20 Mart 2016 Pazar

Döneklik ve Yüzsüzlük




Döneklik ve Yüzsüzlük



Çok dikkatli okuyunuz lutfen..!!!!!!!!!
MSÜ mezunları grubuna gelen bir mail olduğu gibi 
aktarıyorum. 
________________________________















OKUYACAGINIZ YAZI  TARİHİ ; YAZI 2007  BUGÜN YIL 2016  İŞTE  GÜZEL BİR ÖRNEK DAHA ANLAYANA !!!!!

Israil'de staj yapan bir arkadasimin mailini aynen aktariyorum. Ismini vermemi istemedi..
Amacim hic kimseyi gaza getirmek filan degil. Sadece yeni sahit oldugum bir olay hakkinda size bir seyler anlatmak istedim.
Interdisciplinary Center Herzliya diye bir kolej var Israil'in Herzliya kentinde. IDC Hertzeliyya diye de gecer. Bu kurumda 25 Temmuz 2007 Carsamba günü saat 17.45'te bir panel vardi konusu da 'Türkiye Secimleri'nden Sonra Orta Dogu'. Panelin konusmacilari ise oldukca bilinen isimler: Sabah gazetesi yazari Prof. Soli Ozel ve hepimizin tanidigi Cengiz Candar. Hani AKP fanatigi olan, dönek kelimesinin sözlük anlamı.
Acilis konusmasini Dr. Alon Liel yapti. Konusmasinda Cengiz Candar'in dönekligine degindi bol bol. Eskiden El Fetih'e destek vermeye Filistin'e gelen ve Arafat'a yaglar ceken Cengiz Candar'in gecirdigi degisimi anlatti, izleyiciler de keyifle güldüler. Cengiz Candar o eski günler hatirlatildiginda istifini hic bozmadi nedense ...
Konu Türkiye secimi olunca, konusmalar AKP'nin zaferi ile ilgiliydi. Cengiz Candar AKP'ye yag cekme seansini oldukca uzun tuttu, tabii dozunu da -her zamanki gibi- kacirdi. AKP'yi Türkiye'nin en demokratik partisi olarak lanse eden Candar, izleyici kitlesine 'Türkiye'ye AK ve kara dayatildi, Türkiye AK'i secti. Zaten Türkce'de AK, temiz anlamini da iceren beyaz demek ...' seklinde sacmaladi. AKP'nin merkez parti oldugunu söyledi islamcilik iddialarini tamamen reddetti, AKP'nin kazandigi oyu asker karsitligi sayesinde aldigini söyledi. Mahalle mahalle dagitilan cuval cuval erzaktan, kömürden ve paradan hic bahsetmedi. AKP'yi öyle bir anlatti ki, -ben haric- izleyiciler alkisladi. Konusma sirasi Soli Ozel'deydi.
Soli Ozel de AKP'nin basarisinin nedenlerini kendi capinda anlatti, tabii Cengiz Candar kadar AKP yalakasi olmasa da elinden geldigince yag cekti AKP'ye. Hatta 'Ben de AKP'ye oy verebilirdim' dedi ve AKP'yi övebildigi kadar övdü.
Buraya kadar klasik AKP propagandasi oldugu icin izleyici hicbir sey anlamadan alkisladi durdu. Isin kötüsü, Türkiye Cumhuriyeti'nin yükelcisi Sayin Namik Tan da oradaydi. Sesini cikarmadan, tepki vermeden izledi konusmalari. Ara verildiginde kendisiyle tanismaya gittim ve 'Ben konusmalara katilmiyorum, niye tek tarafli?' gibisinden sordum, kendisi cevap vermekten kacindi. Ikinci yari korkunctu. Secim sonuclarinin Orta Dogu'ya etkisinden bahsedeceklerdi sözümona. Konusmaci Dr. Alon Liel 'Türkiye'de Kemalizm din haline getirildi, Kemalizm'i reforme edebilecek tek politikaci Recep Tayyip Erdogan'dir' dedi. Sonra kalkip 'Türkiye'nin bir tane Mustafa Kemal Atatürk'ü var; ama ayni Türkiye'nin bir tane Recep Tayyip Erdogan'i var. Bu bir devrimdir ...' diyerek Atatürk'le RTE kisisini ayni cümlede kullanip kiyaslayacak kadar haddini bilmezlesti. Cankaya Köskü icin de sunlari söyledi Alon Liel: 'Recep Tayyip Erdogan 'esi basörtülü' birini Cankaya'ya cikaracagina, 'esinin basi acik ama kendisine sadik' birini cikartir, böylece gecirmek istedigi yasalari daha kolay gecirir' dedi.
Sonra agzindaki baklalari teker teker cikarmaya basladi ... DTP'lilerin Meclis'e girmesi cok önemliymis, Kürt Sorunu'nun cözümünde bir ilk yasanacakmis, Amerika'nin Irak'tan cekilmesi ancak bir 'Kürt Devleti' kurulmasiyla mümkün olabilirmis; ama ona da Türk ordusu yanasmiyormus. AKP'nin Avrupa Birligi uyum reformlari sayesinde asker zayiflatilmis; askerin daha da zayiflatilmasi sayesinde bölgede bir 'Kürdistan' kurulmaliymis. Bu yüzden AKP'nin secimleri kazanmasi cok önemliymis ... Konusmasinda 'pkk fighters' ifadesini agzina alan Alon Liel, Kürdistan'in Türkiye ile Orta Dogu arasinda 'laik' bir tampon olacagini söyledi. Izleyici de -her zamanki gibi- bilip bilmeden alkisladi. Zaman zaman Namik Tan'in yüzündeki bozulma göze carpiyordu ... Kendisi daha sonra, 'seminerin bitiminden önce' salondan ayrildi.
Son kisimda tabii sorular bir bir gelmeye basladi. Gelen ilk soru Cengiz Candar ve Soli Ozel'e yönelikti. 'PKK 35.000 insani öldürdü, bu katillere savasci demek ne kadar dogru' gibi bir soruydu. Tabii Cengiz Candar 'Efendim öldürülenlerin 35.000'i buldugu yok, bunlarin zaten 25.000'i piikeykey faytir' demesin mi bozuk ingilizcesiyle ... Ayni Cengiz Candar 'Dünyanin neresinde din eksenli bir parti merkez parti oluyor, bunun bir örnegini verir misiniz?' sorusuna Muslim Brotherhood yanitini verdi, su bildigimiz Müslüman Kardesler.
Alon Liel AKP'nin HAMAS'i Türkiye'ye davet etmesinden de bir hayli memnun. Anlatirken agzi kulaklarina variyordu. AKP'ye övgüler yagdiriyor, Recep Tayyip Erdogan'in Orta Dogu'daki sorunlari George W. Bush'tan 'daha iyi cözecegini' ortaya atarak gecirdigim sinir krizini mide agrilarina ceviriyordu.
Cikista Soli Ozel'le Yahudi asilli Türkler sohbet ederlerken kulak misafiri oldum. 'PKK'lilara nasil savasci derler, nasil itiraz etmezsiniz' diyenlere Soli Ozel 'Her savasin iki tarafi vardir bu savasin da taraflari Türk askeri ve PKK'lilar' dedi, hem de Türkce. Yani terörist kelimesi seminer boyunca bir kez gecti, o da bir sorunun icinde. Necmettin Erbakan'i günahim kadar sevmem; ancak secim öncesi yorumlarini hatirliyorum ... 'AKP'ye verilen her oy Yahudi'lere gider, Siyonizm'e hizmet eder' diyordu. Israil'in yetkili agizlarinin AKP'yi bu kadar cok sevmesine
ne demeli pekiyi?
Daha baska durumlar da ortaya cikti. Bu seminerin yapildigi IDC Herzliya'nin iletisim fakültesini bilin bakalim hangi hayirsever isadami yapmis? Dogru tahmin, Sami Ofer. Burada Sammy Ofer olarak taniniyor. Bildiginiz mafya ... Her tarakta bezi var, girip cikmadigi yer yok. Kemal Unakitan'in da yakin dostu. Dolayli olarak Kürt devletini acaba Ofer Brotherhood mu finanse ediyor? Yok canim, o kadar paranoya ne gerek var :) Nerden uyduruyorsunuz bu 'asilsiz' iddialari :)
Cumhuriyet gazetesi 'Tehlikenin farkinda misiniz?' diye soruyordu. Aslinda soru 'Basimiza örülen corabin farkinda misiniz?' seklinde olmaliydi. Basimiza 340 küsur sandalye büyüklügünde bir corap örüldü, bakalim nasil cikaracagiz bu her tarafi pis kokan Amerikan corabini...
Soli Özel : Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi. İstanbul'da 1975 yılında Robert Koleji, Amerika Birleşik Devletleri'nde 1980 yılında Bennington College Ekonomi'den ve 1983 yılında Johns Hopkins Üniversitesi Uluslararası İlişkiler'den Master dalında mezun oldu. Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu (USAK) tarafından yayımlanan hukuk ve uluslararası ilişkiler konulu bilimsel UHP (dergi) dergisinde ve Sabah Gazetesinde uluslararası ilişkiler hakkında yazılar yazmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder