1 Mayıs 2015 Cuma

PKK ADINI DEĞİŞTİRDİ..




PKK  ADINI DEĞİŞTİRDİ..

PKK VIII. Kongresi'nde  Siyasallaşma Kararları

Türkiye’de binlerce cana mal olan terör örgütü PKK’nın adı artık tarihe karıştı. Terör örgütünün bir süredir devam eden 8. Kongre çalışmaları tamamlanarak yeni dönemde izleyeceği stratejiye uygun kararlar alındı.

Terör örgütü PKK’nın bir süredir Kuzey Irak’ın değişik noktalarında devam eden 8. Kongre çalışmaları tamamlandı. Kongre çalışmalarının her anında örgütün Avrupa Sorumlusu Rıza Altun aracılığıyla bazı Avrupa ülkeleriyle yapılan temaslar sonucu yeni kararlar belirlendi.

PKK faaliyetlerini artık “Halkların Özgürlük Partisi” adıyla sürdürecek. Örgütün silahlı güçlerinin adı ise “Milli Savunma Gücü” olarak değiştirildi.

Alınan kararlar arasında PKK’nın silah bırakmaya hazır olduğu, Abdullah Öcalan hariç tüm PKK’lılara genel af ilan edilmesi talebi de bulunuyor. Örgüt, Öcalan için sadece cezaevi koşullarının iyileştirilmesi ve başka cezaevine nakledilmesi yönünde politika yürütecek.
PKK kongresinde ayrıca Irak, İran ve Suriye’de yeni partiler kurulması kararlaştırıldı.
       
KÜRDİSTAN İSMİ KULLANILMAYACAK

Kürdistan kelimesinin mümkün olduğunca kullanılmaması, kullanıldığında ise sadece coğrafi bir anlamı içerecek şekilde kullanılması benimsendi.
       
ÖCALAN’IN İDAMI SAVAŞ NEDENİ

Kararlar arasında, terörist Abdulah Öcalan’ın idamının savaş nedeni sayılacağı, PKK başkanlık konseyi ve parti meclisi üye sayısının 10 kişi daha arttırılması, Avrupa ve Türkiye’de yeni bir örgütlenmeye gidilmesi de bulunuyor. Avrupa ülkelerini en az rahatsız edecek düzeyde faaliyet yürütülmesi de kararlar arasında yer alıyor.

Kongreye, Asala, Taşnak ve Asuristan Kurtuluş Ordusu temsilcilerinin de katıldığı belirlendi. Söz konusu kararların son anda bir aksilik çıkmazsa bu hafta sonu ya da gelecek hafta başında kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

PKK, Kuzey Irak’ta Parti Kurdu

8. Kongresi'nde ismini “Halkların Özgürlük Partisi” olarak değiştiren terör örgütü PKK, Kuzey Irak’ta da başka bir parti kurdu.

Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği ile Irak Kürdistan Demokratik Partisi’ne alternatif olarak kurulan yeni partinin adı "Kürdistan Demokratik Çözüm Partisi"olarak belirlendi.

Güvenlik birimlerine gelen bilgilere göre, bir süre önce çalışmalarını tamamladığı 8’inci kongrede yeni ismini Halkların Özgürlük Partisi olarak değiştiren PKK, İran, Irak ve Suriye’de de yeni partiler kurma kararını yürürlüğü koydu. Bu kararın ilk adımı olarak Irak’ın kuzeyinde faaliyette bulunacak yeni parti kuruldu. Artık Kuzey Irak’ta Talabani lideliğindeki Kürdistan Yurtseverler Birliği ile Barzani Liderliğindeki Kürdistan Demokratik Partisi’ne alternatif bir parti daha ortaya çıktı. PKK tarafından kurulan bu partinin ismi “Kürdistan Demokratik Çözüm Partisi” olarak belirlendi.


Terör örgütü böylelikle isminden çıkardığı Kürdistan kelimesini Irak’ta kurduğu partiye vermiş oldu. Türk güvenlik birimlerince gelişmelerle ilgili olarak hazırlanan raporlarda, PKK’nın bu yeni adımla Kuzey Irak’ta KDP ve KYB’ye alternatif üçüncü bir güç oluşturmaya çalıştığı vurgulandı. Kürdistan Demokratik Çözüm Partisi’nin silahlı unsurlarının bulunacağı ancak PKK ile bağlantısının gizli tutulacağı belirlendi. Güvenlik çevreleri, yakın zamanda PKK’nın İran ve Suriye’deki partilerinin de kurulmasının beklendiğini belirtiyor.



Kaynak : NTV-MSNBC, 26 Mart 2002

http://www.angelfire.com/dc/arastirma/tw033-31.htm

..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder