12 Kasım 2015 Perşembe

HALKIN ORTAK COŞKUSU...



HALKIN ORTAK COŞKUSU...






HALKIN ORTAK COŞKUSU...



Prof. Dr. Erol MANİSALI

Türkiye-AB tartışmasında gerçekler yavaş yavaş ortaya çıkıyor.

Türkiye-AB ilişkileri uzun yıllardan beri "kapalı devre" yürütülmekteydi. Mecliste, hükümetlerde, sendikalarda tartışılmıyordu. Halkımız ne olup bittiğinin farkında değildi.
Medya tarafından halka genellikle "yanlış ve eksik bilgi" veriliyordu. Siyasiler oy hesabı içinde, "doğruyu söyleme cesaretini gösteremiyorlardı."
Meseyi görüp de gerçekleri halka duyurmak isteyen uzmanların ve aydınların sesleri "özellikle kısılıyordu" Halkın gerçekleri görmesi engellenmekteydi. Türkiye'nin "demokrasiye evet sömürüye hayır" politikasına girmesi engelleniyordu.
İlişkiler sadece "Kopenhag kriterlerine odaklanmış", bu ölçülere uyulunca AB'nin Türkiye'yi tam üye yapacağı yalanı söyleniyordu. Bazı siyasilerin, bazı bürokratların, bazı büyük sermaye çevrelerinin bölücülerin İslamı siyasallaştırmak isteyenlerin bu yalanın sürdürülmesinde kendilerine göre hesapları vardı.
Bu çevrelerin "etrafına" bazı yazarlar ve öğretim görevleri çöreklenmişlerdir. Belgeli tanımı ile, "Brüksel temsilcilerine fena halde ihtiyacı olanlar da" bilinen isimlerdir...


http://www.mudafaai-hukuk.com.tr/arsiv/nisan02_03.html



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder