29 Mart 2017 Çarşamba

Akıllı Güç


Akıllı Güç 


Rifat Serdaroğlu
Salı, Eylül 06, 2011


Bazı insanlar vardır, ot gibi yaşarlar. İçinde yaşadıkları topluma ve toplumsal olaylara duyarsızlardır.
“Dünya yansın ama benim eski hasırım yanmasın” mantığı ile hareket ederler ve sadece kendileri için yaşarlar. Allahın verdiği ömrü yaşadıktan sonra da unutulur giderler.
Bazı insanlar vardır, işleri güçleri gösteriştir. Her hareketlerinin basında yer alması için ne gerekiyorsa yaparlar. Yaptıkları işler ise, topluma hiçbir yararı olmayan tamamen şov ve reklama dayalı kişisel işleridir. Bunların ciddi servetleri vardır, ama servetlerinin oluşumunu asla izah edemezler. Bunların çoğunluğu, parayı bulduktan (!) sonra eşlerini boşarlar ve ikinci, üçüncü evliliklerini yaparlar ve komik duruma düşerler. Bu tiplerin bazılarında tam bir “aptal cesareti” vardır. Kendilerine bakmadan önemli yerlere aday olurlar. Kimi Büyükşehir Belediyesine Başkan adayı olur, ama partisi belli değildir.
Hangi parti olursa olsun, yeter ki bizimkini aday göstersin, oylar nasılsa ceptedir ve akacaktır (!…)
Kimi ise oturduğu yerden Bakanlara akıl verir, kendi kendine görevler icat edip fahri Turizm Bakanı gibi gösteri yapar. Başkalarının paralarıyla kurdukları işletmelere öncelikle kendi çocuklarını ve yakınlarını yüksek maaşla yerleştirirler. Bunların çevresindeki az sayıda insan da, yemlendikleri için ses çıkarmazlar. Bunların da geleceği yoktur. Ne kadar ekmek, o kadar köfte sözünde olduğu gibi, avanta para bitti mi, bunlar da biter…
Bazı insanlar vardır, tüm bilgilerini tüm birikimlerini ülkesinin yararı için kullanırlar. Ülkesini yurt içinde ve yurt dışında gereği gibi temsil etmek için çırpınır dururlar. Maalesef bu insanların sayıları oldukça azdır. İzmir olarak biz şanslı illerden biriyiz. Her biri birer Büyükelçi gibi Türkiye’yi onurlandıran insanlarımız var.
Bunlardan biri Sayın Uğur Yüce’dir. Uğur Yüce, yaptığı güzel işlerin yanında yıllardır bir karınca gibi, Türkiye’nin yönetiminde söz sahibi kişilere çok önemli kitapların özetlerini gönderir. Dünyanın en ünlü düşünürlerinin, stratejistlerin eserlerini alır, tercümesini yapar, kitapçık haline getirir ve bu kişilere gönderir. Bununla da yetinmez, www.ozetkitap.com adlı sitede bunları herkesin hizmetine açar. Tek istediği ise, özet olarak gönderilen bu kitapçıkların okunmasıdır. Sadece bu çalışması bile Yüce’yi unutulmazlar arasına sokacaktır…
Son olarak, yazıma başlık yaptığım, Joseph S. Nye, Jr’in  yazdığı “Akıllı Güç” adlı eserin özet kitabını gönderdi. Muhteşem bir eser, her devlet adamının, her yöneticinin mutlaka okuması gereken bir kitap.  Sayın Yüce’ye bu çalışmalarından dolayı, gönderdiği eserlerinden çok yararlanmış bir kişi olarak teşekkür ediyorum ve özellikle genç arkadaşlarımın bu siteden mutlaka yararlanmalarını öneriyorum.
Benim inancıma göre eğitim ve bilinçlenme her şeyin başıdır. Eğitimli ve bilinci gelişmiş insanlardan oluşan toplumlarda zenginlik olur, refah olur, mutluluk olur, sağlık olur, iş olur, huzur olur, kardeşlik olur. Dünyanın en hassas bölgesinde bulunan ülkemizin birinci ihtiyacı; Eğitimli, tarihi bilen, dünyayı takip edebilen, uzlaşmaya açık, takım çalışmasına uyumlu, dürüst ve çalışkan liderlerdir.
Umarım ve temenni ederim ki, Türkiye en kısa zamanda hem yerel anlamda hem de ulusal anlamda dünyanın da saygı duyacağı eğitimli liderlere sahip olur.
Aksi halde “Komşularla Sıfır Problem” diye çıkılan yolda, elimizde “Sıfır Komşu” ile kalıveririz. Başımız da dertten kurtulmaz.
Kökleşmiş Üniversiteleriyle, 16 binden fazla Profesörüyle, 9 bine yaklaşan Doçentiyle, on binlerce öğretim görevlisiyle, 3 Milyondan fazla üniversite öğrencisiyle eğer, Çağdaş Türkiye’ye yakışan Liderler çıkaramıyorsak kabahati niçin başkalarında arıyoruz ki… Aynaya bakalım yeter !…

Sağlık ve başarı dileklerimle  
Rifat Serdaroğlu


https://haberguncel.blogspot.com.tr/2011/09/akll-guc-rifat-serdaroglu.html


***

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder