3 Kasım 2018 Cumartesi

Terörle Mücadele'nin Tavsiye Ettiği 'Teröristin' Kitabı - Sizi buraya tıkan güçler böyle istiyor,

Terörle Mücadele'nin Tavsiye Ettiği 'Teröristin' Kitabı

Behiç Gürcihan 

Daha çok şaşıracaksınız...

 Hele bir duruşmalar başlasın; Ergenekon duruşmalarının nasıl bir 'Yassıada duruşmalarına' dönüşeceğini göreceksiniz.

 Adnan Menderes'e, "Sizi buraya tıkan güçler böyle istiyor" diyen Salim Başol zihniyetinin ortalığa nasıl saçıldığını göreceksiniz..

 Elbet suçlular, çeteciler, teröristler, darbeciler varsa bunlar cezasını bulacak; fakatt kurunun yanında yaşları da yakan hukuksuzluk, vicdansızlık,akılsızlık ve absürdlüğün boyutu her şeyi gölgeleyecek.

 Soruşturmanın gizliliğini ihlal etmeye ne kastımız, ne de lüksümüz var. Bu lüksün kotası çoktan dağıtıldı. O yüzden, Cumhuriyeti'n temel taşı olan savcılık müessesesinin düştüğü durumu bütün netliği ile ortaya koymak için bıraz daha zamana ihtiyacımız var...

 Zincir nasıl en zayıf halkası kadar güçlü ise Cumhuriyet'in de ancak savcıları kadar zeki,ahlaklı ve evrensel olduğunu,olabileceğini tek tek kanıtlıyacağız. O gün gelene kadar soruşturmanın gizliliğini ihlâl etmeyeceğiz.

 Bir absürdlüğü sizinle paylaşayım. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin ''Gözaltına alıp tutuklamak için'net, somut, elle tutulur delillere ihtiyaç vardır'' maddesinin kendisini bağlamadığını düşünecek kadar mesleğinden soğuyanlar sayesinde Terörle Mücadele, 'evrakla mücadeleye' dönüşmüş durumda. 

 Artık kendi aralarında, en hızlı silah çekmekle değil en hızlı fotokopi çekmekle övünüyorlar ...

 Ve aylardır, Milyonlarca Sayfa belgeyi okumak ve suç aramakla meşgûller.

İşte o Terörle Mücadele'nin; - sağolsunlar- hayli meşhur bir nezâreti var. İsterseniz kitap bile okuyabiliyorsunuz! 

 Duvarda asılı listeden istediğiniz kitabı seçiyorsunuz, getiriyorlar. Siz orada kitabınızı okurken onlar yukarıda SİZİ OKUYORLAR...

 En son gözaltına alındığımda iki kitap bitirdim. Biri, Eski Mezepotamya Tarihi (İletişim Yayınları),diğeri ise "Irak Bataklığında Türk-Amerikan ilişkileri* isimli kitap. Biricisini boşverin de, ikincisi kime aitti biliyor musunuz?

 MUSTAFA BALBAY'a...

 Terörle Mücadele Şubesi'nin "Okunacak kitaplar" listesinde, halen gözaltında bulunan ve ''terör örgütü üyeliğiyle" suçlanan' Mustafa Balbay'ın kitabı vardı...

Ben de Terörle Mücadele Şubesi'ndeki polis arkadaşlara benim kitaplarımı armağan ettim...Mustafa Balbay gibi bir "terörist" o listeye giriyorsa, ben haydi haydi girerim(!)

 Vatan Gazetesinin tek manşette özetlediği gibi ''NE ÜLKE AMA.........!? '' 

http://siyah.co/konu/beh%c4%b0%c3%87-g%c3%9crc%c4%b0handan-mektup-var-bir-me%c3%a7h%c3%bbl%c3%bcn-elinde-tutsa%c4%9f%c4%b1m.270765/


****

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder