19 Nisan 2020 Pazar

Alkış,

Alkış,




Yekta Güngör Özden
05 Ekim 2015,


Gerçek Atatürkçü, ulusalcı, halkçı, devrimci, lâik, demokrat, özgürlükçü, bağımsızlıkçı, ahlâk ve adalete gönül vermiş yürekli bireylerin insanlık konusundaki çabaları herkes için bir kazanımdır. Din ve mezhep ayrılıkçılığının neden olduğu acılar, yıkımlarla ırkçıların yol açtığı kötülükler gözetildiğinde gençlerin bu sapkınlıklara karşı duruşlarının değeri daha iyi anlaşılır. Olanaksızlıklara, güçlüklere, engellemelere karşın yurtseverlik bilinciyle yayınlarını sürdüren TÜRK SOLU gazetesi, değişik konulardaki yararlı yayınlarıyla (İLERİ kitapları) TÜRKİYE aydınlığına katkı vermektedir. Emeği geçenleri bir kez daha yürekten kutluyor, nice başarılı yaşlar, sayılar diliyor, alkışlıyorum.

Toplumsal yapımızdaki çelişkiler ve çarpıklıklar anlamsız ve gereksiz düzenlemelerde abuk subuk sözlerle yansırken, sakıncalı ve zararlı eylem ve söylemleri olanlar yandaşlarının “Vatan seninle gurur duyuyor” çığlıklarıyla alkışlanırken gerçek değerleri anımsamak, desteklemek ve onları kutlamak görevimizde duraksama ötesi bir ilgisizlik, duyarsızlık ve tembellik izlenmektedir. Oysa, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve arkadaşlarıyla onları içtenlikle izleyen ardıllarına borçlu olduklarımız için kıvançla, övünçle, coşkuyla birlikteliğimizi açıklamamız gerekir. Yaşamsal gücümüzü dokuyan kazanımları unutmamız olanaksızdır. Nedense aydınlarımızın birliktelik, dayanışma ve çalışmalar konusundaki yavaşlık ve tutarsızlığı toplumumuzu derinden sarsan boyutlara ulaşmış olmasına karşın çözümler için gereken adımlar atılmamaktadır. Seçimlere odaklanan siyasal yaşam, aktörlerinin kendilerinden ve partilerinden başka bir şey düşünmemeleri yüzünden umut vermekten uzak görünümünü sürdürmektedir. Birçok çelişkinin, kötülüğün, yürekleri yakan olayların alabildiğine sergilendiği ortamda şimdi küçük de görülse sonra büyüyecek kimi umut ışıkları yanmaktadır.

İktidar karşıtı birkaç yayın organının kimi baskılar, gözaltılar, tutuklamalar ve yargılamaların baskısı altında varlığını sürdürdüğü günümüzde TÜRK SOLU gazetesi ATATÜRKÇÜ gençlerden bir arkadaş topluluğunun çabalarıyla 500. sayısına ulaştı. Gerçekleri yürekli biçimde, korkusuz açıklayan, TÜRK Devrimi’ne, ATATÜRK ilkelerine, yaşamsal ve ulusal değerlere içtenlikle bağlı kalarak toplumu uyarmaya çalışan gazete, övgüye değer bir yaşa ulaşmıştır. Tutucu ve gerici iktidar yandaşlarının hukuksuz uygulamalarıyla topluma ulaşması engellenen gazetenin sahip, yönetici ve yazarlarını kutluyorum. 500 sayı küçümsenemez. Özveri, içtenlik ve bilgi gerektiren yayın çalışması topluma açılımın en etkin yoludur. Nice yalanlara, suçlamalara, karalamalara karşın doğru bildikleri yolda yılmadan yürüyen gençlerle övünmeliyiz. Hukuka saygının, yargıya güvenin giderek azaldığı günümüzde basın özgürlüğüne iktidar yönünden gelen darbelerin arttığı gözetilirse yayın yaşamının güçlükleri anlaşılır, bu alanda çalışanlar daha yararlı yurttaşlar olarak anılır.

Gerçek Atatürkçü, ulusalcı, halkçı, devrimci, lâik, demokrat, özgürlükçü, bağımsızlıkçı, ahlâk ve adalete gönül vermiş yürekli bireylerin insanlık konusundaki çabaları herkes için bir kazanımdır. Diz ve mezhep ayrılıkçılığının neden olduğu acılar, yıkımlarla ırkçıların yol açtığı kötülükler gözetildiğinde gençlerin bu sapkınlıklara karşı duruşlarının değeri daha iyi anlaşılır.

Olanaksızlıklara, güçlüklere, engellemelere karşın yurtseverlik bilinciyle yayınlarını sürdüren TÜRK SOLU gazetesi, değişik konulardaki yararlı yayınlarıyla (İLERİ kitapları) TÜRKİYE aydınlığına katkı vermektedir. Emeği geçenleri bir kez daha yürekten kutluyor, nice başarılı yaşlar, sayılar diliyor, alkışlıyorum.


http://www.turksolu.com.tr/alkis/


***

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder