21 Mart 2017 Salı

Duyun Bu Sesi Ne Avrupaymış be..!! Çamaşırlar koktu. tüh.



Duyun Bu Sesi
Ne Avrupaymış be..!!  Çamaşırlar koktu. tüh.

16/10/2006 
(3701 kişi okudu)

Almanya'dayım. Bir şeyi çok net bir kez daha anlıyorum; gazeteci olmak masa başında yazı yazıp, grafik yapmak değil. Burada yaşayan, yıllarca modern Almanya'nın ayağa kalkmasında ter döken vatandaşlarımızın dertleri çok büyük. Her fırsatta Türkiye'ye akıl veren Avrupa, Almanya'nın Türklere karşı giriştiği ve Alman bakanlar tarafından dile getirilen 'en iyi entegrasyon asimilasyondur' tezine karşı sessiz.
Peki neler oluyor Almanya'da ? Nedir Köln'de bize aktarılanlar?
Elimde buradaki Türk vatandaşları ve Avrupa Demokrasi Vakfı tarafından hazırlanmış üç dosya var. Hepsini sizlere aktarmak mümkün değil. Bazı
bölümleri paylaşacağım. 

1- Vatandaşlarımızın bize söylediği ve yazılı olarak verdiği bilgiye göre; Avrupa Birliği'nde, Türkiye'ye yönelik 'insan hakları ihlal ediliyor' açıklamaları devam ederken, özellikle Almanya çok tehlikeli ve 'insanın en temel hakkını' elinden alan bir uygulama yapmaya başladı. Bazı okullarda ders aralarında ve okul bahçesinde 'anadilde konuşma yasağı' yürürlüğe
kondu ve özellikle Türk öğrencilere yönelik sert tedbirler alınmaya başlandı.
2- Hessen eyaletinin Ditzenbach kasabasında bu karar yerel meclis gündemine alındı ve görüşmeler sonucu meclisten geçerek resmileşti.
3- Türk çocuklarına anlamsız testler uygulanmaya başlandı ve birçok yerde çocuklarımız 'sonderchule'lere ve benzeri okullara zorla yönlendirildi.
4- Almanya'da Türkçe dersleri sistemli bir şekilde kaldırılmaya başlandı ve maalesef Türk hükümeti bu konuda hiçbir açıklama dahi yapmadı.
5- Almanya'nın bazı bölgelerinde öğrencilere yönelik Türkçe konuşma yasağı devam ederken, Hollanda'da parlamentoya sokakta yabancı dil konuşulması ile ilgili bir teklif verildi. Bu teklifin bir bölümü özellikle Türkçeye ayrıldı.
6- Okullardaki Türk olmayan Müslümanlar bahane edilerek, Türk öğrencilere kendi dilinde din eğitimi alma şansı hâlâ verilmedi. Köln'de konuştuğum vatandaşlarımız Almanca verilen din dersinin anlamsız olduğunu ve hiçbir işe yaramadığı gibi bu konuda boşlukta kalan çocuklarının Almanya'da yerleşik tarikatların tuzağına daha kolay düştüğünü söylediler.
7-Almanya Başbakanı Merkel, Türkiye seyahati sırasında hükümet yetkililerine 'aile birleşmeleri için Almanya'ya gelecek olanları Türkiye'de kursa ve imtihana tabi tutalım' teklifinde bulundu. Bu anlamsız teklife maalesef Türk hükümeti detayını dahi düşünmeden 'evet' dedi.
8- İslami terör söylemi içinde Almanya'daki Müslümanların kullandığı ibadethanalere kamera yerleştirileceği konuşulmaya başladı. Bu konu ile
ilgili Alman içişleri bakanlığı bünyesinde araştırma yapan Türk dernekleri, çalışmaların proje bazında başladığını öğrendiler.
9- Hollanda'da listeden ' Ermeni soykırımı ' yoktur dedikleri için çıkarılan Türk milletvekilleri krizinin aynısı, çok önce Almanya'da yaşandı ama Türkiye'de duyulmadı. CDU'lu Türk kökenli milletvekili Emine Demirbüken, Ermeni konusunda Türkiye yanlısı tavrı nedeniyle listeye sokulmadı. 

Sevgili dostlar, Köln'de elime verilen dosyalar, dinlediğim dertlerden edindiğim izlenimler daha çok uzun. Burada tespitleri sizlere aktarmayı kesiyor ve şunu söylemek istiyorum; Avrupa Birliği'ne gireceğiz sevdası içinde Avrupa topraklarında özellikle Almanya'da yıllarca canını dişine takarak çalışan kardeşlerimizi, dövizimiz olmadığı zaman bizi fonlayan insanlarımızı, her şeyden önemlisi bizim bir parçamız olanları, kendi kaderleri ile baş başa bırakamayız. Almanya'nın yaptığı en temel hakların ihlali anlamına gelen girişimlere sadece 'kendi çıkarımız' için sessiz kalamayız. Vicdan sahibi her Türk vatandaşına çağrı yapmak istiyorum; bu sese, 'biz buradayız ama yok oluyoruz' diyen sese lütfen kulak verin!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder