Jitem’in Kuruluşu ve Kürt Tetikçileri 2.
.
JİTEM’ci Albay’dan ŞOK itiraf!
Daha önce ortaya çıkan ses kaydında JİTEM’le ilgili gerçekleri açıklayan veİstanbulAdliyesi’ne giderek savcılara bilgi veren emekli Albay Arif Doğan’a ait bir ses kaydı daha ortaya çıktı. Arif Doğan,videopaylaşım sitesi dailymotion.com’da yayınlanan ses kaydında, Hanefi Avcı’yı JİTEM’etransferettiklerini itiraf ediyor. Anlatılanlar ise bunlarla sınırlı değil…
Asker aleni savaşır JİTEM gizli savaşır
“Ben her şeyi bilmek mecburiyetinde olan bir insanım. Çünkü biz askeri literatür içerisinde yapmıyoruz. Bizim yaptığımız çok tehlikeli. Asker cephede aleni savaşır. Biz gizli savaşıyoruz.”
Hizbullah’ı jandarma olarak biz kurduk
“Yav kontrhizbul olarak o kuruldu PKK’ye karşı. Hüseyin Velioğlu’ydu başındaki. Hizbullah’ı biz kurduk zaten. O Hizbullah değildi onun adı Kontrhizbul’du. Kontrhizbul’du ondan sonra Hizbullah’a dönüştü. Emniyet bir operasyon yaptı Kavacık’ta. Onu öldürüp atmışlar.”
Veli Küçük ile ortak şirketleri vardı
“İşte o şey vardı ö… Hasan vardı. Milletvekili oldu ya şimdi. İstanbul emniyet müdürüydü ö… Hasan. O vali vardı bir tane neydi onun adı. O beraber istifa edip ayrıldılar ya. Veli Küçük’ün ortağıydı o. Güvenlik şirketinde ortaklardı onlar.
Jandarma istihbarat grup komutanlığını da JİTEM’i de ben kurdum
“Ben JİTEM’den önce, jandarma istihbarat grup komutanlığını kurdum. Şimdi ben o birinci üniteyi oluştururken bak iki tane diyorum. İkisinin de kurucusu benim.”
Güneydoğu’da çalışacak istihbarat elemanı ararken bir sene geçti
“Ben doğuya gittim. Bir sene istihbarat o…., istihbarat o…. mücadele ettim. Acaba hangisi istihbarat elemanı olur hangisi olamayacak.”
Aynı adam MİT’e, JİTEM’e, Emniyet’e aynı bilgiyi veriyordu
“Bir duyum var. JİTEM, emniyet ve MİT oturuyoruz. Lan bakıyorum bende aynı duyum, karşıda da aynı duyum, öbür tarafta da. Demek ki, bir o… ç…, üçümüze satmış bunu. Öyle ya herkeste bir birinden gizliyor elemanı. Her şeyin bir biri ile ilgisi oldu.”
MİT bölge başkanı Hanefi Avcı’yı tavsiye etti
“Mit bölge başkanı Galip Tuğcu’ydu. Çok mükemmel bir insandı. Oturuyoruz bir gün dedim ki. Galip bey vatan elden gidiyor. Bayrak elden gidiyor millet elden gidiyor ve toprak gidiyor. İstihbarat canlı insan demektir. Yani gezecek, görecek, yaşayacak, değerlendirecek ve bir şeyi tatbik edecek, ondan sonra sistemi belirleyecek. Diyecekki ben bunu yaptım ama burada yanlış yapmışım. Sistemde olamaz diyecek. Burda emniyetin temsilcisi var. Hanefi Avcı. Ben çağırırsam gelmez efendim.”
Hanefi Avcı’yı JİTEM’e transfer ettik, arşivde vardır
“İyi bir istihbaratçı, Hanefi Avcı, çok iyi. Çağırırım onu. JİTEM’e transfer ettik. Operatif olarak JİTEM’e geçti. Anlatabildim mi? Hiç kim seninde aklı ermiyordu. Çatışmaya falanda giriyorduk. Arşivde vardır o. Evet var onunda arşivi. Yok desek de var.”
Ersever’i Veli Küçük mü öldürttü!
Tanık Özdemir, bu konuyu da eski PKK terör örgütü itirafçısı olan, JİTEM için görev yapan ve Hayrettin Ertekin’in yanında çalışan Adil Timurtaş’tan duyduğunu söyledi.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Ergenekon davasında tanık Emrah Özdemir, tutuklu sanıkların duruşma salonundan çıkarılmasından sonra gizli tanık odasından ifade vermeye başladı. Orjinal sesinin ve görüntüsünün bozulmadan duruşma salonuna yansıtıldığı tanık Özdemir ifade verdiği sırada tutuksuz sanık Hayrettin Ertekin ile ilgili iddialarda da bulunduğu için Ertekin’in duruşma salonunda bulunmasına izin verildi. Daha sonra da başka bir cinayet davasından hükümlü bulunan Emrah Özdemir’in ifadesinin alınmasına geçildi.
Tanık sıfatıyla mahkemede ifade vermek istediğine dair dilekçe vermesinin ardından ölümle tehdit edildiğini belirten Emrah Özdemir’in Malatya’da geçtiğimiz ay Kazım Çillioğlu ve Rıdvan Özden’in öldürülmesi hakkında verdiği ifade okundu. Bu sırada ifadesinde geçen olaylarla ilgili net tanıklığı olup olmadığı sorulan tanık, “Ben bire bir olaylara tanık olmadım. Babam kumarhaneler kralı olarak tanınan Ömer Lütfü Topal’ın şoförüydü. O nedenle çok ortama girip çıktım. Ömer Lütfi Topal’ın yanına sık sık gelip gitmesi nedeniyle tanıdığım ve samimi olduğumuz, benden önce Ergenekon davasında tanıklık da yapan Adil Timurtaş ağabeyden duydum bunları. Ancak burada duyduklarımı değil gördüklerimi anlatmak istiyorum.” dedi.
Tanık olmak istediğine dair dilekçe vermesinin ardından tehdit edildiğini de iddia eden tanık, “Hasan Atilla Uğur ile hastanede karşılaştık. Cezaevinde komutanlara hayli toleranslı davranılıyor. Silivri 1 Nolu Cezaevi’nde görevli infaz koruma memurları tarafından bana onlar aracılığıyla para ve haber getiriliyor. Bir ay önce bin lira, bir hafta önce de 500 lira para geldi. Bu para ifade vermemem içindi. Ayrıca avukat Zeynep Küçük de para vermiş. Ben cezaevi savcısına şikayette bulundum. Bugün yarın soruşturma başlar. Veli Küçük, Hayrettin Ertekin, Hasan Atilla Uğur ve Sedat Peker ağabey aracılığıyla uyardılar. Sedat Peker ile sürekli zaten mektuplaşıyoruz. Benden gencim, cahillik ettim şeklinde ifadelerle dilekçemi geri çekmemi istediler. Hayrettin Ertekin’in, Sedat Peker’i hiç tanımadığı şeklinde ifade verdiğini duydum. Oysa çok iyi tanır, ofisine sürekli gelir giderdi.” şeklinde konuştu. Savcı Pekgüzel, tanığa “Zeynep Küçük’ü görseniz tanır mısınız” diye sordu. Tanık, “Hayır” cevabını verdi.
Tanık Özdemir, Adil Timurtaş’ın da aralarında bulunduğu bazı PKK terör örgütü itirafçısı olan ve sonradan JİTEM’ci olan kişilerin, Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Hayrettin Ertekin’in yanında çalıştıklarını söyledi. Timurtaş’ın, gittiği her yere kendisini de beraberinde götürdüğünü belirten Özdemir, Ergenekon davasının tutuklu sanıkları Veli Küçük, Muzaffer Tekin, Kemal Kerinçsiz ve Sedat Peker ile tutuksuz sanık Arif Doğan’ı da Timurtaş’la gidip geldiği yerlerde tanıdığını kaydetti. Küçük, Tekin, Kerinçsiz ve Peker’in Ataşehir’de Sahan Restoran ile Süreyyapaşa Sineması ve patrikhanede toplantı yaptıklarını söyledi. Özdemir, Süreyyapaşa Sineması’ndaki sinema izler gibi yapılan başka bir toplantıda da bu isimlerden farklı olarak Hayrettin Ertekin’in de katıldığını ifade etti.
Bu toplantılarda “Olayın değişmesi lazım. Her yeri Fethullahçılar ele geçirdi. Eskiden her istediğimizi yapıyorduk. Yine söz sahibi olmamız için kaos ortamı oluşturmak gerekiyor…” şeklinde konuşmalar geçtiğini belirten Özdemir, “Ayrıca Orhan Pamuk, Ahmet Türk ve Osman Baydemir’in öldürülmesi gerektiğinden bahsediyorlardı.” diye konuştu. Araçlarına kurşun geçirmez cam takmaktan bahsettiklerini belirten tanık Özdemir, “Rahmetli Kuddusi Okkır ile birlikte çeşitli illerde kongreler yapacaklarmış. Yavuz Ataç’ın isminden çok bahsediyorlardı. Veli Küçük ile Korkut Eken arasındaki kırgınlığı çözebilecek kişinin Ataç olduğunu söylüyorlardı.” sözlerini kaydetti.
Susurluk kazası olduğunda Veli Küçük paşanın, Drej Ali lakaplı Ali Yasak’ı olay yerine gönderdiklerinin de bu konuşmalarda geçtiğini anlatan Özdemir, Çatlı’nın aslında kazada ölmediği, Veli Paşa tarafından öldürüldüğü, araçta bulunan evrakların ve çantanın Ali Yasak tarafından alındığından bahsettiklerini söyledi.
Tanık Özdemir, daha sonra da sanık Hayrettin Ertekin’in resmi ve gayriresmi çok büyük mal varlığı olduğunu belirtti. Özdemir, bu mal varlığının da kuyumculukla elde edilemeyecek bir varlık olduğunu söyledi.
Ertekin’e GATA’dan zaman zaman komutan misafirler geldiğini ifade eden tanık Özdemir, “Genelkurmay Başkanı olmadan önce İlker Başbuğ ve Ergin Saygun’un kendilerine nasıl yardım edebileceklerini konuşuyorlardı. Konuşmalarında Yaşar Büyükanıt’tan çok konuşurlardı.” dedi.
JİTEM’in Arif Doğan ve Cem Ersever tarafından kurulduğunu Arif Doğan’dan duyduğunu aktaran Özdemir, “Cem Ersever, Veli Küçük’ün talimatıyla öldürüldü. JİTEM’deki anlaşmazlık yüzünden öldürüldü. Cem Ersever kendi kadrosunu kurmak istedi. Ben bu beyanları Adil Timurtaş’tan duydum.” şeklinde konuştu.
Ergenekon’da Müebbet Alan İsimler!
6 yıldır devam eden Ergenekon Davası’nda karar açıklandı. Gazeteci Tuncay Özkan, Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un da aralarında bulunduğu 18 kişi müebbet hapis cezası aldı.
6 yıldır devam eden Ergenekon Davas’ında aralarında gazeteci ve yüksek rütbeli askerlerlerin bulunduğu 18 kişi müebbet hapis cezası aldı.
İşte müebbet alan isimler…
1- Alparslan Aslan 2 defa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı.
2- Emekli Orgeneral Şener Eruygur müebbet hapis cezası aldı.
3- Orgeneral Mehmet Eröz müebbet hapis cezası aldı.
4- Emekli Albay Fikri Karadağ ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı.
5- Metal-İş eski başkanı Mustafa Özbek müebbet hapis cezası aldı.
6- Sevgi Erenerol müebbet hapis cezası aldı.
7- Kemal Kerinçsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı.
8- Emekli Orgeneral Nusret Taşdelen müebbet hapis cezası aldı.
9- Emekli Orgeneral Hasan Iğsız müebbet hapis cezası aldı.
10- Dursun Ali Özoğlu müebbet hapis cezası aldı.
11- Fuat Selvi Müebbet hapis cezası aldı.
12- Hasan Ataman ıldırım ağırlaştırılmış müebbet cezası aldı.
13- Albay Dursun Çiçek ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı.
14- Emekli Tuğgeneral Veli Küçük iki kez müebbet hapis cezasının yanında 99 yıl hapis cezası verildi.
15- Doğu Perinçek ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı.
16- Gazeteci Tuncay Özkan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı.
17- Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ müebbet hapis cezası aldı. (Cezası: Darbeye teşebbüs)
18- Yüzbaşı Muzaffer Tekin 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı.
BAŞBUĞ’UN SUÇU HÜKÜMETİ ORTADAN KALDIRMAYA TEŞEBBÜS
Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ darbeye teşebbüsten hapis cezası aldı.
Başbuğ’un suçu; Örgüt faaliyeti çerçevesinde cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek…
Başbuğ’un suçu; Örgüt faaliyeti çerçevesinde cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek…
BAŞBUĞ SALONU TERKETTİ
İlker Başbuğ, karar okunduktan sonra tepki göstererek salonu terketti.
ÖZKAN’A AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBETİN YANINDA 15 YIL
Gazeteci Tuncay Özkan’a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının yanında başka suçlardan dolayı da 15 yıl hapis cezası verildi.
VELİ KÜÇÜK’E 2 KEZ MÜEBBETİN YANINDA 99 YIL
Emekli Tuğgeneral Veli Küçük iki kez müebbet hapis cezasının yanında 99 yıl hapis cezası verildi.
http://www.ymmd.org/jitemci-albaydan-sok-itiraf/
.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder