19 Şubat 2016 Cuma

" UÇARKEN TAKLA ATAN GÜVERCİN "




" UÇARKEN TAKLA ATAN GÜVERCİN "




serdar-ant.blogspot.com
2 Kasım 2009



Baskın Oran, profesyonel bir siyasetçi olmamasına rağmen, Türk siyasal yaşamının renkli şahsiyetlerinden biri"¦ Son yıllarda türeyen, kendini " Özgürlükçü ", " Solcu ", " Anti-faşist " gibi etiketlerle sunan, ulusallıkla ilgili her şeyi neredeyse bir küfür gibi gören, gerçek karakterini ve niyetini "demokrasi" ve "insan hakları" maskesi ardında gözlerden saklamaya çalışan "turuncu aydınlar" takımının tipik örneklerinden"¦ Akademisyen kimliği yanında, çeşitli gazete ve dergilerde yazdığı yazılarla da tanınıyor. Sık sık televizyon ekranlarında görünüyor, kendi deyimiyle " Ezber Bozuyor "! Azınlıklar konusundaki uzmanlığı nın sağladığı birikime dayanarak, Cumhuriyet"in nitelikleri ve üniter ulus-devlet yapısı Baskın Oran"ın hedef tahtasında"¦ İnsan hakları, demokrasi, özgürlük gibi kavramlar muhteremin dilinden düşmüyor.  

.../...

Örneğin Baskın Oran, bu atılan taklaların en güzel örneklerinden birini 26 Haziran 2004 tarihinde Birgün gazetesinde yayınlanan "Çifte Veda" başlıklı yazısında veriyor:

"Küreselleşme döneminde Emperyalizm yapamazsın"¦ Emperyalizm bir Küreselleşme biçimidir, ama Küreselleşme Emperyalizm değildir. Emperyalizm olması için mutlaka askerî işgal gerekir. Aksi halde önüne gelen her şeye Emperyalizm damgası vurabilirsin ki, Emperyalizm kavramını ayağa düşürüp anlamsızlaştırmaktan başka işe yaramaz."

Küreselleşmeyi millete sevimli gösterebilmek için atılan bu taklaların anlamsızlığını tartışmayacağız. Ama "değerli" profesörümüzün bu konuda "2000 öncesi dönem"de ne gibi görüşlere sahip olduğunu anımsatmak aydınlatıcı olacaktır. Aydınlık dergisinin 4 Mart 1995 tarihli 402. sayısında yayınlanan "İnsan hakları zararlı mı?" başlıklı yazısında söylenenlere kulak verelim şimdi:

  '' İnsan Hakları Batı " nın iç dinamiğinin yüzyıllardır işleyerek ürettiği güzel bir ürün. Bu bir gerçek"¦ Bununla birlikte insan haklarının globalleşme süreci Batı tarafından az gelişmiş ülkelerde "˜devleti dört bir yandan kuşatmak" için kullanıldığı da bir başka gerçek. Peki, güzel bir şey, çirkin bir şey tarafından üretilmişse ne yapacaksınız? 

Globalleşme demek, Batı"nın kendi değerlerini bütün dünyaya kabul ettirmesi demek. Peki, Batı"nın değerleri ne demek? İki şey demek: ekonomik bakımdan kapitalizm ve siyasal bakımdan da insan hakları"¦ Zaten Batı da fakir ülkeleri bu iki cepheden sıkıştırıyor. 

 "İnsan hakları Batı tarafından eskiden beri içişlerine müdahale için kullanılıyor. Bu doğru"¦ İnsan hakları, globalleşmenin çirkinliğini örtmek için de kullanılıyor, bu da doğru. Ama sen adam ol da, Batı"ya bu fırsatları vermemek için ülkende insan hakları sorunu bırakma."

1995"te "globalleşmenin çirkinliği"nden bahsedip "globalleşme demek, Batı"nın kendi değerlerini bütün dünyaya kabul ettirmesi demektir" diyen ve "İnsan hakları Batı tarafından eskiden beri içişlerine müdahale için kullanılıyor" görüşünü savunanların, bundan yaklaşık 10 yıl sonra küreselleşmeyi emperyalizmden farklı göstermek için ıkınıp sıkınıp, takla üstüne takla atmalarını bilmem ki şimdi nasıl yorumlamalı?

Yatıp kalkıp "Ezber Bozmak" konusunda ahkâm kesen " Taklacı Güvercinlerin", kendi ezberlerini nasıl bozdukları ortada değil mi?

Yazının detayları,

serdar-ant.blogspot.com


http://toplumsalbilinc.org/forum/index.php?topic=17187.0

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder