3 Aralık 2015 Perşembe

ABD elçiliğinde küstah tartışma




ABD elçiliğinde küstah tartışma

ABD elçiliğinde küstah tartışma

Büyükelçi görünümlü CIA ajanı James Jeffrey, giderayak yine nifak tohumlarını ekti. Veda yemeğinde bazı milletvekillerine “Türkiye’nin bölünmesi” tartışması yaptıran Jeffrey, Kürt taleplerini dile getiren BDP’li Sırrı Sakık’a, “Ayrılırsanız, üçüncü sınıf bir Orta Doğu ülkesi olursunuz. Türkiye de Batılı bir ülke olarak yoluna devam eder” dedi.

CIA ajanı Jeffrey Kürtlere yol gösterdi

2006 yılında Büyük Orta Doğu Projesi (BOP) haritası yayınlayıp Doğu ve Güneydoğu Anadolu’yu Kürdistan olarak gösteren ABD, bu kez Ankara Büyükelçisi görünümlü CIA ajanı James Jeffrey kanalıyla Kürtlere akıl verdi: “Ayrılırsanız 3. sınıf ülke olursunuz.” Türkiye’deki görev süresinin sonuna yaklaşan ABD Büyükelçilik rezidansında bir grup milletvekiline yemek verdi. Hürriyet gazetesinin haberine göre yemeğe, AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, AKP Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem, CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ve BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık katıldı. Yemekte ilginç diyaloglar yaşandı.  Yemekte sohbet, dönüp dolaşıp, “Türkiye’deki Türkler ve Kürtler ayrılmak mı istiyor?” konusuna geldi. Milletvekilleri, Türkiye’deki Kürt vatandaşların İran, Irak ve Suriye’deki Kürtlerden çok farklı olduğunu, yüzyıllardır kaynaşmış, iç içe geçmiş bir toplumsal yapı bulunduğunu vurguladı. BDP’li Sakık’ın, Kürtlerin talepleriyle ilgili sözleri üzerine James Jeffrey, “Ayrılırsanız üçüncü sınıf bir Ortadoğu ülkesi olursunuz. Türkiye de batılı bir ülke olarak yoluna devam eder” dedi.

Ayrılıkçılar yüzde 3’ü bulmaz

BDP’li Sırrı Sakık ise “Biz Ortadoğu bataklığında bir ülke olmak istemiyoruz. Biz Türkiye’nin batıyla entegre, Avrupa değerlerini gerçekten özümsemiş, demokratik özgürlükleri kurmuş, halklarının demokratik haklarını tanımış ileri bir ülke olmasını istiyoruz. Bugün Kürtler arasında bir oylama yapılsa ayrılmak isteyenler çok cüzi bir oran çıkar, belki yüzde 3’ü bulur” dedi. Sakık, “Amerika bugün bütün halkların Amerikası olmayı başardı. Bugün bir siyah ABD’nin başkanı oldu” deyince CIA ajanı Jeffrey, “Bugünlere gelmemiz kolay olmadı. Çok büyük bedeller ödedik, 600 bin insanımızı kaybettik” dedi. Sakık da “Biz de çok bedeller ödedik, ödemeye de devam ediyoruz” karşılığını verdi. Araya giren AKP’li Erdem ise “ABD’de yeni oldu ama bizde zaten vardı. Cemal Gürsel, dörtte bir Kürt olan Turgut Özal Cumhurbaşkanlığı yaptı. Bu ülkede Kürtler her şey olabilir” dedi.

.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder