3 Aralık 2015 Perşembe

SİYASETTE YENİ SOLUK,


SİYASETTE  YENİ  SOLUK,



Siyasete yeni soluk



Osman Pamukoğlu, Ceviz Kabuğu’nda kurduğu partinin hedeflerini anlattı.

‘ HAK VE EŞİTLİK PARTİSİ ’ İLE SİYASETE GİREN 
EMEKLİ GENERAL PAMUKOĞLU İDDİALI GELİYOR


Halk kimi istiyorsa o başkan olacak

Partide delege sistemini yıkmayı düşünen Osman Pamukoğlu’nun konuk olduğu ve 

6 saat süren programa binlerce faks, e-posta ve SMS yağdı. Düşüncelerini açıklıkla dile 
getiren Pamukoğlu,  Büyükanıt’ı da zırhlı araç konusunda eleştirdi.
Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, siyasetçi kimliği ile ilk kez Ceviz Kabuğu’nda halkın karşısına çıktı. Osman Pamukoğlu, Usta gazeteci Hulki Cevizoğlu’nun hazırlayıp sunduğu Ceviz Kabuğu programında bomba etkisi yaratacak pek çok açıklamada bulundu. 
Yeni kurduğu “Hak ve Eşitlik Partisi” ile siyasete iddialı bir giriş yapan Emekli Tümgeneral Pamukoğlu, yaklaşık altı saat süren canlı yayında partisini ve siyasette yapacaklarını izleyicilerle paylaştı. Pamukoğlu, siyasette izleyeceği yolu anlatırken destek ona veren ya da eleştiren binlerce kişi Ceviz Kabuğu’nu telefon, faks, e-posta ve SMS yağmuruna tuttu.
  Mevcut partiler ne ki  himayesine gireceğim? 
Siyasete halktan gelen talep üzerine girdiğini söyleyen Osman Pamukoğlu, “Bana 22 Temmuz’dan önce de 6 partiden teklif geldi ama kabul etmedim.  Kararı ben vermiş gibi görünsem de aslında halk verdi” dedi. Osman Pamukoğlu, partisinin adının Hak ve Eşitlik olmasının nedenini, “Çünkü insan var oluşundan beri bütün kavgaların nedeni budur. Her şey hak ve eşitlik üzerine inşa edilecek” sözleriyle açıkladı. 
Osman Pamukoğlu, mevcut partilere katılmak yerine neden yeni bir parti kurduğunu soranlara “56 tane siyasi parti var bugün. Peki, var da ne oluyor? Milletin ihtiyaçlarına cevap verebilmiş mi bunlar? Ülke zaten bu partilerle bu hale geldi” yanıtını verdi. Pamukoğlu şöyle devam etti:  “Milletin şeref dâhil algılarına karşılık vermiyorsanız isterseniz 1056 tane parti olsun. Mevcut partiler neki onların himayesine girip millete hizmet edeceksiniz? Ülke zaten bu hale onlarla geldi. Durağan bir haldeler. Biri söylüyor öteki cevap veriyor...” 
Delege sistemi kalkacak  başkan oligarşisi yıkılacak 
“Başkan oligarşisini, bürokrasideki aristokrat yapıyı yıkacağız” diyen Pamukoğlu, partisinde delege sisteminin olmayacağını açıkladı. “Başka türlü halka ve diğer partilere örnek olamayız. Halk kimi istiyorsa o genel başkan olacak” dedi. Osman Pamukoğlu şöyle konuştu: “Bu ülkenin iki sorunu var. Biri cehalet biri yoksulluk. Parti kurmak zor iştir. Bekleyip görecek herkes. Başkanı delegeler değil üyeler seçecek. Ben kurucu olarak bu sefer genel başkanım. Bundan sonrakini kaç üye varsa internet üzerinden oy kullanarak seçecek. Eğer siz gerçek liderseniz insanlar yine sizi ister zaten. Halk istemiyorsa neden kalacaksınız. Böyle bir demokrasi yok.” 
Pamukoğlu emekli bir asker olarak siyasete atılmasını eleştirenlere tarihten örnek verdi. “Bizim tarihimiz de bütün paşalar siyaset yapıyordu. 
Yavuz, Fatih, Beyazıt aynı zamanda generaldi. 

Askerlik Mesleğimdi Yaptım bitti! 

Atatürk ve İnönü de generaldi. Peygamberler dâhil... Askerlik benim mesleğimdi yaptım bitti. Bu başka bir örgütlenme. Bir devrim gibi gelmezseniz aynı tas aynı hamam gidersiniz. Bu vadi ve boğazlardan çıkamazsınız!” 

Dağlıca ve Çuval olayları Siyasidir 

Süleymaniye’de Türk askerinin başına çuval geçirme olayı ile Dağlıca baskınından sonra gösterilen siyasi tavrın Türk milletinin gururunu kırdığını, gönlünü yaraladığını savunan Emekli Tümgeneral, şöyle konuştu: “Dağlıca ve çuval olayları siyasidir. Bunun nedeni de hükümettir! Dışarıdan kimse zayıflatamaz sizi...Bu yıpranma her yerde içerden olur...Bu olay olduğunda hemen üstüne gideceksiniz. Orada askerler esir alındı dendi...Kahramanca savaştı dendi...Kendileri teslim oldu dendi...Kahramanca çarpıştı dendi ama yargılandı...Sonra serbest bırakıldı falan...Başta söylenen sonra yapılmıyor.” 
Akan kan durdurulacak Kimseden talimat almayacaklarını belirten Osman Pamukoğlu, Güneydoğu’da halkın teröristten ayrılacağını, Meclis’te dokunulmazlığın, eğitimde YÖK’ün kesin kaldırılacağını açıkladı
AB: “Kimseden talimat almayız. İç işlerimize, kültürel dokumuza karıştırtmayız. Siyaseti konuşmayız ama ekonomi, ticareti konuşuruz. Kabul etmezlerse kendileri bilir, yollarına devam ederler. AB olmayacaktır bir kere...Bu rüzgâr da bizim yelkenimizi doldurmayacak.” 
Türban: “Din, mezhep ve inançların yerine getirilmesine kimse engel olamaz. Başörtüsü hepimizin bildiği hayatımızda olan bir şey. Son yıllarda bir ideolojik kalıp haline geldi. Bir düşünceyi ifa eder oldu. Bunu siyaseten kullananlar var. Rejimle ilgili her şeyi açtığımızda altından anayasanın ihlali çıkıyor. Şu dönemde bu parti yönetimdeyken ve bu konuda talepleri varken bir şey yapılamaz. Bu ülkeyi ibadethaneler, okullar ve adalet binaları götürecek.” 
Ordu ve siyaset: “Ordunun yönetim kadrosunun bir saldırı altında olduğu kesindir. Buna izin vermemek lazım. Ordunun üst kademesini ve burada da kişileri hedef alarak yapıyorlar... Bizdeki sorun biraz sıkıyı görünce geri çekilme. Nasılsa ordu gelir! O yüzden hiçbir zaman demokrat olamadılar. İttihat ve terakkiden beri bir alışkanlık bu darbeler. Herkes unutacak bunu. Hükümetseniz buna izin vermeyeceksiniz. Ordu ömür boyu doğrudan ya da dolaylı olarak siyaseten dışında kalacak.” 
Banka satışları ve iletişimin özelleştirilmesi: “İletişim başta olmak üzere her şeyin nasıl geri alınacağı ile ilgili projeler yöneteceğiz.” 
Güneydoğu: “Güneydoğuda ilk yapılacak şey halkı teröristten eşkıyadan kurtarmak. Halk teröristten ayrılacak. Sonra işim ekonomik bölümüne bakılacak. Benim orada en çok rahatsız olduğum şey kan... Kan durdurulacak.” 
Dokunulmazlıklar: Dokunulmazlık kesin kalkacak. Kürsü dokunulmazlığı hariç. Hazineden yardım alınmayacak. Halkın parasıyla lüks binalar lüks yaşam. 
İdam: İdamın geri getirilmesi işine koşullara bağlı olarak her zaman bakılır. 
Tarım politikaları ve sanayi : “Fransa’nın yarısı çiftçi. Orada halk bu iş için banka kredileriyle destekleniyor. Biz de ne diyorlar. Çiftçiye destek vermeyin. Ne demeye çalışıyorlar o zaman? ’Bitirin!’Çiftçi bağımsız değil... Bu adamın bir derdi var...Doğduğu günden ölene kadar beslenmeyi düşünüyor. Bunu sağlamak, yaşadığı sürece mutlu, huzurlu olmasını sağlamak lazım. Tarımla sanayiyi atbaşı (beraber) yürüteceğiz. Bundan halkı kurtarmalıyız. Bir sömürü düzeni bu. Madenlerimizi biz kullanacağız, biz işleyip biz satacağız. Enerji üretmek pahalı... Ucuz enerji üretemediğimizden sanayi ilerlemiyor. Bu yüzden insanlar fabrikaları söküp Romanya’ya oraya buraya taşıyor. Bu nedenle de istihdam sorunları çıkıyor.” 

Eğitim: “YÖK kesin kalkacak. Milli Eğitim Bakanlığı iki faaliyetli olacak. Bir banklık ilk ve orta öğretime, bir bakanlık yüksek öğrenime bakacak. Üniversiteler kesinlikle özerk olacak.” 

“Birleşmeye açığız” 

Hak ve Eşitlik Partisi Lideri Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu yoğun bir şekilde izleyicilerin “muhalif güçlerle birleşin” çağrısıyla karşılaştı. İzleyiciler, Pamukoğlu’nun Tuncay Özkan ve Uğur Dündar’a teklif götürmesini, Doğu Perinçek, Yaşar Okuyan, Yaşar Nuri Öztürk, Mustafa Özbek gibi isimlerle birleşmesini istediklerini belirten iletiler gönderdiler. Hatta bunlardan bir tanesi “CHP’de birleşin. CHP Baykal’ın malı değil” çağrısında bulundu. Pamukoğlu bu çağrılara “İsteyen arzu eden gelir. Biz herkese açığız. Birleşmeye açığız. Talepleri bakıp değerlendirip inceleyeceğiz” karşılığını verdi. Her partiden bize oy gelecek. AKP’den yüzde on gelebilir.”
 
“1923’e Dönüyoruz” 

“En başa 1923’e dönüyoruz. Her yere tırmanmaya hazırız” diyen Pamukoğlu’na Hulki Cevizoğlu’ndan “Ergenekon gibi bir soruşturma sürerken bunu söylemekten korkmuyor musunuz?” şeklinde bir soru geldi. Pamukoğlu’nun bu soruya yanıtı “Ben korku nedir bilmem ki? En nefret ettiğim şey korkaklıktır. Bir insanın özgür olması için cesaret lazım. Korkunun 9 tane çocuğu vardır” oldu. Pamukoğlu, Ergenekon soruşturması sürerken gözaltına alınmaktan da korkmadığını kaydetti: Emekli Tümgeneral “Benim kimseyle bağım yok ki gözaltına alınma korkusu yaşayım. Korku da cesaret de bulaşıcıdır. Hemen bulaşır” dedi. 

“Zırhla değil İstihbaratla” 

30 Ağustos’ta görevi sona erecek olan Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’a emeklilik döneminde kullanması için alınan trilyonluk zırhlı araç konusuna da değinen Pamukoğlu,  “sanki bin kişi elinde roketle size saldıracakmış gibi. Bu ne?” diyerek sert tepki gösterdi. Pamukoğlu yapılması gerekenin sağlam bir istihbarata sahip olmak olduğunun altını çizerek şunları söyledi: “1.5 trilyonluk BMW al. Köşk$te oda tanzimine binlerce lira harca. İnsanda biraz insaf olur. İnsaf dinin yarısıdır. Millet sokaklarda gençler işsiz. Siz lüks içinde yaşıyorsunuz. ‘Ben istemiyorum, almıyorum’ demesi lazım. İstihbaratla koruyacaksınız.” 
Yeni kitap ve Tatil.. 

Programın büyük ilgi çektiğini söyleyen Cevizoğlu, yaklaşık 6 saatin sonunda, “Bu güne kadar yaptığım siyasi oluşum programları içinde en çok ileti (mesaj) alan program oldu. Yazıcılarımızın mürekkepleri (kartuşları) bitti. Kağıt stojumuz neredeyse bitti. Çok sayıda arkadaşlarımız internet iletilerinin çıktılarını dahi alamıyor yoğunluktan” dedi. Hulki Cevizoğlu ayrıca, “Ceviz Kabuğu’nun iki hafta gibi kısa bir yaz tatiline girdiğini, ay sonunda tekrar ekranda olacağını” söyledi ve ekledi: “Ama bu arada da yatmayacağız. Rahmetli Necip Hablemitoğlu ile ilgili kitabımızı okuyucuya sunmaya çalışıyoruz.”

..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder