25 Şubat 2019 Pazartesi

HAKKARİ İL MERKEZ, ŞEMDİNLİ VE YÜKSEKOVA İLÇELERİ JANDARMA SORUMLULUK ALANINDA MEYDANA GELEN OLAYLAR BÖLÜM 3

HAKKARİ İL MERKEZ, ŞEMDİNLİ VE YÜKSEKOVA İLÇELERİ JANDARMA SORUMLULUK ALANINDA MEYDANA GELEN OLAYLAR BÖLÜM 3




10. OLAY: Tugay Atış Alanı Yanında Örgütün Yerleştirdiği Mayına Basan 
Bülent KÜREMEN İsimli Şahsın Yaralanması 

29.10.2005 günü Yüksekova Tugay Atış Alanı Yanında PKK Kontra-GEL terör 
örgütü mensuplarınca yerleştirilen mayına basan BÜLENT KÜREMEN isimli şahsın yaralandığı, Başbakanlık Milli İstihbarat MüsteşarlığVnın 19.12.2005 gün ve 30350 sayılı yazılarında ise; "Yüksekova da konuşlu 21. Jandarma Sınır Tugay Komutanlığı Kışlasının arkasındaki arazide mayın patlaması sonucu bir sivilin yaralandığı" belirtilmiştir. 

Komisyonumuzca bilgisine başvurulan Yüksekova Jandarma Bölük Komutanı M. 
Erhan ARIKAN ile: 
"BAŞKAN - Bir de, Yüksekova tugay atışalanı yanında, örgütün yerleştirdiği mayına basan Bülent Küremen isimli şahsın... 
ERHAN ARKAN - O da aynı günde Sayın Başkanım da, ben olay yerinde değildim. Emniyetin bölgesi olduğu için ve biz o anda da Yüksekova Hakkâri karayolunda bu mayın faaliyetiyle ilgilendiğimiz için, emniyet güçleri müdahale etmişlerdi o olaya." Biçiminde beyanda bulunmuştur. 

11. OLAY: Beşatlı-Çakırkaya Mah. Çakükaya Mevkiinde Mayın Düzeneği 
Bulunması, 

29.10.2005 Günü Yüksekova Beşatlı Köyü, Çakılkaya mevkiinde yapılan yol emniyet ve mayın kontrolü esnasında menfez içersinde el yapımı mayın bulunmuş, mayının (1) adet el bombası (4) adet dinamit lokumu, 1.5 kg. TNT kalıbı, (1) adet RPG-7 mühimmatı altı adet orta pil ve 20 metre kablodan yapıldığı tespit edilmiş, olay yerinde imha edilmiştir. 

Komisyonumuzca bilgisine başvurulan Yüksekova Jandarma Bölük Komutanı M. 
Erhan ARIKAN :

"BAŞKAN - Yüksekova Beşatlı Çakırkaya Mevkiinde mayın düzeneği... 
ERHAN ARIKAN - Evet Sayın Başkan, o göreve de ben gittim. 29 Ekim günüydü 
 O yüzden törene iştirak edememiştim. Sabah saatlerindeydi, saat 9 gibiydi Sayın Başkanım. 
Biz müdahale ettik. İl Jandarma Komutanlığından bomba imha ekibi geldi, yolun altına yerleştirilen, menfeze daha doğrusu yerleştirilen bir düzenekti. Düzeneğin ana imla hakkı, roket mermisi, havan mermisi, el bombası, dinamit ve TNT şeklinde 2-2,5 kilo kadar bir patlayıcıyla desteklenmiş bir sistemdi. Kablo ve pil sistemi dışarıdaydı. Mayın arama unsurunun bulduğu ve tarafımızca ... edilip savcılığa bilgi verilen bir faaliyetti. 

İBRAHİM ÖZDOGAN (Erzurum) - 29 Ekimde neden bomba düzeneği konuldu; bir olay anlattınız ya.

Bir de, halk o gün, bayrama katılım, kalabalık olarak nasıldı? Yani, Yüksekova 
halkının... O gün gösteri yapan başka bir grup da var mıydı? 
ERHAN ARIKAN - Şöyle arz edeyim: Sabahki çelenk koyma törenine katıldım ben. Çelenk koyma töreniyle, malumunuz, tören başlama saati arasında bir yarım saat, kırk beş dakikalık mühlet her zaman olur ki, protokol yerini alsın, yerleşsin, öğrenciler şeklinde diye. Bu dönem zarfında aldığımız bir haberle biz buna müdahale ettik. Ertesi gün, büyük konvoy diye tabir ettiğimiz bizim, bütün erlerin terhis olacağı, izne gideceği, çok sayıda aracın yer alacağı, 30, 40, bazen 50, bazen 80 aracın yer aldığı konvoylar oluyor. Ertesi gün bu konvoy vardı. Dolayısıyla, ona bir hazırlıktı diye düşünüyorum ben." Biçiminde beyanda 
bulunmuştur. 

Komisyonumuzun istemi üzerine. Jandarma Genel KomutanlığTnın 31.03.2006 gün ve 102549 savılı yazısında: Olay yerinde ele geçirilen el bombası üzerinde tapası takılı olmadığından harf ve rakam grubunun tespit edilemediği ifade edilmiştir. 

III- ŞEMDİNLİ İLÇESİNDE MEYDANA GELEN OLAYLAR 

1. OLAY: Oğlaktı Mezrası-Biçenek Tepe Mevkiinde Mayın Düzeneği Bulunması 
04.07.2005 günü saat 06.00 şualarında Hakkâri-Şemdinli-Oğlaklı Mezrası-Biçenek Tepe Mevkiinde; muhtemel terörist geçişlerini önlemek için yapılan arazi Arama/Tarama ve Keşif/Gözetleme faaliyeti esnasında arazide toprağa gömülmüş vaziyette 6 adet 60 mm.lik havan mühimmatı, 14 adet RPG-7 roketatar mühimmatı, 1 adet antitank mayını, 1 adet patlamaya hazır cep telefonu ile seri bağlanmış antitank mayın düzeneği bulunmuştur. 

Düzenek aynı tarihli tutanakla taşınması ve depolanması tehlike arz etmesi 
nedeniyle imha edilmiştir. Şemdinli C Başsavcılığının 29.07.2005 gün ve 2005/17 sayılı fezlekesinde şüphelinin açık kimlikleri tespit edilemeyen yasa dışı PKK (KONGRA GEL) terör örgütüne mensup militanlar olduğu belirtilmiştir. 

2. OLAY: Şehir Çöplüğü Mevkiinde Askeri Konvoydaki Üçüncü Aracın Mayına 
Basması Sonucu 3 Personel Şehit Olması, 12 Personelin Yaralanması 
09.07.2005 günü saat 08:35 sıralarında Hakkâri-Şemdinli-Şehir Çöplüğü Mevkiinde; Şemdinli Taktik Jandarma Sınır Alay Komutanlığından Derecik İç Güvenlik Piyade Tabur Komutanlığına personel ve erzak nakli için görevlendirilen konvoyun intikali esnasında, konvoyda bulunan üçüncü aracın mayına basması sonucu 3 personel şehit olmuş, 12 personel yaralanmış, bir askeri araç hasar görmüştür. 

Van ( CMK'nun 250. Maddesi ile Yetkili)C. Başsavcılığının 2005/575 Hz. F. sayılı 
dosyasında örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan ve 24.07.2005 günü Şemdinli C. Başsavcılığında ifade veren Rıdvan ÖNDÜNÇ isimli şahsın ifadesinde " ...Örgüt içerisinde bulunduğum 4-5 ay zaman dilimi içerisinde herhangi bir eyleme katılmadım ancak benim içerisinde bulunduğum Beritan Taburu Şemdinli İlçesinde yakın zamanda meydana gelen eylemlerin hepsini gerçekleştiren gruptur.Bunlardan 09.07.2005 günü derecik yolunda askeri konvoya mayın patlatılması sonucu 3 askerin ölümüne neden olan olay Doğan ve 
Erdem kod adlı teröristlerce gerçekleştirilmiş, Agir kod adlı ve örgütün cepheci kanadında bulunan terörist de eylemi planlamıştır.Ben bu eylemin gerçekleştirildiğini bizzat Doğan ve Erdem Kod adlı teröristlerden duydum dedi. Aynca bundan iki gün sonra Aktütün Mevkiinde yaya olan askerlere mayın döşenmesi ve askerlerin yaralanması ile sonuçlanan eylemi gerçekleştirende cepheci olarak görev yapan Agir Kod adlı teröristin organizasyonunda Botan, Şoreş, Azad ve Agir (Savaşçı) kod adlı örgüt militanlarıdır. Ben bu eylemi de bizzat eylemin içerisinde yer alan Botan adlı teröristten öğrendim. Aynca yine 
Haziran ayı içerisinde Necati YURDAKUL adlı şahsı da cepheci olarak görev yapan Agir ve Metin kod adlı teröristler devlet ajanı olduğu gerekçesi ile öldürmüşlerdir. Ben bunu örgütün Beritan Tabur Komutanı Damat adlı teröristten duymuştum." şeklinde beyanda bulunduğu görülmüştür. 

Jandarma Astsubay Özcan İldeniz'e ait olduj&ı düşünülen Ajanda da: "Ahmet TEKİN (DUVAR) Şemdinli çıkışındaki patlama" şeklinde bir notun yer aldığı incelenmiştir. 

Van ( CMK'nun 250. Maddesi ile Yetkili)C. Başsavcılığının 2005/575 Hz. F. S 
sayılı dosyasında bulunan 09.07.2005 tarihli Olay Yeri Tespit Tutanağında; 
"Patlamanın meydana geldiği bölgenin 20 metre gerisinde ise 3'er metre aralıklar ile tuzaklanmış 4 adet daha 60 mm.'lik havan mühimmatının olduğu, bunlardan 2'sinin olay yerinde patladığı ve herhangi bir zayiata sebep olmadığı, patlamamış 2 adet havan mühimmatının ise olay yerine çağrılan sürviyan ile imha edildiği, aynca olay yerinde 1 adet Yeusu el telsizi anteni ile üst kapak takımı ile telsizi güçlendirmek için 6 adet pilden oluşan batarya bloğu" tespit edildiği belirtilmektedir. 

Başbakanlık Milli İstihbarat Müsteşarlığı'nın 19.12.2005 gün ve 30350 sayılı 
yazılannda ise; mayının uzaktan kumandalı olduğu belirtilmiştir. Olayla ilgili expertiz raporu düzenlenmemiştir. 

3. OLAY: Konur Köyü-Aktütün Mezrası Mayının Patlatılması Sonucu S Jandarma Personelinin Yaralanması 

11.07.2005 günü saat 05.15 sıralarında Hakkâri-Şemdinli- Konur Köyü-Aktütûn 
Mezrası üs bölgesine personel değişimi için görevlendirilen Jandarma Sınır Timinin intikali esnasında, seri olarak tuzaklanmış mayının patlatılması sonucu 5 Jandarma personeli yaralanmıştır. 
Şemdinli C. Başsavcılığının 2005/231 soruşturma, 2005/12 No'lu fezlekesi ve eklerinde ayrıca; Failin; açık kimlikleri tespit edilemeyen yasa dışı PKK( Kongra-GEL) örgütüne mensup militanlar olarak gösterildiği; 
"...Şemdinli İlçesi Aktütün Mevkiinde bulunan 13. Jandarma Bölük Komutanlığı ile Bayrak Üs Bölgesi arasındaki yolun yamaç kesimlerine yerleştirmiş oldukları 16 adet RPG-7 ve 60 mm havan mühimmatları ile mayından oluşan patlayıcı düzeneği mağdurların da aralarında bulundukları jandarma timi geçmekte iken patlamaları sonucu mağdurların basitçe yaralandıkları, patlamanın ardından şüpheli terör örgütü mensuplarının gerek bu askerlere ve gerekse çevrede bulunan askerlere ateş açmak suretiyle çatıştıkları, güvenlik güçlerine havadan 
helikopter desteğinin gelmesi üzerine de olay yerinden kaçarak uzaklaştıkları, şüphelilerin bu şekilde üzerlerine anlı suçu işledikleri.." belirtilmiştir, 
Van (CMK'nun 250. Maddesi ile Yetkili)C. Başsavcılığının 2005/575 Hz. F. sayılı 
dosyasında örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan ve 24.07.2005 günü Şemdinli C. Başsavcılığında ifade veren Rıdvan ÖNDÜNÇ isimli şahsın ifadesinde " ...Örgüt içerisinde bulunduğum 4-5 ay zaman dilimi içerisinde herhangi bir eyleme katılmadım ancak benim içerisinde bulunduğum Beritan Taburu Şemdinli İlçesinde yakın zamanda meydana gelen eylemlerin hepsini gerçekleştiren gruptur.Bunlardan 09.07.2005 günü derecik yolunda askeri konvoya mayın patlatılması sonucu 3 askerin ölümüne neden olan olay Doğan ve Erdem kod adlı teröristlerce gerçekleştirilmiş, Agir kod adlı ve örgütün cepheci kanadında 
bulunan terörist de eylemi planlamışür.Ben bu eylemin gerçekleştirildiğini bizzat Doğan ve Erdem Kod adlı teröristlerden duydum dedi. Ayrıca bundan iki gün sonra Aktütün Mevkiinde yaya olan askerlere mayın döşenmesi ve askerlerin yaralanması ile sonuçlanan eylemi gerçekleştirende cepheci olarak görev yapan Agir Kod adlı teröristin organizasyonunda Botan, Şoreş, Azad ve Agir (Savaşçı) kod adlı örgüt militanlarıdır, ben bu eylemi de bizzat eylemin içerisinde yer alan Botan adlı teröristten öğrendim. Ayrıca yine Haziran ayı içerisinde Necati YURDAKUL adlı şahsı da cepheci olarak görev yapan Agir ve Metin kod adlı teröristler devlet ajanı olduğu gerekçesi ile öldürmüşlerdir. Ben bunu 
örgütün Beritan Tabur Komutanı Damat adlı teröristten duymuştum."şeklinde beyanda bulunduğu görülmüştür. 

Hakkari İl Jandarma Komutanı Alb. Erhan KUBAT'ın komisyonumuza bilgi vermesi sırasında sunduğu bilgi notunda; " Patlamayı müteakip çeşitli yerlerden terör örgütü mensuplarınca bölük merkezi ve yakın emniyet bölgelerine yoğun bir şekilde taciz ateşi açılmıştır." belirtilmiş, olayla ilgili expertiz raporu düzenlenmemiştir. 

Başbakanlık Milli İstihbarat MüsteşarlığVnın 19.12.2005 gün ve 30350 sayılı 
yazılarında ise; bu olayla ilgili olarak".. Şemdinli/Aktütün Karakoluna taciz ateşi " ve "33 er yaralı" bilgisine yer verildiği incelenmiştir. 

4. OLAY: Derecik- Umurlu Yolunda Gece Patlamadan Dolayı Bir Çukurun 
Oluştuğunun Tespit Edilmesi 

28.07.2005 günü saat 03.45 sıralarında Hakkâri-Şemdinli-Derecik- Umurlu 
yolunu kullanan şahısların yol üzerinde gece patlamadan dolayı bir çukurun oluştuğunu bildirmeleri üzerine, yapılan kontrolde teröristlerce tuzaklanan patlayıcı maddenin patlaması sonucu yolda 1,5m x 50cm. derinliğinde bir çukur tespit edilmiştir. 
Olayda can ve mal kaybı meydana gelmemiştir. 

5. OLAY: Derecik Beldesi, Balkaya Mahallesi Umurlu Mezrası Yakınlarında 
Mayın Patlaması Sonucu Yol Üzerinde İz Bulunması 

28/07/2005 günü saat 10.00 sıralarında Derecik Beldesi, Balkaya Mahallesi. Umurlu mezrası yakınlarında mayın patlaması sonucu yol üzerinde iz bulunduğunun bildirilmesi üzerine, olay yerine intikal eden jandarma görevlilerinin yaptığı incelemede Derecik Umurlu yolu karayolu istikametinde yolun sağ tarafında bulunan ağacın yanında Umurlu mezrasının 
yaklaşık 700 metre mesafeden sabah saatlerinde patlama meydana geldiğinin patlama nedeni ile can ve mal kaybının olmadığının, patlama mahallinde pil, telsiz anteni, muhtelif telsiz parçalan ve kablolarının tespit edildiği, patlama düzeneğinin uzaktan kumandalı olduğu, patlama nedeni ile olay yerinde bir çukurun oluştuğunun belirlenmemiştir. 

6. OLAY: Ortaklar-Örencik Köprüsü Mevkiinde Operasyondan Dönen 8 
Araçlık Askeri Konvoyun Geçişi Esnasmda Teröristlerce Tuzaklanan Mayının 
Patlaması Sonucu 2 Personelin Şehit Olması, 7 Personelin Yaralanması 
15.09.2005 günü saat 10.15 sıralarında Hakkâri-Şemdinli-Ortaklar-Örencik Köprüsü mevkiinde; operasyondan dönen 8 araçlık askeri konvoyun geçişi esnasmda teröristlerce tuzaklanan mayının patlaması sonucu 2 personel şehit olmuş, 7 personel yaralanmıştır. 

Hakkari Alay Komutam Erhan KUBAT'ın sunduğu bilgi notunda expertiz raporunun düzenlenmediği belirtilmiştir. 

Jandarma Astsubay Özcan İLDENİZ'e ait olduğu düşünülen ajanda da: "15.09.2005 günü saat 10.15 sıralarında Örencik köprüsü Şemdinli İstikametine doğru 1 Km kadar geçildiğinde "38 MG 5018" koordinatlarında konvoydaki ikinci araç T. Ö. tarafından yola döşenen ve uzaktan kumandalı olduğu değerlendirilen mayının patlaması sonucu (2) şehit (6) yaralı, 15.09.2005 günü saat 15.50 sıralarında Van- Şemdinli personel nakli için planlanan konvoy intikal halinde iken Şapatan bölgesinde T.Ö. mensuplarınca uzaktan kumandalı mayın 
patlatılmış, patlama sonucunda shortland araç ağır hasar görmüş, araç içerisinde bulunan (1) 
J. Onb. yaralanmıştır. Patlama bölgesinin yakınlarında cep telefonuna bağlı ikinci bir düzenek saptanmıştır." 

7. OLAY: Şapatan Geçidi Mevkiinde Askeri Konvoyun Geçişi Esnasmda, Mayın 
Patlaması Sonucu Bir Askeri Aracın Hasar Görmesi, 2 Personelin Yaralanması 

15.09.2005 günü saat 17.15. sıralarında Hakkâri-Şemdinli-Şapatan Geçidi 
mevkiinde; askeri konvoyun geçişi esnasmda, teröristlerce tuzaklanan mayının patlaması sonucu bir askeri araç hasar görmüş, araçta bulunan 2 personel yaralanmıştır. 

Jandarma Astsubay Özcan İLDENİZ'e ait olduğu düşünülen ajandanın Ağustos 5  Perşembe sayfasında: "Mehmet ve Murat SAMUR Şapatan Patlamasını" biçiminde not yer aldığı görülmüştür. 

Olayla ilgili bomba bilgisi; 

Van C. Başsavcılığına ait dosyada mevcut ve içerisinde bomba uzmanı da olan üç görevli tarafından tanzim edilen 16.09.2005 tarihli tutanakta; 15.09.2005 günü 16.45 sıralarında sorumluluk sahamızda bulunan Haninya Gediği Mevkii Şemdinli Yüksekova karayolu üzerine PKK terör örgütü tarafından yola döşenen mayının askeri araca patlatılması sonucu meydana gelen olay sonrası yapılan araştırmada üç ayn noktada el yapımı uzaktan telefon ile kumandalı patlamaya hazır menşei belli olmayan mühimmatın tespit edilmesi neticesi cep telefonu,( Nokia 3310) patlama öncesi kontrollü olarak müdahale sonucu sağlam 
olarak ele geçirilerek diğer mühimmatların Yüksekova İlce Emniyet Müdürlüğü Bomba Büro Amirliğince gelen uzman personel tarafından usulüne uygun şekilde çevre emniyeti ve karayolu güvenliği alınarak 5 kalıp TNT tahrip kalıbı, olay yerinde ele geçen 1 adet E. fünye ve 4 kalıp C-3 plastik patlayıcı ile irtibatlandınlarak emniyetli bir şekilde 16.09.2005 günü saat 10.00 ile 10.45 saatleri arasında iki ayrı düzenek kurulmak suretiyle kontrollü olarak uzman ekipçe patlatılmıştır." bilgisine yer verildiği görülmüştür. 

8. OLAY: Günyazı-Tanyolu Mezrası-Mezar Gediği Mevkiinde 1 Teröristin, 
Mühimmatla Ölü Olarak Ele Geçirilmesi 

16.09.2005 günü saat 01.00 sıralarında Hakkâri-Şemdinli-Günyazı-Tanyolu 
Mezrası-Mezar Gediği mevkiinde icra edilen pusu faaliyeti esnasında, pusu bölgesine yaklaşan teröristler ile çıkan çatışmada kimliği tespit edilemeyen 1 terörist, 3 adet 82 mm.lik havan mühimmatı, 1 adet Rus yapımı el bombası ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. 
Van C. başsavcılığının 2005/867 sor. sayılı dosyasında mevcut olan Olay yeri tespit tutanağı ve Malzeme tespit ve teslim tutanağında ayrıca 50 gr Plastik Patlayıcı, 4 adet kaleşnikof şarjörü, 127 adet Kaleşnikof piyade tüfeği mermisi, ucuna kablo bağlı 4 adet büyük pil, I adet ateşleme manyetonun da bazı kişisel eşyalarla birlikte ele geçirildiği belirtilmektedir. 

Komisyonumuzun istemi üzerine. Jandarma Genel Komutanhta'nın 31.03.2006 gün ve 102549 savıh yazısında: Ele geçen el bombası üzerinde her hangi bir harf ve rakam grubunun okunamadığı açıklanmıştır. 
Başbakanlık Milli İstihbarat Mûsteşarlıga'nın 19.12.2005 gün ve 30350 savılı  yazılarında ise: 3 kg C4 plastik patlayıcı ve el bombası ile bomba düzeneklerin de ele geçtiği belirtilmiştir. 

MİT raporunda ele geçtiği belirtildiği halde, Komisyonumuza Jandarma Genel 
Komutanlığınca gönderilen yazıda yer almayan 3 kg C-4 plastik patlayıcının akıbeti hakkında sorumluluğu bulunanlar bakışımdan gereğine tevessül edilmelidir. 

9. OLAY: Altınsu- Sikekiş Deresi Bölgesinde Askeri Konvoyun İntikali 
Esnasında Mayın Patlaması 

11.10.2005 günü saat 10.00 sıralarında Hakkâri-Şemdinli-Altınsu- Sikekiş Deresi bölgesinde; askeri araç konvoyunun intikali esnasında, teröristlerce tuzaklanan mayının patlatılması sonucu yol üzerinde 45 cm. çapında, 10 cm derinliğinde bir çukur oluşmuş, olay yerinde parçalanmış vaziyette bir Nokia 3310 marka cep telefonu ve parçalanmış metal parçalan bulunmuştur. 
Olayda can ve mal kaybı meydana gelmemiştir. Olayla ilgili expertiz raporu 
düzenlenmemiştir. Jandarma Astsubay Özcan İldeniz'e ait olduğu düşünülen Aianda'nın 11.10.2005 günlü notta- "11.10.2005 günü saat 10.20 sıralarında Şemdinli- Van J. Tak. A. K.lığı konvoyuna Şemdinli İlçe çıkışın(60-30) da 8 araçlık konvoyda 3. araç (otobüs) geçmesine müteakip kömür çuvalı içerisine cep telefonu düzenekli hazırlanan patlayıcının patlaması neticesinde her hangi bir can kaybı yaralanma ve maddi hasar meydana gelmemiştir. Adnan 
KATA M Emin Oğlu 1982 doğumlu (DİJVAR (K) Bejna TC Kimlik No: 18503074008, 

Hakkari Şemdinli Ortaklar Köyü nüf. kayıtlı Cilt . 15 hane :1 Şemdinli İlçesi yayla mah. ikamet eder.Hakkari Şemdinli Üçe çıkışında askeri konvoy cep telefonu düzenekti patlayıcı maddeyi Adnan KAYA gerçekleştirmiştir. WELAT (K) sorumluluğun da eylem gerçekleşurilnıiştir.DİJVAR (K)'un yanında eylem RIZGAR (K) vardır." Bilgisinin yer aldığı görülmektedir. 

Ali KAYA'nm aynı gün yazı ile beraber sunduğu Van 3. Ağır Ceza 
Mahkemesinin 19.10.2005,17.01.2006 gün ve 2005/366,2006/10 müt. saydı izin kararlan ile yapıldığı belirtilen dinleme tutanaklarında bu olayla ilgili olarak geçen konuşmalar ve alünda Ali KAYA'nın açıklama notlan; 
VAN 3 ncü Ağır Ceza Mahkemesinin 19/09/2005 tarih ve 2005/307 Müt. Sayılı karan ile 0536 368 10 02 (SeyfuUah KOÇ 2001 adına kayıtlı iken 28.04.2005 tarihinde Mesut SALIKBAĞRA, Asim oğlu 1977 d.lu Göçebe cd. No:l Besni/Adıyaman fatura adreslidir olup PKK/Kongra-Gel Terör Örgütünün Şemdinli ilçesi Gümrük sorumlusu olan Sabri (K) AIİ KISIKYOL tarafmdan kullanılmaktadır.) nolu GSM abonesinin, (3) ay süreyle dinlenmesi, izlenmesi, tespit edilmesi, sinyal bilgilerinin değerlendirilmesi ve kayda alınmasına kararı verilmiştir. 
0 536 368 10 02 nolu GSM abonesinin yapılan dinlenmesinde: 
Tarih Saat ve Süre : 11.10.2005-11.22.56 
Arayan ve Aranan İletişim Aracının Numaralan :
0 536 368 10 02-0 546 219 89 08 
Arayan ve Aranan Kişiler :SABRi(K) (X) ŞAHIS 
Konuşma Dili/Lehçe : Kürtçe 
10 02 ORALARDA BİR ŞEY OLMUŞ MU? 
89 08 EVET OLDU DAHA SONUÇ ALAMADIM. 
89 08 ONU BİLİYOR MUSUN? BİZİM TARAFTAKİ. 
89 08 O DUVAR VARDI YA 
89 08 OYDU. 
NOT: 11 Ekim 2005 tarihinde Şemdinli ilçesi girişi polis noktasına 50. mesafede 
Askeri Konvoya yönelik uzaktan kumandalı patlayıcı kullanma eylemi ile ilgili görüşmedir. 
SABRİ (K) ve (X) şahıs bu eylemi değerlendirerek DİJVAR 'in bu eylemi gerçekleştirdiği tespit edilmiştir. 
Tarih Saat ve Süre Î 11.10.2005/11.32.09 
Arayan ve Aranan iletişim Aracının Numaralan: 
0 536 368 10 02-0 538 4 04 09 41 Arayan ve Aranan Kişiler : 
SABRi (K) (X) ŞAHIS 
Konuşma Dili/Lehçe : Kürtçe 
09 41 TABİKİ KORKMUŞLARDIR MESELA ŞEHRİN İÇİNDE 
09 41 HER YERDE GÜVENLİK VAR GÜVENLİK İÇİNDE OLMUŞ BU 
09 41 VALLAH POLİS NOKTASINA ELLİ METREDİR 

NOT: 11 Ekim 2005 tarihinde Şemdinli mrk.de Askeri Konvoya yönelik patlayıcı kullanma eylemi. 
Tarih Saat ve Süre : 11.10.2005/11.39.52 
Arayan ve Aranan iletişim Aracının Numaralan: 
0 536 368 10 02- 0 536 223 96 60 
Arayan ve Aranan Kişiler : SABRi (K) ZUHAT (K) 
Konuşma Dili/Lehçe : Kürtçe 

10 02 HE GEÇ PATLIYOR ARTIK O DENGEYİ SAĞLAYAMAMIŞLAR O VELAT'TIR VELAT 
10 02 YANİ POLİSLERİN ELLİ METRE UZAĞINDA OLMUŞ 

NOT: 11 Ekim 2005 tarihinde Şemdinli mrk. girişinde Askeri Konvoya yönelik patlayıcı madde kullanma eylemi görüşmeleri. 


4. CÜ BÖLÜM İLE DEVAM EDECEKTİR..,,

***

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder