20 Ağustos 2016 Cumartesi

AKP, PKK İşbirliği




AKP, PKK İşbirliği


AKP, PKK işbirliği,

AKP’nin Anayasa değişikliği Paketi’nin Meclis’te tartışılması sırasında ortaya çıkan saflaşma, hem Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu, hem de önümüzdeki tehlikeyi gözler önüne seriyor.
BDP, başka bir ifadeyle PKK, parti kapatmayı olanaksız hale getiren yasa görüşülürken 330’un altında kalma riski ortaya çıkınca AKP’den 
gelen talep üzerine hemen devreye girdi.
Önce iki, ardından beş oya ihtiyaç olduğu söylendi BDP’ye. 
Talep hemen karşılandı. 
5 BDP milletvekili salona girdi ve “ Evet ” oyunu kullandı. 
Dolaysıyla BDP’nin daha önce açıklamış olduğu, değişiklik paketini desteklemeyecekleri yönündeki açıklamaların, sadece “ Politika İcabı ” 
olduğu ortaya çıktı.

AÇIKLAMALAR - İTİRAFLAR,

Nitekim üç BDP’li ayrı ayrı, Partilerin katılmasına ilişkin değişiklik maddesinin görüşülmesinden hemen sonra görüşlerini açıkladılar.
Bunlardan özellikle Ufuk Uras’ın yapmış olduğu açıklama ibret vericidir ve son derece açıklayıcıdır. 
Ufuk Uras, beş BDP’linin oy kullanmış olmasının vermiş olduğu mesaj ile yetinmedi. 
Ayrıca basın toplantısı düzenledi ve şunları söyledi:
"Paketin 330'un altında kalması, Ergenekon'un zaferi olur. Ben, Parti grubunun ' Oylamalara katılmayalım ' yönündeki eğilimine uyuyorum ama bir risk görürsem, oylamalara katılmama kararımı gözden geçiririm. Bir yandan da, AKP'den taleplerimizle ilgili bir jest bekliyorum."
Parti’nin Şanlıurfa milletvekili İbrahim Bilici, “330'un altında kalınmasından aklıselim sahibi hiç kimse mutlu olmaz." dedi.
Şırnak milletvekili Hasip Kaplan ise, kendilerine düşen görevi, “ veciz ” sözlerle açıkladı: " Acil kan ihtiyacı olduğu zaman devreye gireriz."
Bu açıklamalar ek bir söz söylemeye gerek bırakmıyor.

GERÇEK SAHİP,

AKP ile PKK Anayasa değişikliği meselesinde kolkola vermişlerdir. BDP’nin, daha görüşmeler başlamadan seçim barajı ve bazı başka konularda taleplerinin karşılanmaması durumunda Paket’e destek vermeyeceklerini açıklaması, bu Parti’nin gerçek görüşünü ifade etmiyor.
Gerçekte PKK, AKP’nin değişiklik paketini kayıtsız şartsız desteklemektedir.
Bu tutum, her şeyden önce Paket’in gerçek sahibinin kim olduğunu gözler önüne sermektedir.
Paket’in gerçek sahibi Amerika’dır. Sonuç olarak Ulusal Devlete son darbeyi vurmaya hazırlanan ABD açısından AKP’nin paketi, Cumhuriyet’in hala direnen iki mevzisinin, Ordu’nun ve Yüksek Yargının ele geçirilmesidir.
AKP’nin Paketi’nin hedefe ulaşması demek, Ordu ve Yüksek Yargı mevzilerinin düşmesi demektir.
Etnik milliyetçi hedeflerine ulaşmanın biricik yolu olarak ABD ile beraber hareket etmeyi gören PKK’nın, bu durumda ABD’nin duruşundan farklı bir tavır alması düşünülemez.
Nitekim PKK, 1991’den bu yana, yani ABD’nin Birinci Körfez Savaşı ardından Bölge’ye yerleşmesinden sonra esas olarak bu ülkeyle uyumlu hareket etmiştir.

ELE GEÇMEZ FIRSAT,

İkinci olarak Değişiklik Paketi; her şeyi bir yana bırakalım, PKK için gerçekten ele geçmez bir fırsat sunmaktadır:
Türkiye’nin ulusal bağımsızlıktan ve Cumhuriyet’ten yana güçlerine karşı sürdürülmekte olan büyük saldırı, Batı Destekli Bölücülüğe karşı 
Türkiye Cumhuriyet’inin kendini savunma yeteneğinin baltalanmasından başka anlama gelmez.
Üzerinde şüphe olmayan gerçek şudur: Türk Ordusu’na ve Türkiye’nin yurtseverlerine karşı sürdürülen Ergenekon tertibi, Türk Ordusu’nun savaş yeteneğine küçümsenmeyecek bir darbe vurmuştur.
Haklarında hergün aleyhte propaganda yapılan; “ Rüşvet ”, “ Uyuşturucu ”, “ Masum sivillere yönelik sabotaj eylemleri ”, “ Üstlerine Suikast ”  ve “PKK ile işbirliği yaparak Mehmetçiği şehit etme” gibi suçlamaların, bombardıman biçiminde sürekli olarak propaganda edildiği koşullarda Ordu, elbette yıpranacaktır.

Amaçlanan da budur. Son kamuoyu yoklamalarında, en güvenilir kurum olan Orduya olan güven istikrarlı bir şekilde aşağı düşmektedir.

İşte şimdi AKP, Anayasa değişiklik paketiyle bu operasyonu, daha da ileri götürmek istemektedir. PKK’nın bu tablodan memnuniyet duyması doğaldır. Sunulan desteğin açıklaması budur.

MİLLETİN BEKLENTİSİ,

2003 yılında yapılan tezkere oylamasında yüze yakın AKP milletvekili, “ Hayır ” oyu vererek tarihi bir görev yerine getirmişlerdi. 
Bu “Hayır” oyları sayesinde Amerikan Askeri, Irak’a saldırıda Türkiye topraklarını kullanamadı.
O gün “ Hayır ” oyu veren AKP milletvekilleri milletimizin arzularına uygun hareket ettiler.
Önümüzdeki hafta Anayasa değişiklik paketi için ikinci tur oylamalar yapılacak. Milletimizin beklentisi AKP milletvekillerinin 2003 yılındaki onurlu duruşlarını tekrarlamasıdır.

Haçlı İrtica ve Batı destekli bölücülük kolkola vermiş, ABD emperyalizmin komutasında Türkiye’ye karşı saldırıya geçmiştir.
Bu saldırıya, Parti ayrımı gözetmeksizin bütün milletvekillerinin birleşmesi milletimizin arzusudur.


AKP, PKK İşbirliği 
Mehmet Bedri Gültekin 

30 Nisan 2010

KAYNAK ;

http://gizlibelgekalmayacak.blogcu.com/akp-pkk-isbirligi/7741708

****

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder