez. Birkaç yerde de dile getirdim, ne yapacağınızı söyleyin eğer az bulursak daha fazlasıyla biz destek verelim. Eğer açıkladığın şey, hiç evet diyemeyeceğimiz bir şeyse. Uyanık sen misin? Neredeydin şimdiye kadar? Anneler ağlamıyor muydu? Dün 7 kişi birden nasıl gitti? Neredesiniz? Sözde ateşkese ne oldu? Hadi bırakın bunu şehirlerin içi doldu. Mersin'e, Adana'ya, İzmir'e, Ankara'ya gidin” diye konuştu.
Türkiye'nin içinde bulunduğu hukuk ortamının insan için zehir olduğunu ifade eden Özden, “Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu büsbütün Adalet Bakanı'na bağlı bir hale getirmek istiyorlar. Getirilen bu düzenleme eğer geçerse kimse Türkiye'yi karanlıktan ve zulümden kurtaramaz” dedi.

SOYSUZLUĞA DİRENMİYORUZ

Yekta Güngör Özden, bir soru üzerine Türkiye'de çözümün ihtilaller olmadığını söyledi. Özden, “Burun kanatmadan, cam kırmadan, insanları aydınlağa çıkarmak zorundayız. Niye Ankara'nın Kızılay'ında 300 kişi biraraya gelemiyor? Eğer Kızılay Meydanı iğne atılsa yere düşmeyecek şekilde dolsa Türkiye bir saate değişir. Ama önce bilinçli yurttaş. Öbürü buzdolabı, çamaşır makinesi getiriyor, ona oy veriliyor. Para da dağıtıyorlar. Çocuklara top dağıtıyorlar, oy oraya veriliyor. Biz kötülüğe, haksızlığa soysuzluğa direnmiyoruz. Hasta da olsak, zulüm de görsek camiye gidip Allah'a şükür diyoruz” diye konuştu.
Prof. Dr. Ünsal Yavuz, ise aynı soruya, “Geçmişte Malta vardı Şimdi Silivri. Gerçi Silivri'yi 10 bin kapasiteli yaptılar ama şimdiden çatısı çöktü. Yakında temelleri sarsılacak. Sonuç bizden yana olacak. Bütün rezaletler ortaya dökülüyor ama yüzlerinde kızarma var mı? Gülenler biz Atatürkçüler, ulusalcılar olacak. En son ve en tehlikeli oyun oynanıyor. İşte bu da bitiyor. Artık kim gerçek inançlı kim hokkabaz, madrabaz herkes bunu görüyor. Tek sıkıntımız var lider. Onu da bulup çıkartacağız” diye cevap verdi.


https://www.milliyet.com.tr/siyaset/yekta-gungor-ozdenden-hukumete-cagri-ne-yapacagini-acikla-1137421


***

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder