2 Nisan 2020 Perşembe

AH BİZ APTALLAR.

AH BİZ APTALLAR.

Erdoğan GÖKÇE

Aziz  Nesin’in AH BİZ EŞEKLER  hikayesinde kurt ile eşek arasında geçen olayların bir benzeri  günümüzde AKP iktidarı ile bu iktidarı tehlikesiz gören aptallar arasında yaşanıyor.

Usta mizahçı Aziz Nesin bu hikayesinde, eşeklerin de eskiden insanlar gibi zengin bir dillerinin olduğu, insanlar gibi konuştuklarını.. yaşadıkları o korkunç olaydan sonra  ise sadece iki  heceden  oluşan “aaa-ii, aaa-ii”  şeklinde anırmak kaldığını, anlatır.

Eşeklerin dillerini kaybettikleri o korkunç olay kurt ile eşek arasında geçer.

Eşeğin biri kırlarda keyfince otlanırken burnuna bir koku gelmiş; ama bu koku ot kokusu değil kurt kokusuymuş.
Kısa süre içinde her tarafı kapsayan ve gittikçe keskinleşen kurt kokusu eşeği hafiften tedirgin etmiş.
Kurdun gittikçe yaklaşmasına rağmen, her seferinde kendini avutacak bişeyler bulan eşek, tehlikeyi önemsemeyen aymazlığına, yeni aymazlıklar ve kendini kandıran uydurmalar eklemiş
Kurt  artık  eşeğin yanına doğru  epey yaklaştığında, tehlikenin ciddiyetini kavramaya başlayan eşek,  yavaştanda olsa oradan uzaklaşırken, hâlâ kurdun kendine zarar vermeyeceğini sanıyormuş.
Yaklaşan kurt karşısında iyice korkuya kapılan eşek, hızlı bir şekilde kaçmak istese de işiten geçmiştir artık.
Kurdun nefesini ensesinde hisseden eşek, aymazlığı hâlâ elden bırakmamış ve kurttan kendisine zarar gelmeyeceği inancını devam ettirmiş.
Sonunda kurt eşeği sağrısından yakalar ve parçalamaya başlar.  Eşek, gerçeği anlar ama artık iş işten geçmiştir. ‘Aha İşte O Gerçek’ demeye zamanı bile  kalamaz; sadece “aaa-ii, aaa-ii” diyebilir.
İşte o son iki hece, bütün eşeklerin konuşma dili olur.

* * *                                   * * *
AKP iktidarı da Türkiye’nin kurdu olmuş; ama bazı aptallar bu gerçeği  hâlâ anlamıyor.

Tayyip Erdoğan “ Ben Türkiye’yi satmakla mükellefim” diyor ve hiçbir ülkede olmayacak şekilde vatan  topraklarını, stratejik kurumları, ekonominin kalelerini, madenlerini, yollarını satıyor…

Aptallar, hiç umursamıyor. Hatta aptallılarını ispatlarcasına: “Ne olmuş yani, ceplerine koyup götürmüyorlar ya. Her şey olduğu yerde duruyor”, diyorlar
“Çocuğumu bir ahbabımdan aldığım yardımla okutuyorum” diyen biri,  “kısa sürede milyar dolarları, çocuklarına aldığı gemicikleri, pırlanta dükkanları, medya holdingleri, milyon dolarlık villaları nasıl aldı?” diye sorduğumuzda:
“Olsun! Adam çalışıyor. Tabii bal tutan parmağını yalar.” diyorlar. Ama kendileri iktidarı atacağı kemiği bekliyor.

Yahu bu adam ABD Emperyalizmi ile, Haçlı Orduları ile bir oldu,  Afganistan, Irak, Libya  Suriye gibi ülkelerde Müslümanları katlediyor. Bu ülkelerde kadınların ırzına geçen gavurların sağ salim ülkelerine dönmeleri için dua ettiğini söylüyor. O ülkeleri talan ettirdiğini söylüyoruz.

“Olsuuuu! Adam Müslüman” diyorlar.

Bakın kopya ve şifrelerle milyonlarca gencin geleceğini çaldılar. Avrupa’da milyonlarca gurbetçi işçimizi dolandırdılar. İhalelerde yolsuzluk yaptılar. Kendileri milyarları götürürken, milleti bir lokma ekmeğe muhtaç ettiler. Yaşanan bu  gerçekleri görmüyor musunuz?  diyoruz.

Hâlâ, “Olsuuun! Adam namaz kılıyor.”, “Alnı secdeye değiyor” diyenlerin sayısı bir hayli fazla.

Yahu bunların döneminde hırsızlar işadamı, dolandırıcılar yardımsever. kalpazanlar mağdur. doğa katilleri müteahhit,  bölücüler özgürlük savaşçıları, din tüccarları kurtarıcı… oldu, diyoruz.
“İyi ya işte. Demokrasi gelişiyor”, diyor.
Vatanını satanı destekliyor.
Ordusunu çökerteni alkışlıyor.
Milleti soyanı savunuyor.
Vatana ve millete karşı her türlü ihaneti “demokrasinin gelişmesi” sanıyor.
İhanetin artmasını demokrasi sanıyor. Bölücülerin ve Haçlı irticanın  ihanetini özgürlük olarak görüyor. Dört yanımız ateş çemberi. Sınırlarımız ortadan kalkmış. Ege, Akdeniz ve Güney bölgemizde yabancı güçlerin kontrolüne geçmiş. Ekonomi çökmüş. Vatan elden gidiyor…
“Bişey olmaz. Tayyip Erdoğan Türkiye’yi kurtarır” diyor.
İnanın,kurda yem olan eşek bile bazı aptallardan daha akıllı.  Çünkü çok geç kalmış olsa da,  kurt tehlikesi karşısında en azından kaçmayı akıl etmiş.
Bizdeki aptallar ise, bırakın tedbir almayı, daha kolay yem olmaya hizmet ediyorlar.

Umarım bu aptalların en azından “aaaa-iii, aaa-iii” diyecek zamanları olur

AH BİZ APTALLAR!!!


***

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder