1 Nisan 2016 Cuma

AK PARTİ'NİN TEMELİ 1996'DA WASHİNGTON'DA ATILDI..!







AK PARTİ'NİN TEMELİ 1996'DA WASHİNGTON'DA  ATILDI..!


AKP’yi doğuran kripto Darbe Komisyonu raporunda..



http://2.bp.blogspot.com/-MsecCHPcXXc/TWPF73gpOUI/AAAAAAAACjA/uM8e1j5l4Ao/s1600/er.jpg

Darbe Komisyonu’nun 130 bin sayfaya ulaşan belgeler arasından raporuna aldığı ABD Kriptosu, iktidar partisinin kuruluşuyla ilgili tartışmaları yeniden alevlendirdi

28 Şubat sürecine ışık tuttu İşte 1996 tarihli ve ABD elçisine Bakan Warren Cristopher imzasıyla gelen o kriptonun özü: Erbakan’ın İslam dünyasına yönelmesi endişe verici. Çiller çekilirse Erbakan düşer ama daha güçlü gelir. Türkiye anahtar stratejik ortak olarak kalmalı. Türk askeri de harekete geçirilmeli.

Kazan: İzinsiz darbe olmaz!Dönemin Adalet Bakanı Şevket Kazan, gelinen noktayı değerlendirirken, “Kriptonun aslı Erbakan’daydı. Darbelerin hepsini ABD yapmıştır diye çok açık söylemiştim. AKP’nin fikri temeli de 20 Temmuz 1996’da Washington Enstitüsü’nde düzenlenen bir panelde atıldı” dedi.

Asiltürk: Haklılığımız ortadaRP’nin Genel Sekreteri Oğuzhan Asiltürk de sert tepki gösterdi: 28 Şubat’ta alınan kararların tamamı, ABD’de alınan kararlardır. Erbakan da ben de bu kriptoyu basına çok önceden dağıttık ama yeni dikkat çekti. Ne kadar haklı olduğumuz ortada. 

Kazan: AKP’nin fikir babası Washington 

Refah-Yol hükümetinin Adalet Bakanı Şevket Kazan, iktidar partisinin temelinin 1996 yılında Amerika’da atıldığını söyledi
Milli Görüş’ün önde gelen isimleri, 28 Şubat dönemine ait önemli açıklamalarda bulundu. Refah Yol hükümetinin Adalet Bakanı Şevket Kazan AKP’nin temelinin 1996 yılında Washington’da atıldığını söyledi. Kazan, “28 Şubat sürecinde AKP diye bir düşünce söz konusu değildi. AKP düşüncesi Refah partisinin kapatılmasından sonra fikir olarak parti içinde belirmeye başladı” dedi. TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonuna gelen 1996 tarihli ABD Devlet Bakanı Warren Christopher imzalı kriptonun detaylarını Yeniçağ gazetesine anlatan Kazan, kriptonun aslının merhum Necmettin Erbakan’da bulunduğunu söyledi. Basına yansıyan kriptoyu Meclis’te kendisinin dile getirdiğini ve savcılığı da suç duyurusunda bulunduğunu söyleyen Kazan, “28 Şubat sürecinde Erbakan Başbakanlığındaki hükümetin Amerika için risk teşkil ettiğini iddia eden kriptoda askerin bir an önce harekete geçmesi gerektiği not ediliyor. Meclis’te ilk söylediğim gerek 1960, gerek 1982 gerek se 28 Şubat sürecinde başı Amerika çekmiştir. Hepsini ABD yapmıştır diye çok açık söyledim. Türkiye’de Amerika’nın müsaadesi olmadan darbe yapılamaz. Çünkü TSK tamamen ABD güdümünde bir çizgi takip etmiştir” diye konuştu.
     Kurtulmak istediler Kazan, AKP’nin nasıl kurulduğunu da şöyle anlattı: “20 Temmuz 1996’da bir panel düzenlenmişti Washington Enstitüsünde. Burada Erbakan’ın hükümetten bir an önce uzaklaştırılması düşüncesi tartışıldı. Ortaya iki alternatif konuluyor, biri Erbakan’ı başarısız kılmak. Erbakan başarısız olursa Tansu Çiller hükümetten ayrılacak, hükümet düşmüş olacak. Diğer alternatif ise parti içindeki yenilikçi gençlerdi. Bunu Refah Partisi’nde yapamadılar ama Fazilet Partisi’nde denediler. İlk defa Fazilet Partisi kongresinde Genel Başkan Recai Kutan’a karşı Abdullah Gül yenilikçi hareketin lideri olarak başkan adayı olarak çıktı. Daha sonra partinin kapatılmasını fırsat bildiler. Saadet Partisi’nin yanı sıra AKP’yi kurdular. Yani bunun fikri temeli 20 Temmuz 1996 Washington Enstitüsü’nde atılmıştır” 
    28 Şubat dönemi Eski Refah Partisi Genel Sekreteri Oğuzhan Asiltürk ise 28 Şubat’ta alınan kararların tamamının Amerika’da alınan kararlar olduğunu söyledi. Asiltürk, “Gerek Erbakan hoca, gerekse ben bu kriptoyu basına çok önceden dağıttık ama yeni yeni dikkat çekmeye başladı. 28 Şubat Amerika’da hazırlanmış bir şeydir. Kendi silahlı kuvvetlerimizin bir uğraşı değildir. 28 Şubat’taki 18 maddenin tamamı Amerika’da alınan kararda ifade ediliyor. O dönem görmezden gelindi. Şimdi ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıkıyor” dedi.  
ABD: Türk Ordusu’nu Harekete geçirelim TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu’na ulaşan ve 130 bin sayfaya ulaşan belgeler arasında bir ABD kriptosu da yer aldı. 28 Şubat sürecine ilişkin kripto, Ekim 1996’da ABD Devlet Bakanı Warren Christoper tarafından “gizli” ve “acil” koduyla Ankara Büyükelçisi’ne gönderildi. Kriptoda şöyle denildi: “Türkiye’nin İran, Irak, Libya, Nijerya ve Sudan ile bağlarını kuvvetlendirmek konusundaki mevcut tutumu, bizim milli menfaatlerimize aykırıdır. Biz inanıyoruz ki Tansu Çiller’in koalisyondan çekilmesi Erbakan’ı düşürür ve ülkeyi yeniden erken seçime götürür. Sonuç kesin olmamakla birlikte, RP büyük bir ihtimalle seçimlerden eskisinden daha güçlü olarak çıkacaktır. Türkiye, Birleşik Devletler’in anahtar stratejik ortağı olarak kalmak mecburiyetindedir ve onun bu pozisyonunu gerçekleştirip sürdürmedeki başarımız milli menfaatlerimizi doğrudan etkileyecektir. Türk askeriyse, bu sonucu elde etmeye doğru daha büyük çaba sarfetmesi için harekete geçmeye zorlanmalıdır”

 YENİÇAĞ

*** 




ŞEVKİ YILMAZ DEŞİFRE ETMİŞTİ..

Merhum Erbakan Hoca vefatından evvel açıkladığı bir belgeyle 28 Şubat most-modern darbesinin dış bağlantılı olduğunu ispat etmişi. ABD Dış İşleri Bakanı Warren Cristopher’e imzalı kripto Atina, Beyrut, Moskava Büyükelçiliklerine, bir çok misyon şefliklerine ve ABD Ankara Büyük Elçiliğine gönderilmişti.  Bu belge, 28 Şubat’ın dış bağlantılı olduğunun, ABD’nin bizzat iç işbirlikçileri aracılığıyla darbeyi gerçekleştirdiğinin en bariz delilidir. Sanırım bu belge, savcıların elinde var. Belgenin, 28 Şubatın dış bağlantılarını araştırmak noktasında savcılara katkısı büyük olacaktır.
28 Şubat darbesinin dış bağlantısını 10 yıl kadar evvel “Niçin Yargılıyorlar” isimli kitabında Fransa Yüce Konseyinin Türkiye Büyük Mason Locası Üstadı Necip Arıduru’ya yazdığı talimat içerikli mektubu/belgeyi yayınlayarak  Şevki Yılmaz ortaya koymuştu. 

Önemine binaen, ABD Dış İşleri Bakanı Warren Cristopher  imzalı kriptonun maddelerini tekrar sizinle paylaşıp Fransa Yüce Konseyinin belgesine geçmek istiyoruz.
Kripto dört maddeden oluşuyordu. Üç Maddesinde şunlar ifade ediliyordu;

1-   Depertmanlarımız, Türk Hükümetinin milli eğilimlerinden ve Başbakan Erbakan’ın ideolojisinden ilham alarak dış politikayı Batı’dan ayırıp Arap ve Müslüman Dünyasına doğru yeniden yönlendirilmesinden dolayı derin endişe içerisindedir. Kanaatimizce, Türkiye’nin İran, Irak, Libya, Nijerya ve Sudan ile bağlarını kuvvetlendirmek konusunda ki mevcut tutumu, bizim milli menfaatlerimize aykırıdır. (düşmancadır)

2-   Doğru Yol Partisi, Erbakan’ın radikal İslami söylemlerini (taahhütlerini) ılımlılaştırmada başarılı olamadığına göre, kendisinin Refah Partisi ile koalisyonu verimsiz görünmektedir. Biz inanıyoruz ki, Tansu Çiller’in koalisyondan çekilmesi Erbakan’ı düşürür ve ülkeyi  erken genel seçimlere götürür. Sonuç kesin olmamakla birlikte, Refah Partisi büyük bir ihtimalle seçimlerden eskisinden daha güçlü olarak çıkacaktır.

3-   Türkiye, Birleşik Devletlerin Anahtar Stratejik ortağı olarak kalmak mecburiyetindedir ve onun bu pozisyonunu gerçekleştirip sürdürmedeki başarımız, bizim milli menfaatlerimizi doğrudan etkileyecektir. Türk Askeriyesi, bu sonucu elde etmeye doğru daha büyük çaba sarf etmesi için  harekete geçmeye zorlanmalıdır. Bu konuda ki aksiyon planlarınızı ve yorumlarınızı bekliyoruz.

Fransa Yüce Konseyinin Türkiye Büyük Mason Locası Üstadı Necip Arıduru’ya gönderdiği talimat dolu mektup dikkat çekici ve 28 Şubatın perde ardını aralayıcı niteliğe sahip.

Şevki Yılmaz’ın da kitabında yer verdiği belgenin tercümesini aynen aktarıyorum;

 < “ Üstadı bulunduğunuz Türkiye Büyük Mason Locası’nda  meydana gelen skandallar, endişe verici ve talihsiz olaylardır. Büyük Loca’nızda irşad edilmiş bazı masonlar, masonluğun vakarına ve yeminlerine ihanet etmişlerdir. Bu kişiler, en gizli toplantılara kadar bütün faaliyetlerimizi mikro kameralar aracılığıyla kaydetmiş bulunmaktadır; bu affedilmez dikkatsizlik, çok ciddi neticeler doğurmuştur. Mason olmayan milyonlarca kişi eski ve kabul edilmiş İskoç Riti’nin törenlerine ve sırlarına şahit olmuş durumdadır.
Ayrıca tapınaklarınızda başıboş dolaşan bu dönek masonlar, 33’üncü derecede ki kutsal ayin ve törenleri kaydetmişlerdir; bu filmlerin, gerici ve İslamcı bir televizyon kanalı aracılığıyla yayınlanması sonucunda milyonlarca Türk seyircisi, aşağı derecede ki biraderlerimiz tarafından bile bilinmemesi gereken kutsal ayini, ne yazık ki, izlemiştir.

İsrail Yüce Konseyi, bu skandalla ilgili tahkikata başlamıştır. Nizamnamemiz mucibince, konu hakkında tahkikat yapmaya yetkili tek otorite olan İsrail Yüce Konseyi, olayın müsebbiplerini açıklama, gerekli önlemleri alma ve 27 Mart 1997’ye kadar geniş bir tutanak fezlekesi hazırlama görevini bize tevdi etmiştir.  Tebliğ tezkeresinde Refah Partisi yönetiminde ki hükümetin cemiyetimize karşı bir tavır koyduğu belirtiliyor, bizde aynı düşünceyi paylaşıyoruz. Türk hükümeti başlangıçtan itibaren dincilerin zorlamalarına boyun eğmiştir. Bilhassa Refah Partisi ve yöneticileri bir TV vasıtasıyla; masonluk ilkelerine aykırı yayınlara hoşgörü göstermişlerdir. Hükümet localarımıza baskı uygulayarak, adli tahkikat açarak ve polisi arşivimizi aramayla görevlendirerek, düşmanca tavrını belli etmiştir.  Bu baskıyı,  derhal ortadan kaldırmak kaçınılmaz görülmektedir.
Refah Partisinin tutumu kafi derecede açık olduğundan, Fransa Yüce Konseyi ılımlı bir hükümetin teşkil edilmesinin elzem olduğuna hükmetmektedir.  Buna binaen Fransa Yüce Konseyi kardeşçe şunları tavsiye eder;

1-   Türk basınında ki ve ilgili kuruluşlarda ki biraderleri örgütleyin ve Refah Partisi’ni iktidarı bırakmaya mecbur etmek için gerekli diğer bütün tedbirleri alınız.

2-   Refah Partisi’nin itibarının tamamen yok olması ve seçmenlerinin ümidini kaybetmesi ile neticelenecek siyasi bir konjonktür oluşturun.

3-   Her çeşit belgeyi, tutanağı, sirküleri ve riskli mektupları Büyük Sekreterlikten uzak tutun.

4-   Locaların toplantılarını belli bir zamana kadar, alışılmış merkezlerde gerçekleştirmekten kaçının.

5-   Size ikinci bir talimat ulaştırılıncaya kadar müracaat edenler konusunda son derece dikkatli işlemler yapın, aynı yanlışlıklara düşmeyin.

6-   Mason olmayanların ve mason cemiyetinden çıkarılmış eski masonların tapınaklara girişine kesin bir şekilde mani olun.

7-   Masonluğa ihanet etme suçunu işlemiş masonlara karşı tahkikatlara devam edin. Dönekleri, İskoç Riti’nin prensiplerine, adetlerine ve geleneklerine uygun bir şekilde cezalandırın.

8-   Masonluk aleyhinde ki radyo, gazete, televizyon, kitap, dergi  gibi yayınları izleyip bunlara mani olun. Refah Partisi’ne mensup İslamcı basını ekonomik, siyasi ve adli baskı yoluyla görevini yapamaz hale getirin.

9-   Bağımsız Büyük Komitemize bu skandala yol açan belirsizlikle ilgili ayrıntılı bir tutanak fezlekesi  hazırlamakla görevlendirin ve neticeleri Fransa Yüce Konseyi’ne 
bildirin.

14 Şubat 1997 – Fransa Yüce Konseyi- Paul Veysett ” >

Türkiye Büyük Mason Locası Üstadı Arıduru’ya gönderilen mektup bu çarpıcı ifadeleri içeriyordu. Gel gelelim 28 Şubat Soruşturmasına; şuana kadar içeri alınan bir medya mensubu, iş adamı, medya patronu ve mason yok. Hem Merhum Erbakan hocanın açıkladığı belgeden, hem de Şevki Yılmaz’ın kitabında yer verdiği belgeden bahseden yok.
Daha acısı ve garibi şu; Şevki Yılmaz 28 Şubat Soruşturmasıyla ilgili (takip ettiğim kadarıyla) iki açıklama yaptı, ikisinde de kitabında yer verdiği bu belgeden bahsetmedi. Merakım şu; Şevki Yılmaz 28 Şubat Mağduru olarak açılacak davaya müdahil olacak mı ve bu belgeyi mahkemeye sunacak mı?

ERBAKAN KRİPTO İLE  İLGİLİ NE DEMİŞTİ?




Gizli kriptoyu ilk kez kamuoyu ile paylaşan Erbakan, o zaman şu yorumu yapmıştı:

" Ne Planı Bekliyor ? Ankara'daki Amerikan Elçisi, Askeri ihtilali Nasıl planlayacak? Askeri ihtilal yapın, Başka Çaremiz yok diyor. 
İşte kripto. 
En gizli tabiriyle bütün önemli Büyük elçilere gönderilmiş ve  Türkiye nasıl yöneltiliyor, apaçık bir şekilde görüyorsunuz. Neden böyle bir yola saptılar? 
Çünkü, Refah Partisi, onların tahmin ettiklerinin üzerinde bir efor ve başarı gösterdi. Onlar 350 sene dolar ve piramitle, dünyaya Hâkim olmuşlardı " dedi. 

 İLGİLİ HABERLER:

http://bmajans.blogspot.com.tr/2012/12/ak-partinin-temeli-1996da-washingtonda.html

**********


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder