13 Nisan 2015 Pazartesi

TURUNCU DEVRİME KARŞI TÜRKİYE AZERBAYCAN BİRLEŞMELİ,




TURUNCU  DEVRİME KARŞI  TÜRKİYE  AZERBAYCAN  BİRLEŞMELİ,


Tenzile Rüstemhanlı,
05.12.2005


Azeri Türk Kadınlar Birliği Başkanı Tenzile RüstemhanlıTuruncu devrime karşı Türkiye Azerbaycan birleşmeli

Azeri Türk Kadınlar Birliği Başkanı Tenzile Rüstemhanlı


ABD’nin “Kafkas Evi”: Türkiye’siz Kafkasya

TÜRKSOLU: Siz Azeri Türk Kadınlar Birliği’nin başkanısınız. Sadece Azerbaycan’ın değil, tüm Türk dünyası ve Türkiye’nin sorunları ve bu sorunların çözümleri sizce nelerdir?

TENZİLE RÜSTEMHANLI: Türk dünyasının birleşmesi ve sorunlarının çözümü, ilk önce Azerbaycan’la Türkiye’nin entegrasyonundan geçer. İlk önce Azerbaycan ile Türkiye’nin entegre olması gerek ki, sonra Türk dünyasının birleşmesini sağlayabilelim. Bugün ortada Avrupa Birliği meselesi vardır bilirsiniz. Sonradan geldi gündeme. Kadın derneği olarak biz tepki koyduk ortaya. Dedik ki “Azerbaycan’ın Avrupa Şurası’na gitmesi veyahut Türkiye’nin Avrupa Birliği yolunda çaba sarfetmesinden çok bir Türk Birliği’ne ihtiyaç vardır. Bu sağlansın, Avrupa Birliği’ne karşı bir muhteşem Türk Birliği çıksın ve bu birlikle karşılarına çıkalım.”

Kadın Derneği olarak Ermeni meselesi üzerine de pek çok faaliyette bulunduk. Fransız Sefirliği’nin karşısında büyük mitingler, gösteriler yaptık. Azerbaycan’ın bütün aydınlarıyla Nahcivan Oteli’nde konferanslar koyduk. Dedik ki, “Ermeni soykırım meselesiyle Türkiye’mizin üzerine giderler, ama soykırım varsa evet var! Ama Türklere yapılmıştır soykırımlar! Ermeniler kendi arkasına Batı desteği alarak uydurma, asılsız soykırımları bu millete, büyük bir millete leke olarak kullanmak istiyor. Bizim yapmadığımız soykırımı dünya onun iftirasına inanıp, bizim gerçeğimize inanmıyor.”

Aslında dünya bilmiyor mu ki bu konuda Türkler haklı. İyice biliyorlar. Sadece Ermenilerle çok derin kültürel ve çıkar bağları var. En önemlisi, coğrafi mekan bakımından bugün Kafkas’ta Azerbaycan en önemli bir mekan. Bakınız bugün Amerika’nın Rusya’yla Kafkasya’da nerede menfaatleri çatışır? Azerbaycan üzerinde.

Rusya kaybetmek istemez Azerbaycan’ı! Senelerce Azerbaycan içinde olmuştur. Amerika’nın da Azerbaycan’da olmasını sağladık zaten. Ve özellikle ben Amerika’da duydum. 

Artık yeni bir istekleri ve amaçları var: Türkiye’siz bir Kafkasya!


Tenzile Rüstemhanlı, TÜRKSOLU Genel Yayın Yönetmeni Ali Özsoy ve yazarımız Hüseyin Adıgüzel ile birlikte


ABD, Büyük Ortadoğu Projesi’ni attı ortaya. Beş sene önce de ortaya bir “Kafkas Evi Projesi”ni attı. Tutmadı. Çünkü aydınlar hemen anladı! Bu ne demektir? İlk karşı çıkan bizim kadın derneği oldu. Neden Türkiye’siz Kafkas Evi ki? Neydi Tenzile Rüstemhanlı, TÜRKSOLU Genel Yayın Yönetmeni Ali Özsoy ve yazarımız Hüseyin Adıgüzel ile birlikte amaç bu Kafkas Evi’nde? Azerbaycan, Ermenistan, Gürcistan bir ev kuracakmış! Her ikisi Hıristiyan, bir müslüman Azerbaycan aralarında! Ne yapacaklar, Azerbaycan’ı? Eritecekler zaman içinde. Türkiye ile de Azerbaycan’ı bağlayan ne? Milli kimlik! Kan! Bunu erittikten de sonra da hiçbir şey kalmayacak, bağlar tamamen kopacak! Zaten Türkiye bugün bile yok ki Azerbaycan’da!

Senelerce biz dedik ki, neden Amerika gelir, neden Avrupa gelir, muhtelif enstitüler açarlar burada! Soros’un vakfı burada! Halkımı kışkırtır benim devletime karşı. Bir parçasına Talış, bir parçasına Lezgi diyerek milletimi bölmeye çalışır.

Aynen Türkiye’deki Kürt ayrılıkçılığı gibi. Kürtlerin de PKK yanlısı olduğuna hiç razı olamam. Ama ne zaman ki Türkleri zayıf düşürmek isterler Hemen ayaklandırırlar bunları!

Bu Soros tarzı kuruluşlar hep demokrasiden bahsediyor. Ama düşünün, Stalin’in sürdüğü Anadolu kökenli Ahıska Türkleri Sovyetler dağılınca ortada kaldı. Haydar Aliyev o zaman akıllı bir projeyle Ahıska Türklerini Rusya’yla sınırımızda yaşayan Lezgilerin arasına yerleştirdi Neden? Çünkü buranın Türkleşmesini istiyordu adam. Ve doğru da yaptı! Onlara hemen vatandaşlık verdi Haydar Aliyev. Onlara bütün hakları tanıdı. Ve dedi ki ne zaman baba topraklarına dönmek isterseniz gidebilirsiniz, ama buranın da bir vatan olduğunu hiç unutmayın! İkili vatandaşlığınızı saklayacağım sizin. Büyük bir düşünüş. Burda onların Vatan Cemiyeti diye derneğini kurdurdu! Burada neredeyse 110 bin Ahıskalı var. Belki de daha fazla! Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar Ahıskalı yok! Türkiye’de bile yok. Ama ABD, AB ve Soros bunların insan haklarını hiç sormuyor. Bakınız Gürcistan’da “demokrasi inkilabı” yaptılar! Soros’la birlikte Şaakaşvili’yi getirdiler hakimiyete! Amerika demiyor ki “Şaakaşvili kardeşim insan haklarını tanıyorsan sen, ne olur bu Ahıskalıların da haklarını tanısan? Bunun da insan hakları var!” Niçin bunların baba topraklarına dönmesini talep etmiyorlar? Avrupa Birliği birinci şart olarak Gürcistan’ın karşısına bunu yapmak zorunda değil mi? Ve Ahıskalılar hakkında araştırma yapıyorlar! Hemen Soros bu konu üzerine para ayırdı. Leyla Yunus adında burada oturan, ülkemizi parçalamaya kalkanların bir demokrasi enstitüsüsü var burada! Onun elinden “Misket Türkleri” diye bir kitap yaptı! Parayı Soros verdi! Ve eşi Arif Yunus! Arif Bey “Sen neden bu Ahıskalıları Misket Türkleri yapırsan?” “Tenzile Hanım, bana para veren dedi ki bunları Misket Türkleri yapacaksın!”

Nedenini bilir misin? Misket Gürcü asıllı olduğu için! Ama Ahıska, hem mekanı gösterir, bölgenin adı, hem de Türk’ün olduğu bir yer! Bunu silmek için yapıyorlar! Ne akıllıca çalışıyorlar!

“Demokrasi” dedikleri Türk düşmanlığı

Bakın ben çok büyük bir cesaretle size şunu söylüyorum: Diğer milletlerin hiç birine bunu yapmadılar! Sırf Türk’e karşı, demokrasi perdesinin arkasında sırf Türk düşmanlığı yapıyorlar.

Türkiye’mizin de bu bölgede söz sahibi olması için ben, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’e bir mektup yolladım! Size anlattıklarımı ona anlatan bir mektuptu! Dünyanın Azerbaycan ile derdi mi var? 8 milyonluk bir milletle niye uğraşsın ki? Mekan bakımından, strateji bakımdan, ekonomik bakımdan çok önemlidir burası. Ve Azerbaycan’da neden kanı bir, canı bir Türkiye vakıflarla diğerleri gibi faaliyet göstermiyor? Cevap bile vermedi! Aldırmadılar!

On sene önce bu iş yapılsa! Beş sene önce yapılsaydı, şimdi Türkiye’nin Kafkas’ta çok büyük bir söz hakkı olacaktı. Azerbaycan’la bağlı herhangi bir konuda Türkiye büyük bir söz sahibi olacaktı! Bugün Azerbaycan petrolünün en küçük hissesine Türkiye sahip? Çoğuna sahip olmak istemez mi? British girdi buraya! Amerika’sı, İngiltere’si! Düşünün Azerbaycan’ın aldığı bu boyda! Çok küçük bir parça! Yüzde 1.5’lik Türk Petrolleri Anonim Ortaklığı oranını Haydar Aliyev yüzde 9’a çıkardı. Ama değil yüzde 9, yüzde 35 olmalıydı. Bizim derdimiz neydi bilir misiniz? Bu güç Türkiye’nin elinde olmalıydı! Bu petrolümüze sahip çıksaydık Türkiye kuvvetlenerek, bugün sertçe konuşabilirdi! Neden NATO’nun ordusu Azerbaycan’a gelecek ki? Türkiye NATO’nun üyesidir! Türkiye gelsin buraya!

Demem o ki; demokrasi dediklerinin arkasında bir Türk düşmanlığı sorunu var! Düşünün büyük bir millet, turuncu devrim için turuncu bayrakların altında! Ve düşünün bizim en büyük siyasi parti liderinden biri ne söylüyor? “Azerbaycan’ı turuncu renge boyamamız gerekiyor!” Ve adam “Türkiye beni niye kollamıyor?” diyor! Düşünün ki Türkiye aleyhine kampanya oluşturdu Soros burada. “Türkiye Azerbaycan’ı sattı, niye Türkiye turunculara destek çıkmadı?” Türkiye’nin burada iç siyasetinde işi yok ki. Türkiye Azerbaycan’ın devlet olarak yaşamasını istiyor. Türkiye devleti yanında olacak bir devlet olarak. Benim devletimi devirmeye çalışan bir Soros vakfının faaliyetini destekleyecek değil ki Türkiye!

TÜRKSOLU: Azerbaycan’ın yaklaşık üçte biri işgal altında. Bir milyona yakın kişi yurtlarından kovuldu. Soros’un veya seçimlerde demokrasiden bahseden diğer Batı kurumlarının bu konuda tek bir yorumu var mı?

TENZİLE RÜSTEMHANLI: Bugün en büyük üstünlük paranın. İnsanlarımızın, özellikle gençlerin üzerine yoğunlaştılar. 5 tane 10 tane gençlik örgütü kurdular! Bu gençlerin beynini yıkadılar. Düşünün, gençlik örgütünün başkanı Gürcistan’da Tiflis’te oturur, Ermeniyle pazarlığa girer. Ne diyor: Siz bize destek durun, biz Karabağ meselesini konyak içip halledeceğiz! Bir Azerbaycan düşünün, 40 bin şehit vermiş Karabağ için! Bundan böyük hakaret olur mu menim şehitlerime? Sen nasıl konyak içip de benim Karabağ toprağımı halledeceksin? Bu o çocuğun hatası değil. O çocuğu parayla Soros’a satan siyasi parti başkanlarının hatasıdır.

Ama neyseki bu turuncucuların planları bu seçimlerde tutmadı. Bundan sonra tutmaması için çaba gösterenlerin ve özellikle Türkiye’nin üzerine çok büyük sorumluluklar düşüyor. Ne derseniz deyin Türkiye koskoca bir devlet. Küçük evlatlarını alacak yanına. Alacak yanına hiçbir şeyden çekinmeden, korkmadan. Gerekirse Rusya’yla da pazarlığa gidecek. Gerekirse İran’la da pazarlığa gidecek. Ya Ermeni kimdir ya?! Kalkıp bugün bize meydan okuyor. Bu boyda Ermeni’nin karşısında koskoca Türkiye kendini savunmak zorunda bırakılıyor.

Bütün problem yöneticilerden kaynaklanıyor! Türkiye’deki yöneticiler de Soros’un programları dahilinde hareket ediyorlar. Onun için Türkiye şu anda bir şey yapabilecek durumda da değil. Ama ben Türk milletinin büyük çoğunluğuna güveniyorum. Zaten bu Türk milletini bilirsiniz! Çöktüğü anda doğuşu başlayan bir millettir. Bir Atatürk çıkacak. Hiç bundan şüphem yok. Olacak! Bir Atatürk! Bu milletin bir lideri yok şimdi!

TÜRKSOLU: Muhalefet seçimlerin yolsuz olduğu iddiasında...

TENZİLE RÜSTEMHANLI: Lütfen Azerbaycan Türk’ünün üzerinden bu lekeyi götürün. Seçimlere dış müdahale kara bir lekedir. Bırakın millet kendi haline kimi istiyorsa seçsin. Millet bilir kime oy kullanacağını. Sorunlar olmadı mı? Elbette hatalar oldu! Azerbaycan çok yeni bir demokrasidir. Ama bu neticeye tesir etmiyor. Çünkü yüzde 70’i demokratik seçildi ve herkes kendi oyuna kazandı. Ama büyük bir siyasi kampanyaya 3-5 kişi Meclis’e girmedi diye gölge salma olur mu? Olmaz!

Hattâ tutalım ki hiç demokrasi yok. Ben Soros’un buraya getireceği demokrasiyi istemirem kardeşim! Benim kendi devletim bu “demokrasi”yi karşısına aldıysa, elini öperem onun! Ya, devlet olarak, nasıl olabilir senin ekonomi bakanın Soros’la Amerika’yla devlete karşı işbirliği yapacak, sen kayıtsız kalacaksın. Resul Guliyev Amerika’da 15 senedir. Buraya getiriyor seçime sokmak için. Devletimiz bırakmadı, iyi yaptı. Devleti güçlendirdi. Devlet var burada dedi.

Karabağ’da insan hakları yok mu!

TÜRKSOLU: Seçimlerde Karabağ sorunundan kimse bahsetmedi. Büyük devletlerin desteği ile ve silahla alınmış bu vatan toprağı anlaşma ile Amerika’nın masasına oturarak çözülebilir mi? Sizce nasıl çözülecek bu Karabağ sorunu?

TENZİLE RÜSTEMHANLI: Zaten Karabağ sorununu çözme bir derdi yok ki! Avrupa’dan gelenlerden birisini Karabağ göçmenleri halkından birisi konuk etti mi? Bu Soros Vakfı bir sefer neden bir beyanatla çıkış etmedi: Karabağ toprağı Azerbaycan’ın. Ermenistan işgalcidir diye. Bir tek söz etmedi. Etmeyecek de. Çünkü derdi Azerbaycan Türk’ü değil ki onun. Onun derdi, demokrasi perdesi altında burayı işgal etmek, benim devletimi işgal etmek! Gürcistan’la oynadı bunu. Ermenistan zaten kendilerinin. Hiç problemleri yok. Hiç uğraşmadılar! Bırakın Karabağ’ı, Ermenilerin kendi parlamentolarında bile terör hadisesi oldu. Şimdi o olay Azerbaycan’da olsaydı çoktan girmişti Amerika Irak’a girdiği gibi.

Gürcistan’a getirdiler turuncu devrim! Şaakaşvili’yi Amerika’da okuttu, beynini yıkadı! Bir Amerikalı İngiliz hanımla evlendirdi, yolladı bura!

TÜRKSOLU: Gürcistan’a Şaakaşvili gönderildiği gibi, buraya da Resul Guliyev öyle mi gönderildi diyorsunuz?

TENZİLE RÜSTEMHANLI: Elbette aynı.

TÜRKSOLU: İsa Kamber, Ali Kerimli Halk Cephesi’nin önemli elemanlarıydı. Halk Cephesi iktidardayken, Ali Kerimli Bey Devlet katibiydi. İsa Bey Meclis Başkanıydı. Şimdi iddia ettikleri bir çevriliş darbe oldu o dönemde ve bu çevrilişle rahmetli Elçibey iktidarı bitti. İsa Bey’in Meclis Başkanlığı bitti, Ali Kerimli Bey’in Devlet Katipliği bitti; bu çevrilişin içinde bugün aynı cephede yer alıp, hatta lider gördükleri Resul Guliyev de vardı! Öyle değil mi?

TENZİLE RÜSTEMHANLI: Elçibey tek bir cumhurbaşkanıydı ki, hem milli liderdi, hem cumhurbaşkanıydı! Bunu yaşattı adam. Bunu örnek koydu gitt. Çin, Rusya, İran’da Türklere karşı ne zülum varsa kınadı. Bunları söylememesi gerekirdi belki Cumhurbaşkanı olarak. Ama söyledi. İyi ki de söyledi! O Türk Dünyası sevdalısıydı! Türk milletini çok severdi! Bizde bir söz vardır; bunların hepsi Elçibey’in ceketinin cebinden çıktılar! Ali Kerimli, İsa Kamber... Yani onlar Elçibey’in tek parmağı bile etmez! Resul Guliyev ise zaten komünistlerin yetiştirdiği bir adamdı.

Elçibey’in idealarının, Elçibey’in devamıyız diyen kişiler nasıl olur da Soros’un örümceğinin ağına düşerler? Elçibey demişti ki; “Beni Haydar Aliyev yıkmadı, beni Rüstem Resul sen yıktın! Senin paraların yıktı!”

Bugün nasıl olur da Elçibey’in partisine başkanlık eden Ali Kerimli, Resul Guliyev ile aynı cephede Azatlık adına beraber yürür? Ve mitinglere Elçibey’in fotoğrafları yapıştırılıp çıkılır! Yanında da Amerika bayrağı ile çıkılır. Azerbaycan bayraklarını yığıştırdılar, turuncu bayraklarla çıkıyorlar! Bunlar nasıl Elçibeyci olabilirler? Elçibeyci olmak milletçi olmak demektir, Türkçü olmak demektir. Türk dünyasının menfaatlerini gütmek, gözlemek demektir. “Avrupa Avrupa, Amerika Amerika!” Ya “Türkiye” diye bir devlet de var! Sonuç olarak bunlar bütün dayatılan programların sonucu bir Türkiye düşmancılığına başladılar. Türkiye’nin teline dokundurmayız biz! Mümkün değil de. Çünkü Azerbaycan devletinin kesin bir tavrı var bilirim bu konuda. İnanın en büyük sözü size diyerem: Türkiye hiçbir zaman bizi sırtımızdan vurmadı ve satmadı! Ve Türkiye’nin de devletinin yanında olduğunu çok iyi bilirem, ondan dolayı böyle turuncu inkilap yapmaya kalksalar da birşey yapamazlar! Azerbaycan’da bu iş tutmayacak! Mümkün değil! Çünkü millet sevgisi ayakta, milli insanlar herşeyin farkında. Özellikle devlet bunu çok güzel anlıyor! Soros’un gizli programını bozduk biz! Allah razı olsun bizim Türkiye’mizden ki bu konuda büyük desteği oldu bence.

ABD ve AB’ye karşı Türk Birliği

TÜRKSOLU: Mitinglerde George Bush fotoğrafı vardı. Amerika bu bölgeye, İran’a yönelik de bir operasyon yapmayı düşünüyor. Turuncu devrimin arkasında bu mu var?

TENZİLE RÜSTEMHANLI: Onun brinci projesi İran! Azerbaycan’ı kullanacak burada! Ama Rusya da Kafkaslar’da bu dönem dengenin bozulmasını istemiyor. Elbette beni, Azerbaycan Türklerini sevdiğinden değil. Kendi menfaatinden dolayı! Bu menfaati de şimdilik benim işime yaradığı için, bırak Amerika’nın önünü kessin!

Ama Türkiye’nin esas Kafkasya’da güçlü bir şekilde var olması şarttır. ABD ve AB’yle oyalanarak olmaz bu. Tek çözüm var. Türk Birliği! Sırf Türk Birliği! Kafkaslar’da Azerbaycan, Orta Asya’da Türkistan, Anadolu’da da Türkiye birleşecek! İran’ın içindeki 35 milyon Türk de buna dahil! Bilirsiniz Azerbaycan iki parçadır aslında. Ama ben bugünlük İran’ın bölünmesine birleşmeye karşıyım! Neden bilir misiniz? Onlarla büyük bir kültür farkımız vardır! O bize zararlı olur! Ne yapabiliriz? Eğer akıllıca Türk dünyası birleşirse, İran’ın içinde bir Azerbaycan Federasyon Devleti kurabiliriz! İran Ermenistan’a desteğini çekecek. Türklere haksızlığı kesecek o zaman bizim desteğimizi de hakedecek. Türk dünyası birleşirse akıllıca oturup kendi politikalarını kabul ettirerek çıkarlarını böyle savunabilir .

ABD’ye de döneceğiz ve diyeceğiz ki: Halkımı sokaklarda kışkırtıp kendi menfaatin için kullanmayacaksan, Irak’ta yaptığın gibi İran’da da Kürt devleti kurmayacaksın. Türkiye’nin sınırında bir Kürt devleti kurdun! Ve gerçekleştirdin hayallerini! Ve bugün Türkiye’mizin Irak’la sınırlarına rahat rahat girilemiyor. Diyarbekir bile artık tehlikede. Bilirik biz bunları üzülürük.

Nasıl olur bütün bunları sağlayan Amerika bugün İran’da beni kullanmak ister! Eğer Türkiye, Kafkas’da Azerbaycan’ın içinde olmazsa bu şartı öne sürebilirler. Çünkü Azerbaycan küçücük bir devlet. Türkiye, Azerbaycan devletiyle bir rahatça konuşmaya gelsin, masa arkasında otursun. Kardeşim Karabağ sorununu halletmemiz lazım, yani ne Amerika’sı lazım, ne Avrupa’sı. Bizimle Azerbaycan devleti ve Türkiye devleti bir karar alsın ki Azerbaycan’la federasyon kurulsun. Türkiye’nin kanatları altına girmek tek kurtuluş. Ne kaybeder ki bu millet? Bir şey kaybetmez! Millet bundan kazanır! Kaybeden 3-5 kişi olacaktır! Olmaz mı bunu yapmak! Bu yapılamaz mı ki? Bu mümkündür! Yani böyle olursa Türkiye Kafkaslarda büyük bir söz sahibi olur. Hattâ böyle olmasa bile, yine de Türkiye’nin bugün Azerbaycan’da iyice oturması lâzım. Ve Azerbaycan’ın bir devleti vardır ben bilirim. Azerbaycan’ın en kötü anlarında, “Ay Rusya’ya gitti, ay Amerika’ya derler” yalan. Bütün maslahatları Türkiye’deydi. Bilen bilir Türkiye Azerbaycan’ı kötü durumda bırakmaz! Burada İran için Amerikan askeri yerleştirilsin istendi. İlham Aliyev direndi tüm bunlar bundan başladı. Esas Türkiye üs açsın, askerini getirsin. Biz bunu istiyoruz.

http://www.turksolu.com.tr/96/rustemhanli96.htm

..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder