24 Aralık 2015 Perşembe

PKK’YA GENEL AF İSTEYEN CHP de PKK İTTİFAKI



PKK’YA GENEL AF İSTEYEN CHP de PKK İTTİFAKI


_ Nihayet gerçek yüzleri ve niyetleri ortaya çıktı...

_ Hala kendilerini çeşitli bahanelerle avutanlar,günaydınlar size...Atatürkçü tabanın sadakati sadece ATATÜRK İlke ve Devrimlerinedir.


_ İhanete ortak olan ve onaylayanların kendilerini ATATÜRKÇÜ olarak tanımlama hakları yoktur.

_ "Kahramanı kadar haini ve gafili bol bir milletiz."
_ Hadi durma,ayağa kalk,( Osman Pamukoğlu Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanının 24 Ocak 2009 I.ci Kurultayında dediği gibi'' Ya Kuzgun, Leşe.., Ya Devlet Başa, '' )

_ Ey Gerçek ATATÜRK çüler.. Vatan elden gitmeden, yapılacak çok şey var... Sorumluluğunun bilincinde ol yeter..

_ Zaman ATATÜRK Gibi düşünen kararlı..,'' BAŞI DİK DEVLET.., ONURLU MİLLET ''Düşüncesini benimseyen..

_ ( '' YAŞASIN VATAN.., YAŞASIN TÜRK MİLLETİ '' ) Diyen..BİR Siyasi Parti çatısı altında birleşmek ve O Siyasi yapıya görev vererek ÜLKEMİZİ bu KAOSTAN Kurtarmak II.ci MİLLİ Mücadeleyei Başlatmak Zamanıdır..

_ O Parti HAK ve EŞİTLİK Partisidir...

_ Genel Başkanı ; OSMAN PAMUKOĞLUDUR..;

İŞTE HABERİ;  


 
PKK’YA GENEL AF İSTEYEN CHP GENEL BŞK. YRD. MESUT DEĞER’DEN BDP’YE BİZE KATILIN ÇAĞRISI



17 Kasım 2010










BDP ile ittifaka bölge teşkilatlarının sıcak baktığını belirten Değer, Kürt sorunun çözümü konusunda“İmralı katkı sunacaksa değerlendirilmelidir’ diye konuştu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve MYK üyesi Mesut Değer, BDP ile ittifaka, bölgedeki teşkilatlarının sıcak baktığını söyledi. Değer, “Olması gereken dar bir ittifak değil, CHP’nin iktidara taşınmasıdır. Bu da seçim işbirliği, seçim ittifakı veya seçime birlikte girmek değil de, herkesin bir sorumluluk altına girerek CHP çatısı altına gelmesidir’ dedi. Değer, Kürt sorunun çözümü için tutuklu bulunan terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’la görüşülmesinden yana olduğunu ifade etti.
Değer, BDP ile ittifak ve Kürt sorununun çözümü konularında ANF’ye değerlendirmelerde bulundu. Değer şunları söyledi: “Şahsi düşüncemi sorarsanız, Türkiye’de BDP, DSP, İşçi Partisi ve bunun yanında illegal de dahil 64’e yakın sol parti var. Bütün sol partilerin ve de diğer partilerin CHP çatısı altında bir araya gelerek siyaset yaparak iktidar olmaları lazım. Kürtleri, radikal ve muhafazakâr ve sol partileri kucaklayarak, onların CHP içinde kendi kimlikleri ile ayrım yapmadan siyaset yapma olanağını sağlayarak önümüzdeki yıl yapılacak seçimlerde CHP’nin iktidara gelmesini sağlamak lazım.’
BDP ile ittifakın “seçim ittifakı’ olarak algılanmaması gerektiğini de ifade eden Değer “Kendi programları ve düşünceleri ile gelip CHP altında siyaset yapmaları, bizim de bunların siyaset yapmalarına olanak sağlamamız lazım. Bu oluşumlar adayını gösterebilmeli, görüşünü, düşüncesini özgürce anlatabilmeli, savunabilmeli, seçim bölgesinde düşüncelerini kamuoyu ile paylaşabilmeli, kendi bölgesinde kendini ifade edebilmeli’ diye konuştu.
Kürt sorununun çözümü konusunda CHP’nin kurduğu bir komisyonun çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Değer, “Hazırlanan Kürt raporu konusunda ayrıntıları vermem mümkün değil. Rapor bittiğinde Genel Başkanımız bu raporun detaylarını gelip Diyarbakır’da açıklayacak’ dedi.
PKK ve Kürt sorununun birbirinden ayrı konular olduğunu ancak iç içe geçtiğini ifade eden Değer, şöyle konuştu: “İç içe geçtiği için PKK sorununu çözerken, Kürt sorununu da çözmeniz lazım. Bunun sadece askeri değil, siyasal, sosyal, ekonomik, kültürel haklar yönünden boyutu var ve en önemlisi de Türkiye boyutu var. 81 ili ve 73 milyonu kapsayan bir sorun bu’ dedi.
BDP’nin “muhatap sadece İmralı’dır’ yaklaşımı içinde olduğunu belirten Değer, “Benim şahsi görüşüm, Kürt sorununun çözümü konusunda İmralı katkı sunacaksa değerlendirilmelidir, katkı sunmayacaksa değerlendirilmeyebilir‘ diye konuştu.
Cumhuriyet

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın “Sol blok” olarak CHP ile seçim ittifakı yapma önerisine,


CHP’nin yeni Kürt politikasını hazırlayan Genel Başkan Yardımcısı Mesut Değer, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın “Sol blok” önerisini şöyle değerlendirdi:

“Bütün sol partilerle birlikte -içinde BDP, CHP aklınıza gelen tüm partiler- DP, ANAP, Sayın Abdüllatif Şener’in kurduğu Türkiye Partisi de dahil CHP çatısı altına gelip, Türkiye’nin önemli sorunlarında ellerini taşın altına koymaları gerektiğini düşünüyorum. Bir blok olarak söylemiyorum bunu. Ama CHP’ye destek vererek, CHP içinde yer alarak, CHP saflarında siyaset yapmaları, olması gerekendir diye düşünüyorum. Ama dediğim gibi bunu bir blok olarak değerlendirmemek lazım. Herkesi CHP çatısı alında birleşmeye, Türkiye’nin yaşanan sorunlarında kendisine düşen sorumlulukla davranmaya davet ediyorum. Bunun için bana göre herkes CHP’ye katkı sunmalı.”
17 Kasım 2010
..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder