23 Şubat 2016 Salı

Temizlemezsen Seni de Temizleriz,


Temizlemezsen Seni de Temizleriz,



Bülent ESİNOĞLU  
27 Ekim 2009



Kürt Açılımı halkın muhalefeti ile karşılaşınca, operasyonu yapanlar aldıkları talimatı zamanında yerine getirmek için yeni gayret içine girdiler.

Bu telaş ve acele Gül’ün Belgrat ziyareti sırasında gündeme gelmiş. Vakit Gazetesi yazarı Serdar Arseven’e, “bu iş bu sene bitmeli” demiş.

Arseven’in Gül ile özel söyleşisinden Arseven’in anladığı Şu; Açılımı tıkandığı noktaya kadar götürme ve o noktada tıkanıklığı seri operasyonlarla açarak devam ettirme kararlılığı hat safhada.

(İfade düşüklüğü kendisine ait)

Arseven’in yazısı sanki, Islak İmza Operasyonunu anlatır gibi.

Amerika’nın Büyük Ortadoğu Projesinin ana maksadı; Türk Ordusunu Irak’ın kuzeyinde kurulan oluşuma hami yapmaktır. Şimdi halk muhalefeti dolayısı ile Kürt Açılımına bir süre ara vermek zorunda kaldılar.

Verilen bu arayı iki şekilde değerlendirmek istiyorlar:

Birincisi, Irak’ın kuzeyinde meydana gelen oluşum ile ekonomik entegrasyonu tamamlamak. Yani federasyon hazırlığının ekonomik ayağını oluşturmak.

İkincisi ve daha önemlisi de şudur. Amerika, Türk Ordusunu kendisi açısından edilgen bulmaktadır. Türk Ordusundan daha fazla şey beklemektedir. Daha da açarsak, Kürt Açılımına Ordunun sessiz kalmasını yeterli görmemektedir. Doğrudan müdahale etmesini, duruma hâkim olmasını ve AKP iktidarına (daha doğrusu kendisine) tam hizmet yapmasını istemektedir.

Bunu gerçekleştirmek için yeni bir Islak İmza Operasyonu başlatılmıştır. Bu operasyonun amacı komuta kademesinin içindeki bazı Kemalistlerin temizlenmesidir. Bunun için operasyonun başlangıçta şu şekilde işletilmesi istenmektedir.

Başbuğ’a baskı yaparak, Kemalistleri Başbuğ eli ile tasfiye ettirmek. Daha sonra yalnızlaşan Başbuğ’u uzaklaştırmak.

Yok eğer Başbuğ kadrosuna sahip çıkarsa, bu durumda doğrudan Başbuğ’un kellesini almak.

Yani “ Temizlemezsen Seni de Temizleriz ” denmektedir.

Bu durum, derin bir hesaplaşmanın içinde olduğumuzu göstermektedir. Hayırhah tutumlar alarak Amerikan operasyonlarına karşı durulamayacağını milli kuvvetler anlamalıdır.

Stratejik bulanıklık, taktik unsurlar ile giderilemez.


Bülent ESİNOĞLU 
27 Ekim 2009


http://www.dunya48.com/bulent-esnoglu/702--buelent-esnolu-temizlemezsen-seni-de-temizleriz-

.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder