25 Aralık 2018 Salı

GÜVENLİK DEĞERLENDİRME RAPORU Mart’18

GÜVENLİK DEĞERLENDİRME RAPORU Mart’18




Mart 2018 
Değerlendirme Raporu 

1. Dönem İçerisindeki Gelişmeler 
2. Sınır Ötesi Operasyonlar 
3. Güvenlik Değerlendirmesi 
4. Şubat 2018 Dönemine Ait İstatistiki Bilgiler 
5. Mart Ayı Önemli Gün ve Haftalar 
6. Ayın Haberi 
7. Securitas Güvenli Yaşam Rehberi 

İçindekiler 

a. Türkiye’de: 

(1) Ankara’da Vergi Dairesi’nde patlama 

01 Şubat 2018 tarihinde Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı binası önünde patlama meydana geldi. 3 kişinin yaralandığı patlamanın, bomba düzeneğini kullanılarak gerçekleştiridiği tespit edildi. Polis ve istihbarat birimleri, patlamanın ardından, güvenlik kamerası görüntülerini üzerinde yaptığı incelemede, bir kişinin bomba düzeneği bulunan çantayı vergi dairesinin girişine bıraktığını tespit etti. 
Ankara Valiliği tarafından yapılan açıklamada; Şüpheli şahıs ile birlikte kendisine yardım eden ve aynı araçta bulunan 2 kişinin Osmaniye ilinde, diğer 2 kişinin içinde bulunduğu aracın ise Adana ilinde yakalandığı, 

Daha sonra bu kişilerle irtibatlı olan, Şırnak ilinden 2 ve Mardin ilinden 2 kişi olmak üzere toplam 8 şüpheli şahsın gözaltına alındığı, Sahte kimlik taşıyan ve yakalama sırasında ölü olarak ele geçirilen bir kişinin, PYD'nin kontrolünde bulunan Suriye kırsalında eğitim aldığı ve yasa dışı yollardan ülkeye girdiğinin tespit edildiği belirtildi. İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU, Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı'nca düzenlenen Özel Güvenlik Görevlileri Eğitim Programı'nda; olayda yaşanan ihmali belirterek, güvenlik görevlisi tarafından bina girişine bırakılan şüpheli çantanın tespit edilememesi nedeni ile eleştiride bulundu. 

Dönem İçerisindeki Gelişmeler 


Mart 2018 
Değerlendirme Raporu 

(2) Kilis ve Reyhanlı’ya roket saldırısı 

01 Şubat 2018 tarihinde, Suriye'nin Afrin kenti kırsalındaki terör örgütü mevzilerinden ateşlenen roketlerden birisi Kilis kent merkezinde bir lokantaya, diğeri ise bir eve isabet etti. Patlamalarda 5 kişi yaralandı. 

Diğer bir roket ise Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bir mezarlığa isabet etti. 

(3) İstanbul'da DEAŞ terör örgütüne operasyonu 03 Şubat 2018 tarihinde, İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda, 77'si yabancı uyruklu 82 kişi gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü 
ekipleri, DEAŞ adına faaliyette bulunan, Suriye ile Irak'taki çatışma bölgelerine giden ve kentte eylem hazırlığında olduğu değerlendirilen şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Söz konusu çalışma kapsamında, 10 ilçede 16 adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, 77'si yabancı uyruklu 82 şüpheliyi gözaltına aldı. Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda dijital malzeme ve örgütsel doküman ele geçirildi. 

(4) YPG’li teröristlere gönderilen 250 bin ‘cesaret hapı’ ele geçirildi 10 Şubat 2018 tarihinde, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Zeytin Dalı Harekatı'nı yürüttüğü 
Suriye'nin Afrin kentindeki PYD/YPG'li teröristlere götürülmek için yola çıkarılan cesaret verici 250 bin uyuşturucu hap, Adana polisinin çalışmasıyla ele geçirildi. Piyasa değeri 3 milyon lira olduğu belirtilen uyuşturucu haplarla ilgili Suriye uyruklu 2 kişi tutuklandı. 

(5) Ankara’da terör operasyonu 19 Şubat 2018 tarihinde, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, terörist elebaşı Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin 
yıl dönümü nedeniyle eylem hazırlığında oldukları ve sosyal medyadan tehdit içerikli paylaşımlarda bulundukları öne sürülen 12 kişi hakkında gözaltı kararı 
verildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, haklarında gözaltı kararı bulunan 12 şüpheliden 9’unu adreslerine düzenledikleri operasyonlarla gözaltına aldı. Diğer şüphelilerin de yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi. 


(7) DEAŞ terör örgütüne yönelik operasyonlar 

• 02 Şubat 2018 tarihinde, Samsun'da terör örgütü DEAŞ'a üye olduğu iddia edilen Irak uyruklu 1 şüpheli gözaltına alındı. 
• 03 Şubat 2018 tarihinde, İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda, 77'si yabancı uyruklu 82 kişi gözaltına alındı. 
• 07 Şubat 2018 tarihinde, Samsun'da terör örgütü DEAŞ'a üye olduğu iddia edilen Irak uyruklu 6 kişi gözaltına alındı. 
• 10 Şubat 2018 tarihinde, Ankara'da terör örgütü DEAŞ'a büyük operasyon düzenlendi. Eylem hazırlığında olduğu tespit edilen terör örgütü DEAŞ mensubu 17 kişi, belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla yakalandı. 
• 10 Şubat 2018 tarihinde, İstanbul’da terör örgütü DEAŞ'a düzenlenen operasyonda yabancı uyruklu 31 kişi gözaltına alındı. 6 adreste yapılan aramalarda çok sayıda dijital malzeme ve örgütsel doküman ele geçirildi. 
• 12 Şubat 2018 tarihinde, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütü DEAŞ'a mensup olduğu öne sürülen 23 kişi hakkında 
gözaltı kararı verdi. Gözaltı kararı çıkarılan 16 kişi yakalandı. 

Dönem İçerisindeki Gelişmeler 
Mart 2018 

• 14 Şubat 2018 tarihinde, Kayseri'de terör örgütü DEAŞ üyesi oldukları öne sürülen yabancı uyruklu 3 kişi gözaltına alındı. 
• 17 Şubat 2018 tarihinde, İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik 3 ilçede düzenlenen operasyonda 14'ü yabancı uyruklu 22 kişi gözaltına alındı. 
• 19 Şubat 2018 tarihinde, Mersin'de terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 5 kişi tutuklandı. 
• 23 Şubat 2018 tarihinde, Kırşehir'de, terör örgütü DEAŞ üyeliğinden aranan kadın tutuklandı. 
• 23 Şubat 2018 tarihinde, Sakarya'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 3 şüpheli gözaltına alındı. 
• 23 Şubat 2018 tarihinde, Tekirdağ'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 3 kişi gözaltına alındı. 
• 23 Şubat 2018 tarihinde, Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 3 kişi gözaltına alındı. 
• 23 Şubat 2018 tarihinde, Şanlıurfa’da, yasa dışı yollardan yurda giriş yapan DEAŞ terör örgütü mensubu iki terörist güvenlik güçleri tarafından yakalandı. 

b. Dünya’da: 

(1) Somali’de çifte bombalı saldırı 

23 Şubat 2018 tarihinde, Somali'nin başkenti Mogadişu'da, Başkanlık Sarayı yakınlarında, bomba yüklü iki otomobil ile intihar saldırısı yapıldı. Bombaların patlamasının ardından Başkanlık Sarayı yakınlarında silah sesleri yükseldi. Yerel yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre en az 38 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi ise yaralandı. Saldırıyı Al-Shabab üstlendi. 

(2) Afganistan’da bombalı saldırı 

24 Şubat 2018 tarihinde, Afganistan'ın başkenti Kabil ve Helmand vilayeti, terör saldırılarına hedef oldu. 

Canlı bomba, Kabil'de diplomatik temsilciliklerin bulunduğu bölgede üstündeki patlayıcıları infilak ettirdi. Patlamanın gerçekleştiği bölgenin, aynı zamanda NATO'nun merkez binası ve ABD Büyükelçiliği’ne çok yakın bir noktada olduğu bildirildi. Saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi ise yaralandı. Saldırıyı DEAŞ terör örgütü üstlendi.Helmand vilayetinde ise peş peşe intihar saldırıları düzenlendi. Üç güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiği patlamalarda birçok sivil de yaralandı. Saldırılardan birinin bomba yüklü araçla yapıldığı bildirildi. Helmand'daki saldırıları Taliban üstlendi.

Değerlendirme Raporu 

2 Sınır Ötesi Operasyonlar ,

a. Türk Silahlı Kuvvetleri’nden Afrin harekâtı Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, hudut hattında ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla, Suriye’nin 
kuzeybatısında yer alan Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve bölge halkının güvenliğini sağlamak 
üzere, 20 Ocak 2018’den itibaren başlatılan “Zeytin Dalı Harekâtı" devam etmektedir. 

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre; “Harekât, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, Birleşmiş Milletler Genel 
Kurulu’nun’nin terörle mücadeleye yönelik özellikle 1624 (2005), 2170 (2014) ve 2178 (2014) sayılı kararları ve BM sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı çerçevesinde, Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edilmektedir. Harekatın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alınmakta olup, sivil/masum kişilerin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir.” denildi. 

Harekâtın başlangıcından itibaren Türk Hava Kuvvetleri’ne ait uçaklar tarafından PKK/KCK/ PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait 782 hedef imha edildi. 
Ayrıca, harekât kapsamında, en az 2059 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. 

b. TSK’dan Kuzey Irak’a hava harekâtı 02 Şubat 2018 tarihinde, Irak’ın kuzeyinde Kani Rash bölgesinde, insansız hava aracı (İHA) 
tarafından tespit edilen PKK'lı 3 terörist ve silah mevzileri, gerçekleştirilen hava harekâtı sonucu etkisiz hale getirildi. *Açık kaynaklardan elde edilen bilgiler çerçevesinde oluşturulmuştur. Bilgi amaçlıdır.


Türk Silahlı Kuvvetleri’nin “Zeytin Dalı Harekâtı” adı altında Suriye’nin kuzeybatısında yer alan Afrin bölgesinde, sınır güvenliğini sağlamak ve bölgede bulunan teröristleri etkisiz hale getirmek maksadıyla başlatmış olduğu harekât devam etmektedir. Terör örgütü mensuplarının roketli saldırıları nedeni ile başta Reyhanlı olmak üzere Hatay ve Kilis’in sınır hattındaki mahallelerinde güvenlik hassasiyetlerinin önceki döneme göre azaldığı görülmektedir. Yurtiçinde DEAŞ terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında söz konusu 
örgüt üyelerinin tutuklamalarının devam ettiği gözlemlenmektedir. Örgütün Irak ve Suriye’de hakimiyet kurduğu alanların büyük kısmını kaybetmesine karşılık etkinliğini gösterme çabası ile uluslararası kamuoyunda ses getirecek eylemlere girişebileceği değerlendirilmektedir. Bununla birlikte, güvenlik kuvvetlerinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde PKK terör örgütüne yönelik olarak özellikle örgütün sığınak ve depolarına yönelik operasyonlarının devam etmesi ile PKK terör örgütünün bu operasyonları sekteye uğratmak maksadıyla öncelikli 
olarak polis ve askeri birliklere yönelik eylemlerine devam edebileceği, tarafımızca değerlendirilmektedir. 
Afrin bölgesinde yürütülen harekata karşılık olarak, PKK/KCK/PYD-YPG terör örgütü mensuplarının, başta güvenlik güçleri olmak üzere Ankara, İstanbul gibi büyükşehirlerde ve yurt içinde çeşitli noktalarda yakalayacakları fırsatlar çerçevesinde ses getirici eylemler düzenleyebilecekleri, Ayrıca, 21 Mart günü Nevruz Bayramı nedeni ile, önceki yıllarda yaşanan gelişmeler göz önüne alındığında, izinsiz kutlamalar ve provakatif eylemlerin olabileceği değerlendirilmektedir. 
Söz konusu hassasiyete ilişkin gelişmeler tarafımızdan takip edilmekte olup ihtiyaç duyulan durumlarda SMS ve e-posta yolu ile bilgilendirmelere devam edilecektir. 

4 Şubat 2018 Dönemine Ait İstatistiki Bilgiler: a. Terör operasyonları; 

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan haftalık terör raporlarına göre, ülke genelinde; 

• 22-29 Ocak 2018 tarihleri arasında; PKK/KCK mensubu 22, DEAŞ mensubu 6, 
• 29 Ocak-05 Şubat 2018 tarihleri arasında; PKK/KCK mensubu 14, DEAŞ mensubu 1, 
• 05-12 Şubat 2018 tarihleri arasında; PKK/KCK mensubu 16, DEAŞ mensubu 7 kişi, EL- NUSRA mensubu 1, HİZBULLAH mensubu 1, 
• 12-19 Şubat 2018 tarihleri arasında; PKK/KCK mensubu 13, DEAŞ mensubu 2, HİZB-UT TAHRİR mensubu 1, DHKP-C mensubu 1, 
• 19-26 Şubat 2018 tarihleri arasında; PKK/KCK mensubu 10, DEAŞ mensubu 18, EL NUSRA mensubu 1, EL KAİDE mensubu 1, TAHRİR EL ŞAM mensubu 1, olmak Bununla birlikte; 
• 22-29 Ocak 2018 tarihleri arasında; PKK/KCK mensubu 450, DEAŞ mensubu 59 kişi, 
• 29 Ocak-05 Şubat 2018 tarihleri arasında; PKK/KCK mensubu 335, DEAŞ mensubu 27 kişi, 
• 05-12 Şubat 2018 tarihleri arasında; PKK/KCK mensubu 353, DEAŞ mensubu 66 kişi, 
• 12-19 Şubat 2018 tarihleri arasında; PKK/KCK mensubu 713, DEAŞ mensubu 43 kişi, 
• 19-26 Şubat 2018 tarihleri arasında; PKK/KCK mensubu 259, DEAŞ mensubu 53 kişi, olmak üzere toplam 2.358 şüpheli gözaltına alınmıştır. 
üzere toplam 116 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtilmiştir.
22 Ocak-26 Şubat tarihleri arasında “Uyuşturucu ve Kaçakçılık İle Mücadele”ye yönelik gerçekleştirilen 13.044 operasyonda; Piyasa değeri 136.402.252 TL olan; Ayrıca piyasa değeri 18.434.249 TL olan; 8.304 kg Esrar, 1.696 kg Eroin, 49 kg Kokain, 69 kg Sentetik Kannabinoid maddesi, 50 kg Metamfetamin, 
1.303.962 adet Uyuşturucu Hap 5.312 Kök Kenevir bitkisi ele geçirilmiştir. 2.455.047 adet Kaçak Sigara, 249.797 litre Akaryakıt ele geçirilmiştir. 

b. Asayiş Operasyonları; 

Söz konusu operasyonlar kapsamında 17.643 kişi gözaltına alınmıştır.

Mart 2018 Değerlendirme Raporu 

Mart ayı içersinde güvenlik hassasiyeti yüksek günler olarak Nevruz kutlamalarının yapılacağı 21 Mart tarihi ile birkaç gün önceden başlayacak kutlamalar nedeniyle özellikle 18-22 Mart tarihlerinin ön plana çıkacağı değerlendirilmektedir. Anılan günlerin güvenlik hassasiyetleri açısından takip edilmesi ve güvenlik önlemlerinin gözden geçirilmesi gerekmektedir. 

Dönem hassasiyetleri dikkate alınarak mevcut tedbirlere ilave olarak, gerekli durumlarda alınacak tedbirler ilgili Şube Müdürümüz tarafından “Securitas Güvenlik Değerlendirmesine” ek olarak sizlere sunulacaktır. 

TARİH OLAY 


İlave Tedbirler: 

Yapay zekâ gittikçe ucuzluyor. Fakat bu iyi bir haber mi?Son dönemde, Silikon Vadisi’nde rotasını tamamen kendine göre belirleyen bir drone çalışması yapıldığı ortaya çıktı. Bir akıllı telefon uygulaması ile drone ile bir kişinin takip edilmesi sağlanabiliyor. Drone izlemeye başladıktan sonra ise, takipçinin onu atlatması oldukça zor oluyor. 

Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere'nin önde gelen laboratuvarlardan ve düşünce kuruluşlarından gelen yapay zekâ araştırmacılarından oluşan bir 
grup, hızla gelişen ve giderek fiyatı uygun hale gelen yapay zekâ teknolojilerinin kötü niyetli amaçlar için kullanılabileceğini anlatan bir rapor yayınladı. 
Raporda önerilen önleyici tedbirlerlerden biri de; “Risklerini en iyi şekilde anlayana kadar, üretimin geniş çaplı yayılmaması” oldu. 

Yapay zekâ uzmanları, yıllarca teknolojinin yarattığı riskleri tartıştı. Ancak bu çalışma, konunun üstesinden gelmek için gösterilen çabaların başında yer 
alıyor. Bu küçük takip dronu duyulan endişe için iyi bir örnek teşkil ediyor. Skydio adlı şirket tarafından maliyeti 2,499 $ olarak açıklanan drone; sıradan 
kameralar, açık kaynaklı yazılımlar ve düşük maliyetli bilgisayar parçaları gibi herkesin elde edebileceği teknolojik parçalarla ile yapıldı. Zamanla, bu 
parçaları bir araya getirmenin- araştırmacılar onları çift kullanımlı teknolojiler olarak adlandırmakta- giderek daha kolay ve ucuz hale geleceği tahmin 
ediliyor. 

Skydio'nun kurucularından Adam Bry, bu tür şeylerin her anlamda daha çok kullanılmaya başlandığını söyledi. Benzer teknolojiler, otomobiller, depo 

Ayın Haberi 


Mart 2018 Değerlendirme Raporu 

* www.cybintsolutions.com 
* www.infosecurity-magazine.com 
* Global Terör İndeksi Raporu (2017) 

Şirketlerin %64’ü web-tabanlı siber saldırıya maruz kalmaktadır. 2017 yılında dünya genelinde bilgi güvenliği ürünleri ve servisi pazarı 89.1 milyar dolar olmuştur. 2017 itibari ile DEAŞ terör örgütü dünyada 15 ülkeyi hedef almıştır. robotları, güvenlik kameraları ve çok çeşitli internet servisleri için yeni bir özerklik düzeyi getiriyor. Fakat zaman zaman, yeni yapay zekâ sistemleri de garip ve beklenmedik davranışlar sergileyebiliyor. Çünkü büyük miktarda veriler sayesinde nasıl öğrenme gerçekleştirdikleri halen tam olarak anlaşılamıyor ve bu onları manipülasyona açık hale getiriyor. Raporda, dronların ve diğer özerk robotların kötüye kullanımına karşı uyarılar da yer aldı. Ayrıca, raporun bir başka yazarı olan Paul Scharre, daha az belirgin yerlerde daha büyük sorunlar olabileceğini söyledi. Yapay zekanın hızlı gelişimi yeni güvenlik açıkları yaratmaktadır. Bilgisayarlı-izleme sistemi, gerçekte bulunmayan şeyleri görmek
için kandırılabilir; örneğin, yanlış yönlendiriciler güvenlik kameralarını atlatabilir veya sürücüsiz bir otomobilin güvenliğini tehlikeye atabilir. 

Araştırmacılar ayrıca, diğer tüm sistemlerde güvenlik açıklarını bulabilen ve bunları kullanabilen yapay zekâ sistemleri geliştiriyor, dedi. Bu sistemler 
hem önleme hem de suç işlemek için kullanılabilir. 


Güvenli Yaşam Rehberi 

  Gasp ve Soygunlardan Korunma İçin Kadınlara Öğütler Genel olarak kadınlar yükte hafif, pahada ağır ve bilhassa altından yapılmış olan ziynet eşyasını kullanmaktan zevk alırlar. Bundan dolayı yankesicilik, dolandırıcılık, kapkaççılık gibi hırsızlık olaylarına ve ziynet eşyalarının alınması esnasında meydana gelen boğuşmalarda yaralanmalara bazen de maalesef ölümlere maruz kalmaktadır lar. 
Aşağıda belirtilen basit emniyet tedbirleri kişisel güvenliğiniz açısından önem arz etmektedir: 

• Alışverişe çıktığınızda bilhassa semt pazarlarına gittiğinizde tüm ziynet eşyalarınızı takarak çıkmayınız. Semt pazarlarında ve büyük alışveriş merkezlerinde ziynet eşyalarını takan kişilerin kötü niyetliler tarafından takip edilebileceğini unutmayınız. 
• Alışveriş merkezlerinden veya semt pazarlarından dönerken kesinlikle ıssız yerleri tercih etmeyin. Apartmanınıza girerken arkanıza dönerek takip edilip edilmediğinizi kontrol ediniz. 
• Semt pazarlarında alışveriş yaparken poşetlerin fazlalığından dolayı, yardımcı olmaya çalışan kişilere kısa süreli de olsa çantanızı emanet etmeyiniz. 
• Bu tür alışveriş merkezi, semt pazarı vb. yerlere giderken çantanızda çift cüzdan bulundurmak ve fazla miktardaki paranızı, kredi kartlarınızı, kimlik kartınızı, ehliyetinizi vb. değerli evrakınızı başka cüzdanda bulundurmak mağduriyetinizi önleyecektir. 
• Evinizin elektrik, su telefon, doğal gaz vb. donanım ve şebekelerini kontrol için geldiklerini söyleyen tamirci, tesisatçı, belediye görevlisi kılığındaki kişilere dikkat ediniz. 
• Resmi görevli olduklarını belirten kişilerden kimlik göstermelerini isteyiniz. 
• Kapıya gelen satıcı, dilenci, bohçacı, falcı vb. kişiler her zaman mal satmak için gelmezler. Kötü niyetli kişiler toplumun bu istemini her zaman kendileri için fırsat olarak değerlendirmek isterler. Bunlara karşı her zaman dikkatli olunuz. 
• Evinizde yalnız olduğunuz bir zaman kapınızı tanımadığınız kişilere açmayınız. Kapınızda mutlaka zincir bulundurunuz. Tanımadığınız şahıslara kesinlikle kapınızı açmayınız 
• Evden çıktığınız zaman bırakmak zorunda olduğunuz değerli eşyalarınızı alışılagelmiş yerlerin dışında ve en son düşünülen veya hiç düşünülmeyen yerlerde saklayınız.
• Ziynet eşyalarınızı evde bırakma imkânınız olmadığından üzerinizde taşımak zorundaysanız, dikkat çekmemek için değerli takılarınızı örtecek giysiler giymeniz mağduriyete uğramanızı önleyecektir. 
• Toplu taşıma araçlarında seyahat ederken çantalarınızın kapaklarını iç yüze getiriniz veya çantanızı ön tarafında tutarak elinizle kontrol altına alınız. 
• Taşıtlarda seyahat ederken özellikle kucağında çocuk taşıyan bayanlara ekstra eşyalarını tutmayı teklif eden kişilere karşı dikkatli olunuz. 
• Kalabalık alışveriş merkezlerinde veya marketlerde alış-veriş yaparken cüzdanınızı çantanızdan çok sık olarak çıkarmamaya, elinizde tutmaya, tezgâh üstüne veya başka yerlere koymamaya dikkat etiniz. 
• Issız mahallerden geçmemeye özen gösteriniz. 8 Mart “Dünya Kadınlar Günü”nü kutlar, Sağlıklı ve güvenli günler dileriz. 

Saygılarımızla.


8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü 
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü 
21 Mart Nevruz Bayramı 
13 Mart 2016 Ankara/Kızılay Saldırısı (TAK/ 34 ölü,125 yaralı) 
19 Mart 2016 İstanbul/Beyoğlu Salsırısı (DEAŞ/ 5 ölü, 37 yaralı) 
22 Mart 2016 Belçika/ Brüksel Saldırısı (DEAŞ/ 33 ölü, 250 yaralı) 
26 Mart 2016 ABD/Ohio Saldırısı (1ölü,14 yaralı) 


***

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder