30 Mart 2020 Pazartesi

TÜRKİYE HÜKÜMETİ SÖZ VERDİ: KÜRTLERE TAZMİNAT ÖDENECEK!....

TÜRKİYE HÜKÜMETİ SÖZ VERDİ: KÜRTLERE TAZMİNAT ÖDENECEK!.... 


Bayram Ankaralı, 
Çoban Ateşleri,
25.1.2004 

Evet.. İngiliz gazetesi The Guardian'ın Atina muhabiri Helena Simith 22 Ocak 2004 tarihli haberinde yukarıdaki başlığı atmış. 

Devamla, diyor ki: " 15 yıldır Kürtler üzerinde sürdürülen devlet terörüne karşılık, AB'ye üye olabilmek için yapılan yeni yasal değişiklikler çerçevesinde, Ankara'daki ılımlı İslamcı hükümet bir plan çerçevesinde Kürtlere tazminat ödemeyi kabul etti...." 

Devam ediyor Helena Smith; "İnsan Hakları kuruluşları 1984-1999 yılları arasında yaşanan etnik kavgaların sonucu 1 milyondan fazla etnik Kürt'ün insan hakları ihlaliyle karşılaştığını tesbit ettiler..... ... Bu açıklama Romano Prodi'nin Türkiye seyahati sonrası yapıldı.... Gerekli yasal düzenlemeler önümüzdeki aylarda meclise getirilecek.." 

Bu işin dikiş tutmayacağını birçok aklı-selim daha en başta haykırmıştı!.. Arkasından "Luzidu" tazminatı gündeme geldi ve ödendi. Türkiye bu son kararla, çok net ifade ediyorum; 

Ermeni tezlerini de kabul noktasına gelmiştir, Rum tezlerini de.... 

Mustafa Muğlalı olayında DP zamanında yaratılan "devr-i sabık", Korkut Eken olayında bir kez daha gündeme taşınmış, günümüzde ise toptan Devleti hedef almıştır. 

Türkiye Cumhuriyeti kasasında 249 milyon dolar altın ve döviz rezervi varken 23 Şubat 1945 tarihinde ABD ile imzaladığı 10 milyon dolarlık kredi anlaşmasıyla ATATÜRK'ün bağımsızlık düşüncesinden kopmaya başlamıştır. 

Artık günümüzde basit psikolojik oyunlarla oynanan siyaset oyunları, hep karşı cepheye yarar olmuştur. 

Bundan sonrası kurtuluş için büyük Türk Milletini uyandırma hareketi olacaktır. Basit, yalın ve siyasi kaygılardan uzak, doğrudan temasla gerçekler herkese anlatılmaya başlanmalıdır. Ve en önemlisi hiç kimse nasıl olsa bir Atatürk çıkar, ya da Ordu son anda işe el koyar beklentisi içinde olmamalıdır. 

Günümüzde Herkes bir Atatürk'tür. 

25.1.2004 

***** 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder