2 Aralık 2014 Salı

VLADIMİR PUTIN TÜRKİYE CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYINDA


 PUTIN  TÜRKİYE CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYINDA 





PUTIN CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYINDA 
01.12.2014


VLADIMIR PUTIN CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYINDA 




Putin'i Cumhurbaşkanı Erdoğan Karşıladı. 
Erdoğan ile Putin görüşmesi başladı
erdoğan putin karşılama
Erdoğan ile Putin görüşmesi başladı
Putin için Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda karşılama töreni
Putin Türkiye ziyareti
Putin, Türkiye'de
Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en önemli gündem maddesi enerji olacak. Putin'in ilk durağı Anıtkabir.
ERDOĞAN İLE BAŞ BAŞA GÖRÜŞME
Ankara'da ilk olarak Anıtkabir'i ziyaret edecek olan Putin için Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda karşılama töreni düzenlenecek. Törenin ardından, Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan baş başa görüşecek.
Daha sonra, Erdoğan ile Putin'in eş başkanlığında, Türkiye Cumhuriyeti-Rusya Federasyonu Üst Düzey İşbirliği Konseyinin (ÜDİK) 5. Toplantısı gerçekleştirilecek.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Putin ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda başbaşa görüşecek. Ardından heyetler arası görüşme yapılacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin onuruna akşam yemeği verecek.
Rusya Devlet Başkanı Putin, akşam saatlerinde Türkiye'den ayrılacak
Putin Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda resmi törenle karşılandı. Putin ile Erdoğan, başbaşa görüşmeye başladı
SİYASİ GÜNDEM: UKRAYNA, SURİYE, IŞİD
Ziyaretin ana gündeminde ise, ekonomi ve enerjide işbirliği var. Türkiye ile Rusya'nın, 35 milyar dolarlık ticaret hacminin, 2020'ye kadar 100 milyar dolara çıkarılması üzerinde durulacak.

İki ülke arasında tercihli ticaret anlaşması, serbest ticaret anlaşmasının yanı sıra, ticaretin önündeki engellerin kaldırılması, ticarette bankacılık sistemi, yatırım ve finans aynı zamanda da milli paraların kullanılması yönünde anlaşmalar imzalanacak.

Rusya ayrıca Ukrayna’da yaşanan gelişmelerden dolayı kendisine yaptırım uygulayan Batı’ya karşı özellikle yaş meyve sebze ithalatını Türkiye’ye kaydırmayı planlıyor.

Görüşmelerin gündeminde öncelikle yer alacak başlıklardan biri de enerji olacak. Türkiye, Mavi Akım boru hattından gelen doğalgazın miktarının artırılmasının yanı sıra doğalgaz da fiyat indirimi de talep edecek.

Enerji alanında el alınacak bir başka başlık Akkuyu Nükleer Santral Projesi'ndeki son durum olacak. Görüşmelerde Akkuyu nükleer santrali ile ilgili çalışmaların hızlandırılması üzerinde durulacak.


http://www.youtube.com/watch?v=iUhzN1FiX9Y
..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder